Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałabym zamieszkać blisko grays

Polecane posty

Gość gość

czy mieszka ktoś w pobliżu grays? chciałabym sprzedać dom w polsce i przeprowadzić się okolicy grays, myślę o kupnie tam domu w przyszłości, pytanie brzmi czy jest sens tam kupować czy to ładne okolice wiem że pracy jest tam bardzo dużo, ale kupno domu to poważna decyzja czy to ładne miejsce?

Gość gość
ani tam ładne okolice, ani pracy nie ma dla kobiet, bo to zagłębie kierowców - dom będzie idiotka kupowała, a nawet nie wie co tam się dzieje!

Gość gość
I mieszka tam koles co się nazywa Rafał Remiszewski, usilnie chce umawiać się z dziewczynami a w domu na niego czeka żona z dzieckiem

Gość gość
jego żona ma na imię Marta?

Gość gość
Nie wiem ale przesiaduje na czateri I umawia sie z dziewczynami

Gość gość
a, to ten od remontów, tak?

Gość gość
Dom kupisz napewno taniej niz w Londynie.Dojazd do Londka masz niezly.Okolice zlezy o ktorych mowisz...sa zle i sa dobre. To samo z praca.

Gość gość
myślisz, że jak sprzedasz dom w Polsce to kupisz dom w Anglii??? musiałabyś sprzedać w Polsce ze cztery domy, żeby w Anglii mieć na jeden!

Gość gość
Bylismy juz w angli 4 lata za to wybudowalismy 300 metrowy dom, ktory chcemy teraz sprzedac bo tu nie da sie zyc w polsce, zostalo nam jeszcze oszczednosci i jak sprzedamy najnizej co myslimy to w sumie bedzie 150 tysiecy a jak sprzedamy pomyslnie to 170 tusiecy funtow, wiec w Chafford Chundred bo ten rejon mnie interesuje dobierzemy z 50 tys kredytu i kupimy 3 bedroom house ( oczywiscie freehold) Zmartwilo mnie troche stwoerdzenie ze nie ma tam pracy dla kobiet, maz mowi po angielsku tak ze sie dogada, w sumie on powie wszystko ale on nie rozumie co oni jak on to mowi belkocza hah, a ja mam biegly angielski w mowie i pismie, boje sie troszke bo jedziemy w ciemno z poltorarocznym dzieckiem, bede musiala na poczatku wynajac studio flat ( chcemy miec jak najmniejsze koszty) no i bede musiala zalatwic to studio z polski nie wiem czy to da rade, rekomendacje od poprzedniego landlorda mam, no a potem szukac pracy, najpierw maz, ja na pol etatu dopiero jak dziecko pojdzie na 3 latka do przedszkola, ale tez nie wiadomo jak szybko dom sie sprzeda, mamy na sprzedaz poltora roku bo mala chce zapisac juz na te 3 latka zeby szla :)

Gość gość
kto ci da 50 tys funtów kredytu???

Gość gość
mala na 3 latka to bedzie miala 3h w przedszkolu, wiec trudno isc wtedy do pracy.

Gość gość
Plan jest taki ze najpierw chcemy wynajdowac, maz do pracy a ja pozniej, jak dziecko do przedszkola pojdzie, aha to nie wiedzialam ze dziecko na 3 godzinki ale to dzoennie na 3 tak? I to siw nazywa playground tak?

Gość gość
a mąż do jakiej pracy?

Gość psss1234
nie polecam szukania mieszkania a potem pracy, zrób na odwrót, szczególnie ze na początek bedzie pracował tylko mąż, a z praca tu w grays prawda - duzo transportu/magazyny, jak masz biegły angielski to może do buura się uda ale na początek to i tak pewnie na produkcji wylądujesz albo na sprzątaniu...

Gość gość
jak masz biegły angielski to może do buura się uda ale na początek to i tak pewnie na produkcji wylądujesz albo na sprzątaniu... xxxxxxxxxxxxxx a w biurze to ile się zarabia - nie 6,31/h czasem???

