Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie tam rozmyślania

Suknia z drugiej ręki

Polecane posty

Cześć dziewczyny:) Mam pewien dylemat - zaczęłam dopiero rozglądać się za sukniami ślubnymi, bo dopiero w przyszłym roku ślub jesienią. Nie chciałabym przekroczyć budżetów na suknie 1500 zł. Dlatego szuka w sukniach z drugiej ręki. Znalazłam w lokalnych ogłoszeniach suknie która bardzo mi się podoba - mam konkretną wizję sukni jaką bym chciała. Dziewczyna chce ją sprzedać za 1000 zł. Dopiero się wybieram na przymiarkę i wtedy ocenię stan sukienki własnym okiem, Według wzrostu i wymiarów podanych przez nią by pasowało wszystko. Mam do Was zasadnicze pytanie - do jakiej kwoty odkupienie używanej suknia ślubna się opłaca?

Gość gość
1000 to za duzo,pewnie jest sciorana i ch uj wie kto w niej byl,pozniej sie nabawisz jais chorobsk,bleee

Gość gość
z nowej kolekcji płacisz 25 % ceny ,im starsza kolekcja tym tańsza,dowiedz się jaki to model i z jakiej kolekcji ,z którego roku i ile kosztuje nowa,wtedy mozesz zdecydować czy warto ją kupić

Gość gość
oddajesz do prania i suknie masz jak nową ,nie przekmuj sie docinkami

Gość gość
wasza sprawa, ja bym nie kupila uzywanej i to jeszcze za 1000zł , za 1200 kupisz nowa

Suknia jest bardzo ładna - tylko radze się Was czy to jest dużo czy mało, bo sama myślę, że sporo...

Gość gość
za duzooooooo ..... nie zrob bledu i nie odkupuj, daj spokoj jeszcze uzywama i nie wiadomo kto ile razy ja mial...adac mozna ze raz byla uzuwana ale to moga byc bajki, moja siostra cioteczna kupila uzywana za 900 zl , w dniu slubu sie kapła ze jest od spodu przedarta i cala na dole byla sciorana, tez jej tlumaczylam a ona swoje, a dzien po po dostala wysypki na calym ciele

Gość gość
szczerze? Ja kupiłam nową suknie za 700zł w salonie z kolekcji z zeszłgo roku i nikt o tym nie wiedział ani za ile ani jaki to model/kolekcja/rok.....

Gość gość
patrz na metkę ,gdzie jest szyta,jak szyta w chinach to za 50 zł mozesz kupić

Słyszałam też o możliwości w salonie uszycia na daną pannę młoda sukni za dużo mniej pod warunkiem, że suknia do nich powraca. Ma się chyba parę dni po ślubie na oddanie sukni do salonu i oni już się martwią tym co z nią zrobić... Ale to tylko słyszałam i nie wiem czy ktoś korzystał i zna może warunki tego

Gość gość
jesli to jest suknia np z kolekcji z zeszlego roku i kosztowala 4 tysiaki to za uzywana tysiaka mozesz dac

Dopiero zaczęłam rozglądanie się więc może macie rację... W ogóle jestem ilu dziewczynom udaje się po ślubie sprzedać, bo jakby nie patrzeć to jest suknia najczęściej na konkretny wymiar, wzrost...

jestem ciekawa* miało być

Gość gość
Mi sprzedawać taniej, niż za 700zł-1000zł nie opłaca się. Sama pralnia to koszt 100zł. Jaki to więc zarobek jeśli wystawię ją za 500zł, a jeszcze koszt ogłoszenia na Allegro trzeba pokryć? Moja suknia kosztowała razem z halką i welonem 3500. A uszkodzenia? Wystarczy odebrać ją osobiście, a nie pocztą.

Gość gość
po pierwsze obejrzyj dokładnie - w elektrycznym i dziennym świetle, zwłaszcza na dole, przy dekolcie, pod pachami - czy nie ma zacieków, przetarć, pozadzieranych koronek, odpadających koralików itd. potem załóż i oceń na ile będzie ją trzeba na Ciebie poprawiać (najlepiej poproś kogoś, żeby poszedł z tobą oglądać - mamę, siostrę, koleżankę). Jeśli te dwie rzeczy będą ok - tzn stan sukni i niewielkie przeróbki to ja bym brała - masz wtedy kieckę w ręku, taką jak chcesz.

ja kupowałam używana suknię ślubną. w tamtym roku dałam dziewczynie 900zł (w komplecie do sukni była halka z kołem i bolerko). suknia była upatrzona przeze mnie i poprostu szukałam takiej w mojej okolicy. suknie przed ślubem oddałam do pralni (150zł pranie) była piękna, nic nie zniszczona, czyściutka i baaaardzo jestem z niej zadowolona

Gość gość
Ja kupilam sukienke uzywana zaplacilam 900zl.sukienka nie byla zniszczona byla w bardzo bobrym stanie.nje powinnas sie zastanawiac jak masz malo funduszy na suknie, tylko przed zakupem dokladnie ja obejrzyj.te suknie z salonu niby nowe a tak do konca nie jest.mam kolezanke ktora pracuje w takim salonie i powiedziala mi co salony kombinuja z sukniami.Niby profesjonalne pranie a tak naprawde na zapleczu szorowanie szczotka.nowa z salonu a jeszcze wczezniej pozyczona na wesele.

Gość gość
też mam sukienkę z drugiej ręki. zapłaciłam 1000 zł, razem z welonem, halką i po praniu w pralni. Widać delikatne ślady używania, ale tak małe, że zauważyłam je dopiero przy dokładnym oglądaniu. Nowa kosztowała poprzednią użytkowniczkę 3800. A był to dokładnie taki model, jaki chciałam.

Gość gość
Dziewczyny a ile wcześniej kupowałyście swoje sukienki? Czy na przyszły wrzesień to jeszcze mam czas czy mogę kupować z tej drugiej ręki:P Muszę iść ją w ogóle obejrzeć by nie pluć sobie w brodę, bo a nóż ten fason mi nie będzie pasował

Gość gość
Suknia z drugiej ręki fuj. Zafunduj sobie nową, taką jaką chcesz.

Gość Cherry Blossom Hills
Dlczego fuj? Przecież one są po pralni.

Gość gość
Ja swoją sprzedałam z welonem i etolą za 1200. Za wszystko zapłaciłem ok. 3000-3200. Nie było po niej widać ze była używana. Po prostu była idealnie dopasowana do wzrostu i obcasów i nie szurala mi sie po ziemi ( tren miałam rozpiętość tylko w kościele, a szlam po dywanie)

Gość gość
Miało być zaplacilam. ( błąd nadpisywania z ipada)