Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CwanyLisekkk

Studia tylko dla legitymacji

Polecane posty

Gość CwanyLisekkk

Witam, Niedawno dostałem pracę do której muszę dojezdzac pociągiem. Miesięczny bilet kosztuje mnie 178zł. Studia ukonczylem tydzien temu i legitka stracila ważność. Mam taka rozkmine. Czy można zapisać się na studia tylko dla legitymacji? Wpisowe wynosza 85zł + legitka 20zł. Zwróciłoby mi sie bardzo szybko, bo jest 51% zniżki i za bilet zaplacilbym 89zł. Przez pół roku fajny myk ;-) Moze znów sie zapisze na polibude, matura z matmy poszla mi bardzo dobrze w 2008 roku także na pewno dostane sie na kazdy kierunek. Da rade cos zrobic zeby dostac przedłużenie po sesji? Czy są jakies studia publiczne, darmowe, które maja rekrutacje na semestr letni?

Obyś spłonął w piekle :D zabierasz komuś miejsce za ulgowy na pociąg, ja prdl.

Gość CwanyLisekkk
To moge powiedizec takiej osobie tak: To trzeba było sie uczyć, skoro nie zmieściłeś się w progach.

Gość CwanyLisekkk
Zawyżając próg punktowy - podwyższam prestiż kierunku :P

W życiu bys tak nikomu nie powiedział patrząc w zaplakane oczy i zniszczone marzenia, bo matura to loteria a 1pkt to czasem kosmos...

Gość gość
jak dla mnie to jesteś niepoważny i głupi jak na ten wiek i ukończone studia- przykre, że politechniki wypuszczają takich idiotów. powinni ci wystawić rachunek za te studia, żebyś się nauczył nie zawracać poważnym ludziom głowy dla zaoszczędzenia nędznych paru groszy. wstydź się

Gość CwanyLisekkk
Jestem na praktyce platnej za 1600zł, także każdy grosz ma dla mnie znaczenie.

Gość CwanyLisekkk
Praktyka płatna 1600zł 3msc i po tym okresie, umowa o prace za normalne pieniądze, czytać: 4300 brutto. Tyle, że te 3 miechy trzeba jakos przetrzymac.

Gość gość
a nie wiesz, że teraz za drugi kierunek płaci się grubą kasę? :)

Gość gość
dobrze robisz, oszukuj system ile wlezie !

Gość gość
Możesz studiować za darmo tylko na 1 kierunku, jeżeli już studiowałeś, to możesz się zapisać, ale płacisz 1000, 2000 zł na semestr.

Gość gość
tyle, ze jak nie będziesz chodził to szybko wylecisz :D przemyśl se to

Gość gość
Idź do szkoły policealnej z darmowym kirunkiem. Nikomu miejsca nie zabierzesz tylko będziesz musiał się pojawić z 10 razy na zajęciach, żeby 'przejść' i mieć dłużej legitkę.

Gość CwanyLisekkk
w Policealnej jest na rok? Przypadkiem w przypadku takiej szkoly nie ma znizek do 24 roku zycia? Ile wynosi znizka?

Gość gość
W policealnej masz znizke jak na legitymacji studenckiej (do 26 roku zycia). Ja sie zapisalam tylko po to zeby miec legitke.

Gość CwanyLisekkk
Ile wynosi zniżka?

Tylko że student ma większą zniżke niż uczeń szkoły policealnej bo wtedy jest to legitymacja szkolna a nie studencka.

Gość CwanyLisekkk
To wiem, że student ma 51%, bo studiowałem przez ostatnie 5 lat. Moje pytanie dotyczy szoly policealnej. Ile wynosi zniżka szkolna, a nie studencka.

Gość gość
Zniżka jest, ale nie wiem jaka, wjedź na stronę komunikacji miejskiej w Twoim mieście i sobie poszukaj! Jak się okaże że do 24 roku, a koniecznie musisz mieć legitke to zapisz się na kierunki na których nie ma wielu chętnych albo przyjmują wszystkich. Na przykładzie UJ: matematyka, fizyka, biologia z geografią, co poniektóre filologie. Nie zabierzesz nikomu miejsca, bo mało kto idzie na takie kierunki, bo są ciężkie lub mało-przyszłościowe. Ale odbierać komuś miejsce na polibudzie tylko po to żeby mieć zniżkę to zwyczajne s***********o.

Gość gość
Zapisałam się na studia właśnie dla znizek i nie byłam na zajęciach ani razu. Może mi ktoś powiedziec, czy jeśli jest na nich rozliczenie roczne to czy dostane teraz list ze mnie skreslili jeśli nie zapisałam się na żadne zajęcia? Czy mogę przyjść po następną naklejkę do legitymacji bez obaw?

Gość gość
Ktoś coś doradzi??????

Gość NATAAN
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.

Gość NovaRadom
NOVA Centrum Edukacyjne w Radomiu Zaprasza do ZAPISÓW. Rekrutacja na Semestry Jesienne jeszcze trwa. Nie zwlekaj dołącz do grupy i rozpocznij naukę. Otrzymasz legitymację uprawniająca do zniżek oraz zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły uprawniające do uzyskania renty ZUS Zapisy Trwają do 19.11.2017!!!! !www.nova.edu.pl

Gość gość
Ostatnie dni zapisów! Przyjdź do BLUE Education!!!Potrzebujesz statusu ucznia, uprawnień do zniżek na przejazdy, legitymacji, zaświadczenia renty, do ZUS? Zapisz się na ciekawe kierunki bez czesnego w BLUE Education i podnieś swoje kwalifikacje! Zapraszamy do sekretariatu przy ul. Grottgera 10 2 piętro. Więcej informacji pod numerem tel. 17 300 01 49

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!

Gość gość
Kup legitymację z dokumencikpl i po problemie!Mam i uważam, że to był bardzo dobry zakup!Jakość jest mega!