Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie tabletek anty KILKA PYTAN

Polecane posty

Gość gość

Witam, Około 1,5 roku przyjmowałam tabletki anty - microgynon21, teraz ok 2 tygodnie temu przerwałam ich branie (wybrałam opakowanie do końca i po 7 dniowej przerwie nie zaczęłam kolejnego opakowania). Po tym jak odstawiłam tabletki trochę jeszcze krwawiłam. Póki co nie krwawię, ale strasznie bolą mnie piersi (jak miałam przed normalnym okresem). Jak to będzie z okresami? Dostanę normalnie po około 28-30paru dniach od odstawienia i wszystko samo się unormuje czy nie wiadomo? Czy te bóle piersi i objawy jak na okres minom? I jeszcze jedno pytanie - Jakbym chciała wrócić teraz do tabletek to powinnam czekać aż miesiączki mi się unormują? Tzn krwawienie będzie występować po mniej więcej takim samym czasie (cyklu)? Czy po prostu mogę przyjąć po 1lepszym krwawieniu (miesiączce)?

Gość gość
ja mam drobne torbiele przez tabletki, a raczej ich odstawienie, włosy wylatują garściami- liczyłam że samo wszystko się ureguluje i wątpliwa sprawa!A cykle jak dotąd o dziwo regularne. Wszystkim mogę polecić wywalenie wszystkich tabletek, bo jest świństwo niesamowite!

Gość gość
Mija m-c gdy odstawiłam a @ brak jak długo mam czekać ,a kolejną wizytę mam za 2 m-ce

Gość piroxeni
Przyjmowałam tabletki przez 10 lat bez zadnej przerwy. Gdy je odstawiłam po 14 dniach pojawiła się owulacja-bardzo bolesna, ale wiadomo, że jajniki po takiej długiej przerwie w pracy miały nie lada wyzwanie.Okres pojawił się o czasie i tak przez 9 miesięcy, potem pojawiło się brązowe plamienie, brak okresu i powrót do przyjmowania tabletek.Lekarze twierdzą, że organizm kobiety potrzebuje do pół roku, by się unormował, także to kwestia indywidualna.

Gość gość
ja odstawiłam bo przeszło roku brania i od razu wszystko bylo po staremu z cyklami