Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ulubione piwo

Polecane posty

Gość gość

Jakie jest Wasze ulubione piwo?? Smakowa, normalne? I dlaczego?

Gość gość
w knajpie ciemne albo jasne z sokiem, w domu smakowe albo te nowe Warki Cider / Perry - mniami są. Kobiece! :) I tanie, bo w polo za 2,59 za butelkę :P

Gość Huntrey Bogacz
Kiedyś Kujawiak jak jeszcze był bydgoski. Teraz nie mam żadnego ulubionego, wg tylko etykiety są inne, a szlam jest taki sam we wszystkich piwach.

Gość gość
Zapomniałam uzasadnić.Lubie to piwo,bo nie czuć,że to piwo,bo prawdziwego piwa nie lubię(odrzuca mnie jego zapach i smak).

Gość balabina
lubie niepasteryzowane - np. kasztelan, lwówek ciechan, Paulaner (ale ten niena co dzien, za drogi) wczesniej piłam jakiekolwiek piwo z sokiem imbirowym, ale mi przeszło, teraz wole samo piwo i wreszcie czuje jego smak to chyba przychodzi z wiekiem :D tak jak picie wina...najpierw słodkie, półsłodkie teraz najlepsze wydaje mi się wytrawne

Gość gość
Na wakacjach na Mazurach zasmakowałam w Kormoranach- Krzepkie, Miodne, Świeże, Rześkie... szkoda, że u mnie na południu Polski nie są one zbytnio dostępne. Smakuje mi jeszcze Cornelius (pszeniczne niepasteryzowane), też mało dostępne. A ostatnio byłam w Czechach i kupiłam w supermarkecie kuferek piw za coś koło 120 koron- zupełnie przypadkowo, nie znałam żadnej marki, i wszystkie były pyszne (miks 8 różnych piw). W ogóle Czesi mają świetne piwa, biją na głowę Tyskie czy inne Żywce. Ze sprawdzonych czeskich to na pewno Staropramen- pycha:)

Gość balabina
no żywiec czy lech (sokacz) to w ogóle słabe piwa jesczze Tyskie jest wlasnie ok, bardzo dobrajest Perła, regionalnai i piwa z malych browarów śmierdzący żywiec podrabia teraz Kasztelana niepasteryzowanego -robi Kujaiaka z niemal identyczna satą, próbowałam - fiuuuj, fatalne jak i żywiec

Gość gość
Z Kasztelanem to się nie zgodzę- jest paskudne. Lubię niepasteryzowane piwa, ale to jedno to dla mnie gorszy sikacz niż Zubr czy Tyskie, po prostu nie da się go pić. Perła jest ok, ale bez rewelacji- wolę już Gniewosza:)

Gość balabina
kazdy ma swoje 'ulubione' piwo :P i mozesz sie nei zgadzac, mam to głęboko w d....:)

Gość gość
Balabina- forum słuzy do wymiany poglądów i zdań. Jeżeli prezentujesz podejscie "możesz sie nie zgadzać, mam to głębkow w d...", togratuluje po pierwsze poziomu kultury, po drugie zrozumienia po co instnieja fora, a po trzecie- skoro masz w d***e, to po co w ogóle wchodzisz na forum? Masz swoje zdanie, innych cie nie obchodzi, to po kij ci forum...

Gość rozbawiony samiec
Złote lwy, dlatego, że smakuje jak piwo. :classic_cool:

Gość gość
Złote Lwy są dobre, rzeczywiście:) Paulaner jest ok, ciemny Gniewosz też. W ogóle mamy w Polsce dobre piwa ciemne i pszeniczne, szkoda że są takie drogie w porównaniu do piw przemysłowych:/

Gość gość
tylko okocim mocne z goryczka i iezapomnianym smakiem

Gość gość
Miodowa Fortuna-jest naprawdę miodzio!!!!!

Gość gość
tatra grzaniec ❤️ ale nie mogę już go nigdzie dostać k***a mać :O

Gość klara900
Ja teraz spróbowałam nowego piwka wiśniowego w mojej ulubionej restauracji http://www.ckbrowar.krakow.pl/ I tu własnie miedzy innymi trafiłam na nowy smak piwka. Dobre i chce sie więcej.

Gość gość
Złoty Bażant

Gość gość
Perła chmielowa i jakieś z mniejszych browarów, które ciężko trafic w takim np tesco itp.

Gość gość
Cóż, moje ulubione piwo nie wiąże się ze smakiem czy ilością alkoholu, a miejscu w którym je piję. Dlatego zawsze chodzę do Rozdroża na alejac****azdowskich w Warszawie. Najczęściej kupuję żywca, ale jak pisałem wcześniej dla mnie liczy się miejsce i ludzie z którymi piję złocisty trunek.

Gość pawwwełczyk
Musze koniecznie odwiedzić to miejsce CK Browar, bo przyznam ze mieszkam w Krakowie a jeszcze nie byłam własnie w takim miejscu.

Gość gość
Dobry browar to piwko Pilsweiser. Ostatnio wpadł mi w ręce w Realu w Krakowie, pyszne piwo. Piłem Lach, Góralskie i Krzepkie. Musze spróbować innych odmian bo warto http://www.pilsweiser.com/

Gość gość
tyskie ale nie gronie. gronie jest wiecej delikatne.

Gość gość
Budweiser, Zlaty Bażant i Guiness.

Gość gość
Ciechan i Lwowki Śląskie

Gość gość
W takim razie już wiem teraz gdzie sie wybrać kiedy bedziemy chcieli ze znajomymi iść na dobre piwko i fajne przegryzki.

Gość gość
Piwo pije jak mi ktos postawi wtedy mi smakuje:-P

Gość gość
Faktycznie, zeby posmakować dobrego piwa to na pewno ja wlasnie odwiedziłabym to miejsce o którym piszecie w Krakowie - CK Browar. I to jest miejsce które moim zdaniem warto odwiedzić bo dobrego piwa tam nie brakuje.

Gość gość
Bardzo fajne miejsce żeby móc wreszcie napić sie dobrego piwa. I fajnie że nie kończa na 3-4 rodzajach ale kazdy smakosz wybierze tutaj coś dobrego dla siebie. Szczerze polecam, bo jest pysznie i na pewno atmosfera samego lokalu zachęca zeby pobyć tu dłuższą chwilę.