Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrianaibartek

ciaza

Polecane posty

Gość adrianaibartek

Witam wszystkie kobietki a zarazem przyszle mamusie;) 30 wrzesnia czekalam na @ cykle mam 29,30dniowe. @ sie nie pojawila na drugi dzien rano zrobilam test wyszly 2 kreseczki!!:D .. bardzo sie ciesze z mezem planowalismy dzidziusia i udalo sie za drugim podejsciem. Jednak jakis tydzien przed @ bolalo czasami zakulo mnie podbrzusze bol byl czasem silny przypominajacy jak na @ teraz 6 dzien po tescie bol nadal sie utrzymuje ale czasem slaby a czasem mocniejszy w ciagu dnia z kilka razy sie pojawia.. powiedzcie mi czy to jest normalne czy cos jest nie tak??????

Gość gość
który to tydzień wg OM ? gdzie ten ból ? po bokach, w kroczu ? czy nad spojeniem ?

Gość gość
w ciąży kazde kłucie teraz bedzie dla Ciebie nowością i bedziesz sie wsłuchiwac w siebie:D mnie nadal podbrzusze pobolewa a jestem w 4 miesiacu . Na poczatku bardzo sie martwilam bo bol byl silny dosc ,teraz wszystkie chwyty dozwolone ciało dostalo zastrzyk hormonow :D dbaj o siebie nie przemęczaj się i badaj a wszystko będzie dobrze

Gość adrianaibartek
Wg OM 5 tc

Gość adrianaibartek
Bol raczej podbrzusze srodek nwm jak to opisac tak jak na miesieczke to ten sam bol tylko czasem mocniejszy a czasem lagodny

Gość gość
ja miałam tak samo, możesz brać nospę jest bezpieczna w ciąży ( z takim bólem pojechałam na pogotowie ) nie bezpieczny jest ból nad spojeniem łonowym, stały, silny, po bokach świadczy o naciąganiu się więzadeł

Gość gość
ja miałam ten sam ból jak na miesiaczke.I wszystko jest ok

Gość gość
albo mozesz miec dolegliwosci ze strony układu moczowego

Gość adrianaibartek
A jaki to byl bol mocny czy lagodny? ?

Gość smuttnaAaa
gratuluje w takim razie :) dbaj o siebie i wsłuch*j się w swój organizm,przy wizycie u gin.wypytaj o wszystko i bedziesz spokojna :)

Gość gość
po srodku jakby jak opisujesz nieraz byl nawet mocny jak chodzilam to czulam bol ,jak siadalam ...1 objawy ciazy wczesnej wygladaj podobnie jak objawy okresu kazda ma inaczej moze byc wszystko ok,moze z pęcherzem,zbadasz się zobaczysz,pozytywnie mysl

Gość gość
wiesz co, był to ból niepokojący mnie, jakoś się nie zwijałam z bólu, nie mam boleści podczas miesiączki, ale wolałam dmuchać na zimne , na pogotowiu zrobili mi usg, dali lek na podtrzymanie i nospe

Gość gość
W kazdym razie wszystkie swoje objawy kłucia mów lekarzowi,niektóre kobiety maja takie objawy ze trudno je przypiac konkretnie:)ja jak ide do lekarza to gadam 30min i jestem spokojna bo zawsze wiem ze jestem wysluchana i porzadnie zbadana a zdj z usg mam wiecej niz swoich z calego zycia:D

Gość gość
mnie dziwi taki stoicki spokój, nie mogłabym czekać do umówionej wizyty 2 tyg z jakimś tam bólem, z każdym jechałam na pogotowiem i już, lekarz ma się wypowiadać a nie moje czy innych domysły

Gość adrianaibartek
A juz na pierwszej takiej "ciazowej" wizycie bedzie wiadomo czy wszystko jest w porzadku??

Gość gość
ja jak mam niepokojace obkjawy biore tel i dzwonie do mojego ginelokoga to bardzo popada dopiero potem decyduje czy na pogotowie czy nie,przy 1 ciazy boimy sie kazdego klucia bo nie znamy tego,nasze ciało szaleje a my sie martwimy,spokojnie

Gość gość
kiedy masz wizytę ?

Gość gość
ale tu ci bzdury wipisuja,co druga madrzejsza.Jakbym nie wiedziala,to bym popadla w paranoje.Wszystko jest ok.Cialo bedzie g***townie przygotowywac sie,na zycie nowego lokatora i do 4m-ca beda bole rozne.Nic nie bedzie,jak bylo.Twoj organizm przechodzi rewolucje i roznie moze byc.Nie panikuj,idz do gina,nich zrobi usg dopochw. i potwierdzi bijace serduszko.Gratulacje :) Nie czytaj tych rozhisteryzowanych gowniar.

Gość adrianaibartek
Jutro ide do gin prywatnie bo inaczej czekac musialabym do piatku na wizyte. A czytajac na forach ze ponad 70% kobiet tak ma to troche mnie to uspokaja. Jutro sie wszystkiego dowiem i bedzie mniej stresu

Gość gość
dokładnie nie ma co histeryzowac tak jak pisalam zbada cie lekarz i powie ci wszystko,a nie ma co sie nakrecac

Gość gość
sama jesteś gówniarą idiotko ! będzie dobrze będzie dobrze, a później wpisy poroniłam w 6 tc poroniłam w 7 tc itd itd

Gość gość
jak jutro masz wizytę to nie masz się czym martwić

Gość gość
bo te co poroniły strasza bo zaboli to lec do szpitala bo JA poronilam!Po co straszyc??????bzdura, histerią nic nie zalatwisz tylko sama sie zakatujesz

Gość gość
to nie histeria tylko dbanie o dziecko, teraz mnie boli teraz jadę do szpitala, badają i teraz podają zastrzyk, co mi z czekania do wizyty jak właśnie możne to być kluczowy niebezpieczny moment, co ? lepiej siedzieć na forum i wypisywać ? u jednej tylko bolało i było wszystko ok, u drugiej bolało i doszło do tragedii, no ale jak to ? ból był taki sam !

Gość gość
Ból taki sam moze nie musi znaczyć to samo,wymienmy się doświadczeniami ale z głową,każde ciało jest inne inaczej reaguje,nie jesteś lekarzem by powiedziec jej na 100 proc co jej jest,a po co straszyc iglami,pojdzie do lekarza to się dowie nakrecanie sie jest bez sensu,wez hormony albo spuść sobie z krzyża,każda martwi się o dziecko ale bez przesady ciąża to nie choroba

Gość gość
a jak boli to idz sie badac nikt nie kaze ci siedziec na forum przez miesiac az jakas ,,mądra,,wystawi ci diagnoze nie o to tu chodzi,dziewczyna zaszla w ciaze ma dzis lekarza i sie okaze czy wszystko w porządku ,ręce opadaja..