Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kożelanka

Dbanie o siebie na co dzień

Polecane posty

Gość Kożelanka

Cześć dziewczyny! Jak dbacie o siebie na co dzień? Znajdujecie czas na ćwiczenia, zdrowe odżywianie, codzienne wsmarowanie balsamu? Co robicie żeby dobrze wyglądać i dobrze się czuć? A może jesteście tak leniwe jak ja i wybieracie szybki prysznic zamiast kąpieli w pianie połączonej z relaksem, a w zaoszczędzonym czasie oglądacie seriale (ostatnio na topie są "Kości" :D)?

Gość gość
Ja nie ćwicze- ćwiczenia przy dziecku zdecydowanie wystarczaja. Wieczorem biorę prysznic i wcieram balsam- mąż smaruje mi plecy.:D Krem na twarz. Co 2dzień myje włosy. (kiedyś próbowałam myć codziennie ale przez to strasznie szybko mi sie przetluszczaly że rano umylam a wieczorem już były tłuste.) Raz w tygodniu maseczka na twarz. Na tym chyba koniec.

Gość Kożelanka
Ja akurat wyrobiłam sobie nawyk przecierania twarzy tonikiem i nakładania kremu codziennie rano i wieczorem. Ale balsam to rzadko mi się zdarza... Jakoś tak mi się nie chce i jeszcze czekanie aż się wchłonie. Włosy też myję co drugi dzień - lubię mieć świeżo umyte i nigdy nie wyjdę z tłustymi. Szczególnie, że pracuję w biurze.

Gość Kożelanka
A co ze sportem Kafeterianki? Chciałabym mieć szczupłe, jędrne ciało. Musiałabym zrzucić tak ze 3 kg. Do niedawna biegałam 3 razy w tygodniu (a przynajmniej się starałam). Teraz niestety aura nie sprzyja i trochę się obijam, a to oczywiście od razu widać w mojej sylwetce. Jakie sporty uprawiacie?

Gość Kożelanka
Nie ma tu dziewczyn zainteresowanych tematem?

Gość Iga33
Uważam, że najważniejsza jest codzienna toaleta i regularny sport. Zwracam też uwagę na to co jem i piję, w końcu to jak wyglądamy w dużym stopniu zależy od nas. Owoce, warzywa, woda mineralna to jest podstawa zdrowej diety. Ja ostatnio przerzuciłam się na wody funkcjonalne, np. Ustroniankę z magnezem, bo nie dość że nawadniają organizm to jeszcze mają inne drogocenne właściwości.

Gość gośćM
zdrowa dieta, ale czasami na ciastko też można sobie pozwolić, sport (ja ćwiczę sporty walki i zwykłą gimnastykę w domu jak oglądam telewizje). niestety nawyk codziennego wsmarowania balsamu u mnie kuleje, ale staram się regularnie używać toniku i kremu do twarzy. do tego ładne paznokcie, krem do rąk i dużo uśmiechu. :)

Gość Kaśka38
My z moim mężem często chodzimy na spacery np. po lesie czy po parku. Raz w tygodniu tenis, czasem można się wybrać na basen. Ale co do diety to też uważam, że woda to podstawa, ja się po gazowanych napojach czuję fatalnie, mam nadęty brzuch i w ogóle. Też piję Ustroniankę ale wolę tą z jodem bo mam problemy z tarczycą.

Zdrowa dieta (tylko w soboty pozwalam sobie na coś zakazanego), ćwiczenia kardio 5x w tygodniu, kosmetyki (nawilżanie, odżywianie itd.) Ale chyba najważniejsza jest zdrowa dieta, jak to mówią lekarze i trenerzy: 60% dieta 30% ćwiczenia 10% suplementy uzupełniające

Gość Kożelanka
Mam właśnie problem z piciem wody. Nie mam takiego nawyku. Najbardziej lubię zwykłą czarną herbatę (oczywiście z cukrem, ale tylko 1,5 łyżeczki na duży kubek). Spacery - super sprawa. Myślicie, że pomagają zrzucić trochę ciałka?

Gość gość
Podbijam temat

Gość gość
myje wlosy co drugi dzien, zawsze obowiazkowo odzywka codziennie 20 min krecenia hula hop duzo warzyw, owocow, kasz, wody, herbat ziolowych - pokrzywowa, bratkowa, rumiankowa raz lub 2 manikir, pedikir, zawsze musze miec ladne i zadbane paznokcie, taki fetysz :) raz na miesiac - 10 min solarium... tylko mnie nie zjedzcie tu, chodze rzadko, aby nie straszyc chora bladoscia... naprawde zle bez tegoi wygladam - potwierdzone przez osoby postronne. :) codzienny prosty makijaz - podklad, korektor, puder, roz, cien na brwi, eyeliner, tusz, blyszczyk

Gość gość
raz lub 2 w tygodniu mialo byc :)) acha i unikam cukru i soli. depilacja 2 razy w tygodniu peeling twarzy i maseczka raz w tygodniu. mocny kawowy peeling ciala - raz na dwa tygodnie

Gość gość
po pierwsze jak najmniej chemii - kosmetyki tylko naturalne eko i "brzuszki" codziennie rano- na figurę i na krążenie, prysznic i zdrowe śniadanko. A wieczorem jest czas na ewentualną eko maseczkę

Gość gość
ja cwiczę codziennie, nie umiem juz bez tego zyc:) a tak poza tym, to podstawa to pielęgnacja twarzy- inwestuję w nią i w szyje również bo najszybciej sie strzeje