Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sevil

podpaska i tampon rownoczesnie

Polecane posty

Gość sevil

Dziewczyny podczas pierwszych dni okresu gdy używacie tamponów zakładacie również podpaskie/wkładkie dla większej ochrony żeby nie pobrudzic bielizny?

Gość gość
Na noc zakładam dodatkowo podpaskę, wkładkę noszę zawsze razem z tamponem. Chyba, że to już końcówka okresu - wtedy albo wkładka albo tampon mini.

Gość gość
To co wy potop macie? Ja nie rozumiem sevil po co ci tampon jak zakładasz wielką podpaskę. Jeśli ci tampon przemaka, że się musisz dodatkowo zabezpieczać, to albo masz bardzo obfity okres, albo nosisz cały dzień jeden. Ale i w jednym i w drugim przypadku tamujesz krew na dłużej, a to już zbyt bezpieczne nie jest.

Gość gość
kupuje większy kaliber tamponów,bardziej chłonne,+wkładka a mam teraz dość obfite i bolesne okresy,jestem wyłączona z zycia z 1dzien

Gość gość
Ja (pierwszy gość) mam normalny okres, ale nie zawsze da się uchwycić właściwy moment zmiany tamponu, dlatego w pierwszej połowie okresu noszę wkładki. Jak ty umiesz wstrzelić się z wizytą w toalecie w ten moment, kiedy tampon jest dobrze nasiąknięty, ale jeszcze nie przemaka, to gratuluję intuicji i wolnego czasu. Ja nie zawsze umiem wyczuć i nie zawsze mam możliwość natychmiastowego wyjścia do toalety. Oczywiście nie ma mowy o noszeniu tamponu zbyt długo.

Gość sevil
Pytam dlatego że mam taka pracę że nie zawsze mogę wyjść do ubikacji kiedy chce i ta dodatkową wkładką by się przydała gdybym leniuchowala w domu to nie zawracalabym sobie głowy dodatkowym zabezpieczeniem gdyż do ubikacji mogłabym biegać co pół godz