Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka8

prośba o interpretacje wynikow

Polecane posty

Gość kaka8

Witam, bardzo serdecznie proszę o interpretację wyników nasienia męża, tak więc: objętość 2,5 ml pH 8,2 barwa mleczna lepkość prawidłowa koncentracja plemników 45 mln/ml wartość referencyjna >15 mln całkowita ilość plemników w ejakulacie 112,5 mln/mlwartość referencyjna >39 mln ruch postępowy 80% wartość referencyjna >32% ruch całkowity 85% wartość referencyjna > 40% brak ruchu 15% żywotność 95% wartość referencyjna > 58% plemniki o prawidłowej budowie 80% wartość referencyjna > 4% koncentracja komórek okrągłych 5 mln/ml wartość referencyjna < 5 mln/ml jak należy interpretować takie wyniki? z góry bardzo dziękuje Pozdrawiam

Gość gość
Wszystko ok,tylko moze delikatny stan zapalny.(komorki okragle-leukocyty na granicy)

Gość kaka8
dziekuje bardzo za odp.ulżyło mi ponieważ lek.mówił że plemniki są słabe i czeka nas tylko IN VITRO ;/

Gość Kasia0089
Ph lekko podwyżone, bo norma jest do 8,0 Jesli chodzi o reszte to ma bardzo dobre wyniki.

Gość gość
baaaaardzo dobre wyniki:):)mój mąż miał jedną dwudziestą chyba tego a mamy córkę z naturalnego poczęcia:)

Gość kaka8
bardzo dziękuje za takie odp.też uważałam, że są ok, lekarz, który wykonywał też mówił, wiec nie wiem dlaczego gin.tak stwierdził, ja mam niestety PCO i problem z naturalną ciąża może byc duży, ale fajnie ze mąż jest zdrowy :) pozdrawiam oraz raz jeszcze wielkie dziękuje

Gość gość
za nie ma co:) i życzę powodzenia!!!! Już wkrótce pewnie będziesz wspominać dni bez pampersa:)

Gość kaka8
no liczę na to,że za jakiś czas będę w ciąży :) Pozdrawiam