Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chamboo

Ból w klatce piersiowej przy oddychaniu

Polecane posty

Gość chamboo

Witam, wiem że może to głupie że pisze to tutaj zamiast np. jechać do szpitala ale mam problem i moze ktoś miał podobnio lub ma przypuszczenia co mi jest. Dzisiaj rano obudziłem sie z silnym bólem w klatce piersiowej. Pojawia sie on przy próbie głębszego wdechu lub przy kaszlu. Mam małe duszności i gdy normalnie oddycham ból również sie pojawia ale jest lekki. Czy ktoś z Was wie co to moze być ? pozdrawiam

Gość gość
To jest pytanie do lekarza.

Pierw trzeba by było zebrac cały wywiad. Czy wykonywales jakieś pracę fizyczne wczoraj? Ile masz lat.

Gość gość
Tu moze byc bardzo wiele przyczym od silnego stresu poczawszy

Gość gość
myślę jednak że jest sprawa paskudnej diety, co wczoraj jadłeś ???

Gość gość
gosc ma na mysli zgage,lub refłuks który powoduje pieczenie i ból rozchodzacy sie po klatce piersiowej,myslenie szerokie to mi sie podoba,bo nie zawsze przyczyna lezy w danym miejscu,a najczesciej gdzie indziej,objawem moze byc tylko dane miejsce które czujemy

Gość gość
mam 18 lat i raczej nic nie robiłem ciężkiego , w czwartek oddawałem honorowo krew

18 lat no to dużo czynników odpada. Jakiego rodzaju to jest ból, parzy, kłuje, skąd pochodzi z całej klatki czy raczej epicentrum pochodzi z jej środka. Jak dla mnie, to jeżeli wykonywales wczoraj jakieś czynności to masz zakwasy mięśni międzyżebrowych.

Gość ZAZUU
Mam coś podobnego od kilku lat, tylko że mnie boli konkretnie w mostku. W końcu zdecydowałam się isc do lekarza, lekarz pierwszego kontaktu tak jakby to zbagatelizował i z głupim usmiechem na twarzy stwierdził ze to od stresu albo g***townych ruchów. Super tylko nic mi na to nie przepisał, wyprosił o skierowanie do kardiologa bo bałam się ze to może promieniuje od sreca, byłam u kardiologa stwierdził ze ten ból nie pochodzi od serca tylko własnie jest od dużych stresów i przepisał mi aspargin, do uzupełnienia magnezu i potasu. I też mam duszności i mam badzo duzo problem jak nabieram powietrze. Ale co najwidoczniej trzeba z tym bólem życ. Bo lekarze się tylko głupio uśmiechają :)

Gość gość
A co jak ma 18l to odpadaja jakies czynniki??nie sadze,moze i miec zakwasy miedzyzebrowe,bardzo wiele przyczyn moze wywoływac takie dolegliwosci,trudno tu strzelac

Gość gość
ZAZUU,acha to jak juz lekarze sie głupio uśmiechaja to przyczyna nie istnieje???dziwne podejscie na skróty,problem i przyczyna istnieja dalej i mysle ze nie warto ich bagatelizowac