Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piercing

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 18 lat i planuję zrobić kolczyki w dwóch miejscach, mianowicie w sutkach oraz miejscu intymnym. Chciałabym wiedzieć jak będzie wyglądać wizyta u specjalisty przy takim przekłuciu (proszę o opis od wejście do salonu do wyjścia z niego). Czy można zrobić te kolczyki wszystkie za jednym razem? Jaki koszt? Czy daje się znieczulenie, a jeśli nie to jak bardzo boli? Ile się goi? Czy możliwe będzie, że będę musiała nosić jakieś opatrunki (bo moja koleżanka po przekłuwaniu miała zabandażowane piersi przez 2 tygodnie). Proszę o nie negowanie mojej decyzji, chcę to zrobić i tyle. Dziękuję za pomoc z góry....I oczywiście chodzi mi o opis wizyty w salonie, ból w czasie po, i wyżej wymienione, a nie teksty "Nie rób tego, bo stracisz czucie!"

Gość gość
Zakladajac, ze idziesz na umowiony Termin. Wchodzisz, ustalasz co i jak chcesz przekluc. Spec. zaproponuje stosowny piercing (prawdopodobnie sztaby, czyli proste i drugie) ja biore bioplast. Rozbierasz sie, odkazamy skore, ustalamy dokladne miejsce na sutkach, byc moze zostana mazniete punkty. Specjalnymi szczypcami lapiemy mocno sutek (juz to jest bolesne, bo zostaja mocno scisniete) gruba igla, jak do strzykawki przekluwa sie cialo (znow boli i jakby piecze) Do igly wtyka sie kolczyk i wyciaga sie igle wsuwajac go tym samym w powstaly otwor. U mnie sutki to bylo jedyne miejsce, ktore krwawilo, dostalam kompresy jalowe do stanika. Pozniej nie bolalo, ale trzeba uwazac, zeby o cos nie zaczepic. Polecam pancerny stanik ;-) ubranie nie szoruje Po skorze i masz amortyzacje gdyby np. ktos cie potracil. Miejsca intymne: podobnie, ale lezysz jak u ginekologa. Sam zabieg przebiega tak Sam. Uwazaj, w zaleznosci od tego co i jak chcesz przekluc moga pojawic sie problemy. Ja wybralam napletek lechtaczki i... lechtaczka zostala przekluta wraz z napletkiem :-\ juz kiedy Spec. zlapal tymi szczypcami zabolalo za mocno, o przekluciu nie wspomne... Miejsce zagoilo sie bardzo szybko (podobno wlasnie w miejscach intymnych goi sie wysmienicie), niestety od czasu do czasu cos ciagnelo i przy blizszych ohledzinach odkrylam, ze trzon lechtaczki jest przekluty, wiec wyjelam i w przszlosci zrobie inaczej ;-) Po zabiegu spec. powinien Cie pouczyc jak dbac o te miejsca. Dezynfekowac itp. To tyle co do wizyty. Nie slyszalam, zeby ktos znieczulal, boli... jak tu odpowiedziec? wybralas dosc bolesne miejsca ;-) przy piersiach boli tylko klucie wiec bol na 3 minuty, a dole z kluciem podobnie, ale lekki dyskomfort pozostaje przez kilka dni (jakbys sie uderzyla i miala lekko bolesnego siniaka). Koszt, to zwykle cena kolczyka. U nas ok 80-100 ale o to zapytaj tam gdzie sie wybierasz. Czucia nie stracisz, piersia w przyszlosci tez mozesz karmic. Najlepiej zrob zima. Czlowiek sie nie poci, miniej bakterii i kurzu w powietrzu i na basen sie tak czesto nie chodzi B-)