Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terapia przez pisanie

wasze najgorsze wspomnienia zwiazane z domem rodzinnym

Polecane posty

U mnie podobnie, ojciec alkoholik, znęcający si e psychicznie i fizycznie nad mamą, gaszenie petów w oku, rzucanie czajnikiem z wrzątkiem, wywalanie z domu, duszenie taboretem, awantury kto mu schował flaszkę, całe noce słuchał tej samej kasety na cały regulator żeby nikt nie zasnął, jak płakałam że nie chcę iść do sklepu bo boję się psa sąsiada powiedział mi żebym wzięła sznurek i się powiesiła i nie męczyła siebie i innych...(miałam wtedy 9 lat). Kradł mnie i rodzeństwu pieniądze, które mama dała na bułkę do szkoły, jak babcia wzięła rentę i dała mi na buty na zimę, on chciał zabrać mi te pieniądze wyzwisk jakie używał nie będę przytaczać...kiedy się bałam i płakałam, żeby nie bił mamy śmiał się ze mnie szyderczo, mówił, że ze mnie nic nie będzie. Gdy miałam 15 lat przestał pić (zachorował i postawiono mu ultimatum-przestraszył się) zmienił się pod tym względem, że przestał bić mamę, zaczął znęcać się psychicznie, niszczył to co wypracowała, tłukł talerze, nigdy nie pozwolił nam zjeść obiadu spokojnie jak do ziemniaków był sos to chciał skwarki i odwrotnie (mama nigdy nie zjadła obiadu spokojnie, zawsze ze łzami w oczach). Pracowała ponad siły i znosiła wyzwiska, obelgi, poniżanie...w zeszłym roku zmarła na raka a ja z rodzeństwem zostaliśmy sami z potworem, który gra obecnie w żałobie pogrążonego meża i dobrego ojca. Wszystko na pokaz, czasami zastanawiam się po co ten człowiek żyje. Ja czekam na terapię nerwicy, cały czas biorę leki uspokajające, panicznie boję się przyszłości...

Gość Ela miasto niewazne
nie wiem kto jest moi ojcem.jak mialam 9 lat moja matka wyszla za maz,wmowila mi ze ten facet jest moim ojcem.ja juz swoj rozumu mialam i widzialam,ze to nie prawda,matka tlumaczyla,ze z powodu skompilkowanych okolicznosci wczesniej nie mogli byc razem.ten czlowiek zmarl jak mialam 11 lat.byl dobrym ojczymem.przynajmniej tyle.gorzej boli mnie inna sprawa.dzieci wyzywaly mnie od podrzutkow i bekartow.zaprzyjaznilam sie z pewna dziewczynka w moim wieku.dziewczynka z dobrego domu.byla dla mnie jak siostra.przyjazn trawala kiklanascie lat.ona zawsze po mojej stronie.ja ja kiedys zdradzilam,dala mi szanse pomimo to.zdradzilam po raz kolejny,wtedy juz zerwala kontakt.zrobilam to z zazdrosci bo ona miala normalny dom a ja nie.z tym musze zyc.stracilam jedyna osobe w moim zyciu ktora traktowala mnie z szacunkiem.

Gość Wieczniepomocna
Kurczę dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego ile nas tutaj jest. Ile jest dzieci krzywdzonych w rodzinnym domu. Fajnie ze jesteście :) wasze wpisy pomagają mi przestać sie wstydzić własnego dzieciństwa. Chciałabym pójść na terapie dda lub DDD lub obie. Niestety. Jestem w uk w małym miasteczku i chyba cieżko było by mi to zrobic. Ale mam was tutaj. Dziękuje:) przytulam wszystkich skrzywdzonych. P.S. Kilka wpisów jest tutaj moich

Gość gościówka 26
Cieszę się, że film o Dobromirze się podobał, a może komuś coś uświadomić. Musimy się jakoś skierować w "jasną", dobrą stronę, żeby ta mroczna nas nie zdominowała. Ostatnio nie mogę spać w nocy, ogarnia mnie lęk i mroczne myśli, może to taka próba, walka dobrej strony z mroczną. Bo mam wrażenie, że stany lękowe się pogłębiają, kiedy staram się z nich wyplątać. Może sobie wkręcam.

Gość Wieczniepomocna
Ja do tej pory ( dopóki nie urodziłam dziecka) nie zdawałam sobie sprawy jak dzieciństwo na mnie wpłynęło. I tera tez siedzi we mnie jakiś lek ze nie podolam. Ale z drugiej strony wierze w siebie i mam nadzieje ze ta wiara mi pomoże przez to przebrnąć.