Gość gość
Nam nie zalezy jaka praca na poczatek oczywiscie ze moze byc za najnizsza krajowa hah nawet jedna osoba pracujaca za najnizsza wyzywi cala rodzine i jeszcze zostanie nie to co w Polsce, tak oczywiscie najpierw znalezienie pracy a po jakims roku dopiero kupno domu musze sie zorientowac jaka okolica itd chcielibysmy kupic cos w chafford hundred tylko ale to z opowiesci ze tam jest bespiecznie. Poprostu slyszelismy ze grays to straszna dziura nie wiem nie bylam nasluchalam sie tylko samych superlatyw na temat chafford hundred dlatego mysle tylko o tyym miejscu. Mam nadzieje ze znajdziemy tam prace ja na nocki maz na ranki i jakos sie zakleszczymy chyba ze urodze dziecko bo aktualnie staramy sie o ciaze wiec ja bede w domku a maz bedzie pracowal. Trzeba tylko sprzedac dom juz bylo 2 klientow jo zobaczymy czy sie sprzeda, dopiero krotko jest wystawiony ciekawe jaki hedze odzew jesli Bóg zechce to sie sprzeda i wyladujemy w kraju mlekiem i miodem plynacym hah :)

Gość gość
chyba cie pogielo skoro myslisz ze osoba zarabiajaca minimum wyzywi i utrzyma rodzine czyli siebie zone i dziecko w UK nie mow glupot bo to niemozliwe musicie przeciez placic czynsz a to co najmniej 600 + rachunki do tego jedzenie dojazd do pracy jakies srodki czystosci to raczej wam nie wystarczy bo na minimalnej sie dostaje 900 na reke

Gość gość
Przeciez to denne prowo i do tego z watkem katolickim "jesli Bog zechce"

Gość gość
O czym ty mowisz, moj tata wyjechal bez jezyka ma prace za najnizsza krajowa i z working tax cedit zarabia 1200 funtow no chyba bylam prawie 4 lata i wiem ze za najnizsza krajowa przezyje 3 osobowa rodzina, a co do mieszkania to chcemy kupic po zapoznaniu sie z okolica i po podjeciu pracy NA STALE. A co do Boga to byli tacy co sie smiali a teraz ja sie smieje majac tyle oszczednosci co mam, pozdrawiam

Gość gość
idź już stąd - to prowo strasznie głupie - wysil się na lepsze!

Gość gość
A co do Boga to byli tacy co sie smiali a teraz ja sie smieje majac tyle oszczednosci co mam, pozdrawiam xxxxxxxxxxxxxxx to co? od Boga dostałaś te oszczędności idiotko?

Gość gość
3 osobowa rodzina za najniższa krajowa - Ty jesteś chora!

Gość gość
jeżeli przyjąć standardowy poziom życia ludzi w Polsce czyli totalne oszczędzanie na wszystkim to jak najbardziej da się utrzymać rodzinę z jednej minimalnej krajowej w uk, bo ceny w obu krajach są już prawie takie same

Gość gość
nie, nie da się! sam wynajem małego mieszkanka plus opłaty pochłonie ci jedną pensję!!!

Gość gość
Dokladnie, wynajm malego mieszkania i rachunki i to oczywiscie poza stolica pochlona minimalna pensje albo nawet i wiecej. A jedzenie, chemia, transport, ubrania i inne??? Minimalna to jest wegetacja dla 1 osoby teraz, a co dopiero dla 3...!

Gość gość
po co opowiadać te bzdury o mieszkaniu pochłaniającym całą pensję? myślicie, ze zniechęcicie w ten sposób ludzi do przyjazdu? na stronie leeds-manchester pl macie aktualne oferty nieruchomości zadbane wyposażone studio flat - 270 funtów miesięcznie dom cztery sypialnie - 450 funtów miesięcznie wkleiłbym linki , ale to posrane forum wszystko kasuje

Gość gość
no to przyjedź i wynajmij!!! nikt ci nie broni!

Gość gość
a kto c***owiedział że mnie tu nie ma?? :) nie wspominam nawet ze przy niskich zarobkach mozna sie ubiegac o mieszkanie socjalne a na dzieci otrzymuje sie benefity. może czasem jest ciężko, ale w porównaniu z POlską to nadal jest raj

Gość gość
Ha ha ha, najlepiej przecież liczyć na pomoc od państwa i mieszkanie socjalne. Ciekawe co byś bez tego zrobiła??? Piszesz o studio za £270 mc i 3 osoby w studio? "Rewelacja", a jesc smieci z puszek... Zenada

Gość gość
Nie no jasne, lepiej wegetować w Polsce za 1200zł, bez zasiłków, bez mieszkania, w pokoju u rodziców.. I dlaczego nie korzystać z pomocy państwa skoro jest ona dostępna? To jakaś hańba? Co do mieszkań podane ceny są przykładowe. Masz też dom za 450 funtów, ale to już wygodnie przeoczyłaś. I kto ci każe jeść żarcie z puszek? Jak umiesz gotować to sama sobie zrobisz jedzenie, tanio i zdrowo. Nawet chleb samemu można upiec jak się chce. EOT. Ta dyskusja nie ma sensu.