Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxyzxy

10 tyg niemowle spi tylko po 20 min

Polecane posty

Gość zxyzxy

prosze powiedzcie, czy to normlane, ze moj 10 tyg synek w dzien spi tylko po 20 min. Gdy tylko usnie, juz po 15-20 min budzi sie, czasami otworzy oczy i spokojnie lezy, czasami z placzem, probuje go wtedy ululac ponownie jednak nie ma ochoty na ponowny sen :( i tak co 1-2ha. Wiec przewijam, bawie sie, zagaduje, karmie-tak ok godz, czasem połtorej nie spi i ponownie usyna ale znowu na gora 20 min. W nocy natomiast spi raczej dobrze, bo o 18:30 zaczynam kapiel, karmienie i juz o 19 spi-budzi sie zazwyczaj o północy, pozniej o 2-3 i 5 wtedy robi pobudkę. Moze ja cos robie zle :(, moze zle go usypiam, bo wieczorem to mi sam usyna w łózeczku, natomiast w dzien to gdy placze to w wozku (w gondoli) go kolysze-jak probowalam w lozeczku to strasznie mocno plakal.

Gość gość
Usyna" ja p*****le co za analfabetów hahahahaha padlam. Poczytaj slownik ortograficzny.

Gość gość
Taki wiek. Moj tez nie mial uregulowanych drzemke,spal po gora 15-30min. Dopiero kolo 4miesiaca zaczelo sie wszystko klarowac w 5 mial juz bardzo regularne drzemki a od 6 miesiaca jest ustawiony prawie co do minuty z jedzenien i spaniem.

Gość zxyzxy
*przepraszam-usypia..nie musisz mnie wyzywac odrazu od analfabetow..

Gość gość
raczej to jest norma, ale byc moze ma jakies kolki? mniej wiecej teraz moze to miec i dlatego tak niespokojny w dzien? Jak cie to bardzo niepokoi to idz do dobrego pediatry zeby obejrzal dziecko ,osluchal brzuszek moze cos tam sie dzieje

Gość gość
Według mnie to normalne. Mój synek ma już co prawda 5 miesięcy ale od początku za dużo nie spał. Teraz śpi 3-4 razy dziennie po 30minut ale przesypia całe noce.

Gość gość
moja córcia ma 8tygodni i też zwykle nie śpi w dzień dłużej niz 10-15 minut jednorazowo, nawet na spacerze, ale za to noce przesypia (odpukać) bardzo ładnie (z przerwą na jedzenie tylko), jest to spowodowane najpewniej kolkami, kolki nie są może jakieś masakryczne (polecam krople bobotic),ale jednak troszkę małą męczą

Gość zxyzxy
dziekuje ;) mam te krople tylko wydawalo mi sie, ze po nich synek wlasnie nie da rady kupki zrobic, zazwyczaj robi raz dziennie, a jak tylko dam te krole to nie ma 2-3 dni nawet, a moze to tylko moje złudzenie..

Gość to ja odcóreczki ośmiotygodnio
wej :) u nas krople bobotic, to 3 krople,które próbowaliśmy,wcześniej były: esputicon i delicol (albo jakieś podobne nazwy), po pierwszych nie było żadnej poprawy,a po drugich kolki były z 10 razy mocniejsze :( w każdym razie, na tym etapie na noc kładziemy małą w łóżeczku około godziny 20-21 i zasypia praktycznie od razu, a w dzień śpi niestety tam, gdzie akurat zaśnie, bo o żadnej regularności nie ma na razie mowy