Gość córka surowego ojca
Jeśli chodzi o awantury miedzy rodzicami to widziałam je nie raz i nawet nie chce ich pamiętać. Jednego czego nie potrafię zrozumieć to zachowania mojej mamy. Powtarzanie w kółko " ja wiem co to jest rozwód rodziców i nie chce tego dla was" nie no lepiej robić awantury, pijany ojciec który wynosił rzeczy z domu żeby sprzedać, a jak pracował i dobrze zarabiał to wydzielal nam pieniadze i go to cieszyło ze on ma a my nie. Dzisiaj przez to jestem bardzo oszczędna i nie potrafię wydać pieniędzy na bzdury. Np zawsze myśle w sklepie czy mi cos jest naprawdę potrzebne choć na ta chwile chce to mieć. Już nawet nxie mówię jaka mam traume na temat podartych spodni czy butów. Jak widzę ze gdzieś zrobiła mi sie mała dziurka to wyrzucam i kupuje nowe bo za dzieciaka nosilam ubrania po siostrze aż sie podarly. A raz spodnie podarly mi sie w szkole i z dziura w spodniach chodziłam. Dzieci sie ze mnie śmiały i dlatego do dzisiaj mam uraz .

Hej, czytam topic od początku i wspomnieliście o książce Halszki Opfer Kato Tata. Nie ukrywam, że ciężka do "przejścia" ale jednak mnie zainteresowała i szukam teraz drugiej częsci "Monidło" czy ktoś posiada ową książkę, albo wie gdzie ją pobrać w pdf? Bardzo mi na tym zależy... dziękuję

Gość gość
dziewczyny kończcie temat, bo ekipy aż cztery wątki stąd ma już na tapecie. Będziecie oglądać swoje traumy w TV, zbieżność przypadkowa oczywiście. Pożywka dla hien telewizyjnych mówię wam...

Ja mam monidło możesz zamówić w empiku to co ta kobieta przeszła w życiu przechodzi wszelkie pojęcie :(

Gość gość
campari to troll rozwaliła topik alkoholowy, teraz tutaj węszy:o

Kurcze nie chcę sprzedać ale jestem zdziwiona rok temu kupowałam a na allegro też nie ma?

Gość gość
kampari ewakuuj się uprzejmie, twoje oceny in orange mamy gdzieś:)

"szukam teraz drugiej częsci "Monidło" czy ktoś posiada ową książkę, albo wie gdzie ją pobrać w pdf? Bardzo mi na tym zależy... dziękuję " ᠋ Jest tutaj do kupienia : ᠋ http://x2t.com/1/monidlo ᠋ Wersji "darmowej" nie ma , wszystkie pliki z gryzonia zawierają link do strony z trojanami , podobnie jak inne strony.

Gość gość
z gryzonia czyli chomika?

Gość gościówka 26
Dla jakich hien telewizyjnych, znaczy, ze co? Będą cytować fragmenty wypowiedzi z tego wątku? Skąd masz takie informacje?

Gość gość
ktos ma paranoje chyba.ta juz widze moje posty jako pierwsze slowa w filmie:Da zreszta co tam,najwyzej bedziemy walczyc o prawa autorskie;)

Gość gość
bo ekipy aż cztery wątki stąd ma już na tapecie*******jakie cztery,jakie ekipy,jakia tapeta?

Gość gość
napiszmy może troche dobrych wspomnień z dzieciństwa???

Gość gość
o dobrych jest w h*j tematow,o jakie ekipy chodzi?ja czytam ale nie mam sily zeby pisac

czesc dziewczyny:)wlasnie przeczytalam o ekipach.dajcie na luz,jak ktos chce cos o kims wiedziec to sie zawdze dowie.jak sie boicie to piszcie anonimowo(zmiana IP,zmiana karty MAC-czego nie polecam,lub piszcie z publicznych komputerow)ale nie trollujcie mi tematu.nie straszcie ludzi!!

Gość Wieczniepomocna
Takie hieny telewizyjne w to niech sie zajmą dziećmi ktore cierpią katusze w swoim domu teraz a nie 20 lat temu!!!

Gość gość
popieram!!!!!

Gość gość
ja p******ę ILE PEDOFILIi JEST W TYM KRAJU!! Ludzie, ja nie znam ani jednej kobiety, która jako dziecko nie była nagabywana, molestowana, bądź nie uciekała przed jakim zboczeńcem! To jest k***a nienormalne!

Gość gość
ja jetstem taką kobietą i zapewniam że jest nas większość, wystarczy wychylić się poza patologię w jakiej byłyście...

Gość gość
napisałam na wieść, że prawie wszystkie kobiety były w młodości molestowane ty powyżej. Oczy macie zalane nienawiścią mało widzicie

Gość Wieczniepomocna
Ale tutaj nikt nie napisał ze prawie każda kobieta była molestowania w dzieciństwie.

Gość gość
moja Terapio,dzieki za temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)