Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódka__

Różaniec jako prezent

Polecane posty

Gość jagódka__

Znjomy pragne m podarowac różanic, nwet dwa (jeden dla nie, drugi dla mojgo chopaka). Czy powinno się przyjmowac taki prezet Czy lepiej po prostu sobie go kupić? Dodam, ze znajomy jest osobą głęboko wierzcą

Gość gość
jakimi przesądami się kierujesz...? wiesz że przesądy są sprzeczne z wiarą katolicką przyjmij różaniec i używaj go czasem ;)

Gość gość
jeśli jest wierzący bardzo to jak najbardziej pasuje różaniec

Gość gość
Jak jesteś wierząca to tak, ja mam dwa, ktore dostalam w prezencie, jeden od Taty, drugi od przyjaciolki, ktora byla w Lourdes. Nie jestem bardzo wierząca, ale prezenty przyjęlam bez problemu.

Gość gość
jak przyjmiesz różaniec od kogoś to z tą osobą nie będziesz w związku małżeńskim

Gość gość
to wszystko zależny od boga a nie od przesądów czy horoskopów Kiedyś do Rabina przyszedł młody Żyd i powiedział: - Rabbi, ja jestem ateista - No dobrze - rzekł Rabin - a Torę ty przeczytałeś? - A po co mnie czytać Torę, jak ja jestem ateista? - A o Mojżeszu, Prorokach i Dawidzie to ty coś wiesz? - Nie Rabbi, przecież ja jestem ateista... - A Dziesięć przykazań ty znasz? - Oj Rabbi, nie znam tego wszystkiego, po co mi to, przecież ja jestem ateista... - To jak ty nie czytałeś Tory, jak ty nie wiesz nic o Mojżeszu, Prorokach i Dawidzie, jak ty nie znasz tego wszystkiego, to ty jesteś zwyczajny nieuk, a nie ateista!

Gość jagódka__
bo słyszałam, ze jesli kmus sie pdaruje łancuszek z krzyzykiem to tak jakby tą osobę skazać na ciegłe dzwiganie krzyza, wiec co do różanca myslałam, ze tez jakies dziwne przesądy istnieją...

Gość poziomka vaniliowa
powieś sobie w aucie i będziesz jeździć z Jezusem

Gość gość
na ślubie dostaje sie od ksiedza różaniec