Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaZZ

mieszkanie z chlopakiem

Polecane posty

Gość gość
a zaprasza cie gdzies ten facet, kupuje ci jakies prezenty? czy wydaje jakies pieniadze na ciebie? bo jak nie to jest poprostu chytry . _____ A ciekawe czy ona gdzieś go zaprasza? kupuje prezenty? :) Ktoś tu się próbuje ustawić i to zdecydowanie autorka i jej podobne ;)

Gość gość
ale autem d**e wozic to moze jej facet tak ??? pomagac w utrzymaniu auta juz nie ??? w zadnym wypadku nie lacz z nim konta w banku bo cie bedzie okradal! juz masz wystarczajace dowody na to ze cie wykorzystuje pod wzgledem ekonomicznym, masz watpliwosci co do niego i slusznie posluchaj sie starszych , doswiadczonych osob mi intuicja podpowiadala wlasciwie od samego poczatku zebym swojego faceta zostawila i mnie nie zawiodla

Gość gość
A w sytuacji awaryjnej - zawsze jest taksówka :) Choć nie wiem jaką sytuację awaryjną masz na myśli. Prawdziwe sytuacje awaryjne zdarzają się mega rzadko więc 200zł wystarczy mieć odłożone w razie w na taxi. Raz na pół roku 200zł to mniej niż paliwo co miesiąc, przeglądy, ubezpieczenia, mechanik i wymiana opon.

Gość gość
no zesz ! dziewczyna zapewne ponosi wieksze koszta wspolnego utrzymania mimo ze mniej zarabia, a z jakiej racji ? on nie jest jej mezem ani narzeczonym, jest zwyklym pasozytem ktory mysli o sobie nic poza tym

Gość gość
jak chcesz miec samochod to szukaj lepiej platnej pracy.

Gość gość
My zamieszkalismy ze soba po 4 mies znajomosci i od pierwszego dnia mielismy wspolna kase, zarabiam mniej od mojego juz obecnego meza 🖐️

Gość gość
ja nie uznaje wspolnej kasy, nawet jako malzenstwo mamy kazdy swoje pieniadze.

Gość olkaZZ
ja sie caly czas bije z myslami bo nie lubie byc od kogos zalezna i nawet jesli bym z nim porozmawiala i by placil za czynsz np wiecej to pozniej nie znioslabym tego jakby mi w klotni kiedys wypomnial ze mnie utrzymuje. dla mojego sumienia lepiej by bylo gdybym to ja wiecej zarabiala i wiecej placila na wspolne utrzymanie. co do wyborow, to poszlam na studia wlasnie dlatego zeby wiecej zarabiac i nie martwic sie nigdy czy mi starczy do pierwszego ale niestety nasz kraj jest jaki jest,dobrze platnej pracy po studiach nie ma a placa jest jaka jest... moj chlopak nie ma nawet matury ale przypadkowo przez znajomosci dostal prace jako operator prasy i zarabia wiecej niz ja w biurze... oczywiscie nie osiadlam na laurach tylko szukam czegos lepiej platnego. i nie jest tak ze jestem dla niego kucharka, sprzataczka itp bo sam tez czesto cos ugotuje, sprzata w domu i chodzi po zakupy.

Gość olkaZZ
prezenty na na walentynki, urodziny czy swieta mi kupuje. bez okazji nic. raz na jakis czas idziemy do kina. a jesli chodzi o auto to nie jest tylko moj wymysl ze ja chce i musze miec to auto, bo zanim zamieszkalismy razem to on tez mial swoje tylko ze je sprzedal bo nie sa nam potrzebne 2 auta

sprzedał i gdzie poszła kasa? Do jego portfela, prawda? i zarobił ze sprzedanego auta, używa Twojego którego nie musi utrzymywać. Żyć nie umierać :) Niesprawiedliwe to jest jak dla mnie

Gość gość
Moim zdaniem sprawiedliwy jest podział, gdzie każdy płaci równo za rachunki i jedzenie, ale z moich obserwacji (wśród rodziny i znajomych) wynika, że ta osoba, która więcej zarabia dokłada się więcej, zwykle jest to facet:) Uważam, że Twój chlopak nie dorósl jeszcze do wspólnego mieszkania, nie traktuje Twoich problemów jako Wasze, inaczej mówiąc mieszkamy razem-ale każdy sobie rzepkę skrobie. On żyje chwilą, przyjemnościami, ty chcesz iść na przód, ale czy on tego chce?