Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna z Torunia

fałszywa osoba w rodzinie

Polecane posty

Gość martyna z Torunia

Witam, Bardzo proszę o poradę: Mamy w rodzinie starszą, bezdzietną ciocię. Jest to osoba wykształcona, obyta, wiele podróżowała. Ciekawie się z nią rozmawia itd. Ciocia jest tzw. "starą panną" , ale raczej jej to odpowiada. W domu swoim przebywa rzadko, najczęściej "jeździ" po rodzinie i znajomych. Lubię, a raczej lubiłam ciotkę, póki nie przekonałam się, że obgaduje inne osoby z rodziny (u których też bywa) lub rozpowiada nieprawdziwe rzeczy, chyba po to, by skłócić rodzinę :( Wydaję się miło, pomocną osobą, a tak naprawdę wyrządza więcej zła niż osoba wredna na pierwszy rzut oka. Jest to bliska krewna męża i nie mogę zamknąć przed nią drzwi. Co zrobić w tej sytuacji?

Gość martyna z Torunia
Może ktoś spotkał sie z podobną sytuacją?

Gość gość
Mam podobną sytuacje, jest to siostra mojego taty.Po prostu nie utrzymuje z nią kontaktu.Nawet gdy się wprasza zwykle odpowiadam jej że nie ma nas w domu, bo..... i wymyślam różne historie.Zorientowała się że unkamy cioci, kiedyś przyszła niespodziewanie bez wczesniejszej zapowiedzi, zadzwoniła do domofonu, poznałam ją po głosie.Odpowiedziałam że to pomyłka, a potem nie odbierałam domofonu.Od tamtej pory mam spokój! Mam własną rodzine i nie mam czasu wysłuchiwać bzdur, co kto robi, jak mieszka itp. i komu?!