Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błyszczenie się cery pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam skórę skłonną do przetłuszczania,co prowadzi do strasznego świecenia się skóry. Staram się stosować jakieś specjalne kosmetyki,kremy matujące,ale to za mało. Po godzinie/dwóch moja cera jest strasznie błyszcząca i nie mogę sobie poradzić. Znacie jakieś DOBRE sposoby na to? Kosmetyki,domowe sposoby czy coś? :)

Gość gość
przede wszystkim odstaw kremy matujace. polecam boniderm oraz hydrolat pomaranczowy. boniderm to mydlo ziolowe, raz na kilka dni alb9o nawet raz dziennie przemyc tym buzie, zmniejsza lojotok, a hydrolat zamiast to iku, tez zmniejsza nieznacznie lojotok ale tez nawilza.

Gość gość
ja miałam problem z błyszczeniem się skóry ale odkąd używam kremu siarkowa Moc, podkładu z Manhattanu Matt make up i pudru z tej samej firmy i peeleing z Soraya problem zniknął zupełnie. Makijaż zmywam po 10godzinach i nie błyszczę się

Gość gość
a właście co myślicie o peelengach do twarzy? bo jedni uważają,że to może zaszkodzić,a ja czytałam że ta taką cere są dobre. co do podkładu matującego,wypróbowałam już kilka i żaden nie był dobry do końca. Albo nie krył albo robił ślady albo po prostu nie matował,więc z tym też mam problem

Gość Rivinn
Też mam taką cerę i jedyne co wiem to to, iż jest to spowodowane wysuszeniem skóry (pod wpływem braku nawilżenia skóra zaczyna produkować sebum, naturalną ochronę). Stosuję Cetaphil, bo wcześniej inne kremy nic nie dawały, na pewno nie używaj żadnych kosmetyków matujących ani na bazie alkoholu. Peeling raz, 2 razy w tygodniu. U mnie się zmniejszył problem ale nie zniknął (niestety mam takie gruczoły, włosy też mi się mocno przetłuszczają). Do makijażu używam takie białego pudru matującego z Essence ale wcześniej nakładam też krem nawilżający. Zamiast niego (bo ma w sobie jakieś związki aluminium) ponoć świetny jest puder bambusowy, kosztuje 15 zł z tego co pamiętam. I uwierz mi, skóra bez świecenia wytrzymuje do 6h.

Gość gość
słyszałam o pudrze bambusowym,a gdzie można go dostać? :)

Gość akimka
Na allegro są te pudry

Gość zakręcona w lewą stronę
masz łojotok i nic na to nie poradzisz

Gość gość
nic się nie da poradzić? można to chyba jakoś zmniejszyć

Gość gość
Można, poczytaj tutaj: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html W tytule o trądziku, ale w treści cała masa info o łojotoku i walce z nim: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Dieta też może mieć znaczenie: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Gość gość
krem siarkowy barwa na dzien, on jako jedynymatuje moja mega tlusta cere, ale na noc jakis krem dobrze nawilzajacy daj.

Gość gość
ja mam puder bambusowy ze strony biochemia urody, jest swietny

Gość gość
Kup platki matujace z pudrem marion i przykladaj do swiecacych miejsc kilka razy dziennie