Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grimgo

Zasady

Polecane posty

Gość Grimgo

wiec ostatnio pisałem tutaj ze mam dziewczynę jesteśmy ze sobą rok ona jest z Arabii ja planuje w grudniu przejść na islam chcemy być ze sobą do końca życia. ja zrobiłem dużo aby z nią być ona złamała dużo zasad aby ze mną być. ale nie mogę wytrzymać jednego tak bardzo chce ja pocałować złamać ta zasadę ale wiem ze nie mogę wiem ze muszę to uszanować i staram się od roku i czekam aż to nadejdzie za 2 za 3 lata ale poczekam. a teraz pytanie niedługo jest mikołaj co wy na to jak bym napisał na kartce takie życzenie "wiem ze nie mogę ale chciał bym złamać kolejna zasadę i cie pocałować" i dąć jej ta kartkę w jakimś romantycznym miejscu oczywiście prezent jakiś tez

Gość gość
chłopie w co ty się pakujesz ! w islamie nie ma św mikołaja, więc możesz jej dać kartkę wcześniej, z ciekawości jak ma na imię ta dziewczyna ?

Gość Grimgo
nie ważne co się wplatałem i nie ważne jak ma na imię i ona wie co to mikołaj bo jest z tym powiązana po prostu zapytałem i chciałem zwykłej odpowiedzi co wy o tym sadzicie czy to dobry pomysł czy zły

Gość gość
stary no nie wiem, skoro od roku jej nie pocałowałeś to kartka nic nie zmieni, nie podważy nagle tych machometowych zasad, co wy robicie przez rok, co to za związek że nawet nie można kogoś pocałować? można chociaż trzymać za rękę? rozumiem czekać z seksem do ślubu, ale takie coś ? zobacz jak ta kultura jest skrajnie inna od naszej rodzimej tradycji, będziesz szczęśliwy w takim układzie, jak staniesz przed babcią, rodzicami i nagle oświadczysz że teraz dywanik 5 razy dziennie rozwijasz w stronę mekki, pewno rodzice wyprawiali ci komunie św, a co z naszą piękną tradycją bożego narodzenia? zresztą sam widzisz jak masz porąbany układ, pytam o imię bo szukam imienia dla córki

Gość Grimgo
nie ujawnię imienia chce tuta mieć wszystko anonimowo przepraszam aa z tym mówiłem rodzica ze chce oni twierdza to samo co ja ze Bóg jest jak niebo bo jest jedno a religia jak gwiazdy albo chmury takie szczegóły na niebie gdzie każdy z innego miejsca na ziemi widzi to inaczej ale każdy zobaczy niebo aa chce to zrobić bo ja kocham i to bardzo aa z tym trzymaniem za rękę masz racje nie można ale ona to złamała i można tam dożo rzeczy można po ślubie wiem trudno to zrozumieć ale ja to rozumiem szczerze nie chciałem być z żadna dziewczyna miałem iść do wojska ale się wycofałem nagle bo ona spadła jak gwiazda i puff odmieniła moje życie i jesteśmy bardzo blisko nawet może to dziwne wyjmowaliśmy sobie gumę z ust ale to nie pocałunek czasami mam tak ze zdaje mi się ze ona tez tego chce ale się boi bo w Islamie to duży krok ale ja jej nie zostawię będę z nią do końca i ona o tym wie tylko próbuje złamać ta zasadę ale nie chce jej łamać bo boje się ze coś zepsuje miedzy nami dlatego chce dać jej to do zrozumienia ze chciał bym ja pocwałować i tak mi przyszła ta karta i to życzenie

Gość gość
ona zapewne wie, że chcesz ją pocałować, pewnie i ona chce, ale RELIGIA . pięknych użyłeś metafor, tych o niebie i gwiazdach, ale co dla ciebie jest takie łatwe, dla islamu jest fanatyzmem, tam religia jest prawe, zapewne to wiesz, nie wydaje ci się to niedorzeczne że ktoś z powodu wiary jest w stanie tak się ograniczać ? przecież ona pewno marzy o tym abyś wziął ją w ramiona, ale nie bo Allach patrzy no bez przesady, ponadto jak będziecie mieć córkę, będziesz jej kazał w tych zasłonach chodzić ? uważam że to jest zniewolenie dla kobiet, ta cała ich religia, dziewczyna powinna zerwać z tą tradycją, cieszyć się NORMALNYM życiem tu w europie a nie żyć wgł wzorców z Arabii, gdzie ma być ten ślub, jej rodzina wie o tobie ? daj jej kartkę, albo powiedz wprost, albo po prostu zrób to i w końcu żyjcie na prawdę

Gość Grimgo
trochę masz racji tak wie bo przychodzę do nich do domu jej rodzice są spoko i nie są tak bardzo religijni a co do tych turbanów to z tym się mylisz to jest tak ze jeżeli dziewczyna chce w tym chodzić to chodzi jeżeli nie to nie chodzi ona np ubiera się normalnie hmm ale ona nie może zmienić Religii zabrania to koran i ona nie może być ze chrześcijaninem dlatego muszę to zrobić i chce to zrobić. I my rozmawiamy o wszystkim na każdy temat wszystko sobie wyjaśniamy i o tym pocałunku tez wtedy powiedziała ze ona to wyczytała z moich oczów ale ona nie może tego zrobić ja wtedy zamilkłem i nagle powiedziałem rozumiem ok ale i tak czuje ze czasami chciała by to zrobić bo tak samo było z trzymaniem się za ręce aż w końcu się udało i dlatego teraz wygłupiam się guma do żucia i się odważyła zabrać mi ja ustami właśnie takimi sposobami próbuję łamać te zasady.

