Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakaz seksu w ciąży

Polecane posty

Gość gość

od 31tygodnia ciąży mam zakaz seksu z powodu 1.5cm Rozwarcia.właśnie kończę 35... Mam ogromna ochotę na męża ale boję się bo chyba trzeba się wstrzymać do 38(podobno) czy którąś była w takiej sytuacji?

Gość gość
jest tu kto?

Gość gość
Ja byłam raz nie wytrzymałam i zrobiliśmy to, nic sie nie stało

Gość gość
hm... Ochota jest wielka więc chyba i Ja spróbuję

Gość gość
Nie ryzykuj

Gość gość
Potem niekończący się skurcz, odejście wód, ciało nie do końca przygotowane do porodu więc poród przedłużający się, podduszenie dziecka, cesarka, dziecko drobna jak wcześniak, z wylewem okołomózgowym... Naprawdę warto? Odradzam z doświadczenia.

Gość gość
macie rację. Jedyne co wiem to że waży dużo Jak na 35tydzień. Za bardzo kocham maleństwo.

Gość gość
trzeba byś wariatem aby dla seksu narażać życie dziecka, jak by trzeba było powstrzymywałabym się nawet 9 mies, ludzie ! nie jesteśmy zwierzętami, tak nie można

Gość gość
popieram wpisy wyżej - ja raz zaszalałam w 35tc - ciązy 100% zdrowej bez komplikacji i co - po kilku dniach miałam rozwarcie na 2,5 cm - tydzień na patologii i cc w 37tc (36+6) cudem dotrzymane leżeniem plackiem

lepiej powstrzymaj sie bo po co ryzykowac.ja od poczatku ciazy raz wspolzylam z mezem a jestem dopiero w 10tygodniu i jesli trzeba to wytrzym,amy kolejne30tygodni aby dziecko bylo zdrowe

Gość gość
Ja kończę 11 tydZien i kocham się z mężem tak 2 razy w tyg nic mi się nie dzieje ale po przeczytaniu tutaj tych wpisów na wizycie zapytam sie mojego lekarza czy to bezpieczne

Kobieto jak zakaz to zakaz bez dyskusji,narażasz sie na przedwczesny poród.Ja prawie 2 miesiace musiałam dać sobie spokój z seksem aby moje dziecko dobrze sie rozwijało w brzuszku.

Gość gość
Kobiety nie panikujcie autorka ma zakaz co zmienia postać rzeczy! Ja też początkowo miałam zakaz i nie uprawiałam seksu choć przyznam, że ciężko było. natomiast gdy lekarz pozwolił to uprawiałam seks bardzo często bo chciałam przyspieszyć poród a i tak zakończyło się cesarką tydzień po terminie. Więc te które maja prawidłową ciążę i lekarz nie zabronił niech paniki nie sieją.

Gość gość
tez miałam zakaz. Problem w tym, że lekarze nie precyzuja co wolno a czego nie wolno ;) Mój sprecyzował na szczeście. powiedział, ze nie ma mowy o penetracji i kończeniu we mnie, natomiast francuz czy ogólnie sam orgazm łechtaczkowy jak najbardziej :)

Gość gość
Ja mam zakaz od poczatku ciazy i do konca i co? Ale dziecko jest najwazniejsze.Sa inne sposoby fantazji nie macie

Gość gość
tez mialam takie rozwarcie juz pod koniec, w nocy seks, rano porod. a u ceibie to dopiero 31 tydzien wiec uwazaj lepiej

Gość gość
sory, 35 tydzien*, zle napisalam. to za szybko troche

Gość gość
Boże, jakie wy jesteście głupie... Użyj prezerwatywy i bez szaleństw, delikatny seks:)

Gość gość
ale tu chyba chodzi o to co moze spowodowac orgazm a nie gumka... wiec jak widac troszke glupia to jestes ty bo pojecia nie masz a wojujesz :P

Gość gość
a nie sperma* sory przejezyczenie

Gość gość
nie dramatyzuj. Ja mam zakaz od praktycznie początku ciąży - zero orgazmu, zero sexu. Jakoś daję radę - to że urodzę jest dla mnie ważniejsze niż sex przez te pare miesiecy

Gość gość
ja tez mam zakaz prawie od poczatku a moj partner ma do mnie pretensje ze go zaniedbuje;(