Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie ze braknie

mamy napiszcie prosze czy uwazacie ze tyle jedzenia starczy na 15 osob

Polecane posty

ziemniaki pieczone mam cale wiaderko 40 sztuk miesa rozne rodzaje 3 rodzaje surowek (po takiej sredniej misce) do tego sos czosnkowy potem tort i kawa/herbata na zimno beda dwie salatki jedna z gyrosem (taka mneijsza miska) i meksykanska (tez mniejsza miska ale troszke wieksza od tej z gyrosem) no i zimna patera czyli szynka, galareta, kabanosiki (dwie takie patery) i na cieplo krokiety (30 malych krokietow) i barszcz co wy na to?? starczy???

Gość gość
tyle jedzenia to i na 30 osób starczy ;)

ale na serio sie pytam... martwie sie najbardziej ze tych salatek jest za malo i zimnych przekasek... to takie dwie miseczki kurde

Gość gość
Starczy, starczy. Nakwazniejsza jest atmosfera, a nie zeby sie goscie rzucili na jedzenie.

a napiszcie czy starczy napoi... mam 4 dwulitrowe soki owocowe i 4 pepsi dwulitrowe no i woda oczywiscie myslicie ze starczy?

Gość gość
to zalezy czy bedzie alkohol? czyli wodka. bo jesli to tak to duzo picia idzie

tak bedzie wodka. bedzie 6 butelek 0,7 myslicie ze starczy? oczywiscie nie wszyscy sa pijacy

Gość gość
nie wiem, dlaczego pytasz sie tu czy wystarczy?! TY znnasz tych ludzi i wiesz ile jedza to masz orjentacje czy zjadaja po 1 kawalku miesa czy 5 . jak dla mnie 40 sztuk miesa na 15 osob jest malo chyba ze to pol kg sztuki a nie takie po 100 gr. a z drugiej strony sa zimne przekaski i jak goscie kulturalni to sie poczestuja to w zupelnosci jedzenia wystarczy a jak chca sie najesc to..;) i jeszcze jedno ile godzin maja tam siedziec jak tylko zjesc to wystarczy a jak kilka godzin to zmienia postac rzeczy :)

Gość gość
to wiecej sokow. jak wodka to i duzo sie je.

no rozne sa te miesa niektore sa wieksze niektore mniejsza ale na pewno wieksze niz 100g tak mi sie przynajmniej wydaje... wlasnie chodzi o to ze nie znam za bardzo tych ludzi i nie wiem ile zjedza. i tez nie wiem ile beda siedziec czasu mysle ze kilka godzin na pewno

myslicie ze ponad litr soku na osobe to jest za malo?

?

Gość gość
jajka z majonezem zrób jeszcze i pomidorek pokrój

Gość gość
ja też robie impre dziecku i bedzie 14 osób i mam zamiar zrobiś z 3 kg podudzia pieczonego, 15 zawijasów z piersi kurczaka z farszem i z 10-15 schabów zawijanych z musztarda sloninka i ogórkiem, zapiekanka z makaronem i z mięsem, sałatka z gyrosa duża micha, ptysie z pieczarkami i serem żółtym (20 sztuk) do tego zimne zakaski, tort i ciasta do tego mam kupione 4 pepsi, 4 soki, 2 mirindy, woda gaz i niegaz. 7up no i wódka..narazie kupiłam 4 butelki 0,7 wódki ale to mało będzie

Gość KawoszkaAaaa123
U nas na imprezach dla dzieci alkoholu nie ma. Mi się wydaje,ze jak stawiasz wódkę to więcej będą jedli mięsa a mniej sałatek więc powinno wystarczyć. Ale jeśli chodzi o napoje to co najmniej dwa razy tyle potrzeba. U nas na 11osób zawsze idzie ok 1.5l soków/wody na osobę. A jak picie będzie szło na popitkę wódki,to pójdzie dużo więcej. Ja jak robię to staram się aby były 2 rodzaje mięsa i przygotowuje po 2porcje dla każdego. Sałatki robię tak aby dla każdego była solidna porcja. Nigdy mi nie zabrakło, choć zdarzyło się ze kilka osób brało solidną dokładkę sałatki i bardzo mało zostało.

Gość gość
zależy z jakiej okazji ta impra

Gość gość
a co masz za imprezkę jak gości nie znasz ,pytam bo ciekawska jestem nic złośliwie .