Gość gość
nie możesz powiedzieć jej wprost ? wiem że musisz przejść na islam bo ona do końca swych dni będzie muzułmanką, co to za życie takie wyczekiwanie i nadzieja na łamanie zasad w imię czego są te zasady, ją zniewalają, tobie z tym ciężko, takie zasady nie pozwalają na rozkwit tego uczucia, to są złe zasady, trzeba je łamać, współczuje ci tej męki, podziwiam wytrwałość, ale naprawdę cię nie rozumiem, pamiętasz jak byleś dzieckiem jaką radość dawały ci święta? swemu dziecku tego odmówisz z czystym sumieniem? czemu nie może być kompromisu w tym związku, czemu ty musisz się wyrzec swojej tradycji na rzecz koranu ?

Gość Grimgo
Bo chce i dobra zamknijmy już ten temat nie musicie mnie rozumieć ważne ze ja to jakoś wszystko rozumiem i szczerze oni maja więcej wspólnego z Bogiem niż my

Gość gość
popieram cie grimgo ii tak trzymaj

Gość gość
Jeżeli jesteś z wiary chrześcijańskiej, to zdajesz sobie sprawę, że przejście na inną wiarę jest grzechem ciężkim, za który można iść do piekła?

Gość gość
jasne, mają dużo wspólnego z Bogiem. Decydują za niego kto ma umrzeć a kto żyć. Poświęcają własnych ludzi żeby wieszać na nich bomby. O tak, bardzo wierzący naród

Gość Grimgo
tak zdaje sobie sprawę ze wszystkiego ale ona jest dla mnie ważna bardzo ważna i ja wierze w Boga patrz gdybyśmy się urodzili w Arabii to by była nasza religia jak myślisz cz jak umrzemy to co oni będą mieli innego Boga my innego każda religia swojego boga ? już ci mowie Nie wiadomo bo na to nie ma odpowiedzi podobno Bóg jest jeden i kocha ludzi to czemu religia maiła by być przeszkoda w naszej miłości ?

Gość Grimgo
a ty co mówisz o tych bombach to się mylisz to są ludzie którzy właśnie źle zrozumieli koran i pamiętaj w każdej Relidze są źli ludzie i przypominam zobacz sobie co u nas księża robią z dziećmi

Gość gość
I jako wyznawca islamu będziesz się zgadzał na dżihad?

Gość gość
mężczyzna wyznający Islam może wyjść za każdą kobietę, która wyznaję wiarę w jednego Boga, a kobieta już nie ma takiej możliwości

Gość gość
Zasady islamu: Mężczyzna pod każdym względem przewyższa kobietę. Kobieta jest istotą pustą i bezmyślną. Kobieta nie jest zdolna do samodzielnego życia bez pomocy mężczyzny. Kobieta musi być posłuszna mężczyźnie i może być zmuszona do tego biciem jeśli inne środki okażą się niewystarczające. Dozwolona jest poligamia (ograniczona do 4 żon) i współżycie z nieograniczoną liczbą niewolnic. Mężczyzna może (poza okresem menstruacji i okołoporodowym) zawsze wymagać od żony współżycia seksualnego. Żona po śmierci męża dziedziczy tylko niewielką (1/4 lub 1/8) część jego majątku. Rzeczywiście, sama miłość

Gość Grimgo
jeszcze raz pisze ja znam te wszystkie zasady i po mimo to i tak chce to zrobić bo ja kocham i robię to tez dla siebie. czytałem koran i wcale nie jest tak jak wy to malujecie nie wierzycie przeczytajcie sobie sami i pomyślcie jeszcze raz zanim coś głupiego napiszecie w stylu o tych bombach i rożnych nieprawdziwych rzeczach. Jeżeli by ktoś nie wiedział to sam Jan Paweł przyznał ze "Z całym szacunkiem trzeba się odnieść do religijności muzułmanów, nie można nie podziwiać na przykład ich wierności modlitwie. Obraz wyznawcy Allaha, który bez względu na czas i miejsce pada na kolana i pogrąża się w modlitwie, pozostaje wzorem dla wyznawców prawdziwego Boga, zwłaszcza dla tych chrześcijan, którzy mało się modlą lub nie modlą się wcale, opuszczając swe wspaniałe katedry" i dużo wiele innych rzeczy powiedział oczywiście dobrych o tej Relidze I dla mnie ten temat zszedł nie do tego poziomu jakiego chciałem. ja tu zapytałem o pocałunek i pomysł z kartka I nie musicie mnie rozumieć nie potrzebuje tego

Gość gość
ten pomysł z tym życzeniem może być dobry taki romantyczny przecież nawet jak to przeczyta to albo to zrobi albo powie ze nie może a jeszcze jak piszesz ze ona i jej rodzice nie są aż tak religijni i nie żyją tak bardzo według koranu to można spróbować powodzenia