Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terapia przez pisanie

wasze najgorsze wspomnienia zwiazane z domem rodzinnym

Polecane posty

Gość gość
ale to zycie jest popaprane :( :( :(

Gość gość
Są chyba ludzie, którym trudne dzieciństwo wychodzi jakby na dobre. Moi rodzice mieli "sto razy" gorsze dzieciństwo, niż ja i o wiele lepiej umieją radzić sobie w życiu.

Gość gość
tacy sa nieliczni chyba

Gość gość
To straszne te wasze historie.

Gość gość
Mój dziadek przed laty ostro popijał. Miałam z jakieś 5 lat jak wrócił do domu wieczorem pijany i zażądał pieniędzy bo chciał iść dalej pić a nie miał za co. Ja byłam w drugim pokoju, słyszałam krzyki, wrzaski a w domu oprócz mnie tylko mama i babcia. Nagle mama przyszła i mnie zaniosła do stodoły, wygrzebała dziurę w sianie i tam mnie wsadziła i sianem zakryła. Zabroniła mi wychodzić i się odzywać dopóki ona albo babcia nie przyjdą po mnie. Nie wiem ile tam siedziałam, w końcu zasnęłam. W nocy przyszła po mnie babcia. Wiem tylko tyle, że dziadek chciał ich pozabijać siekierą i pewnie by to zrobił ale przyszedł sąsiad i dziadek uciekł. Ale dom zdemolował, powybijał siekierą szyby, zniszczył w domu chyba wszystko co się dało. Po tym wydarzeniu nie było go w domu przez 8 miesięcy. I to był horror, co dzień przeogromy strach, że wróci, spanie na czatach aby w razie czego uciekać.

Gość gość
to nie jest moje wspomnienie ale wspomnienie mojej znajomej.jej ojciec gwa-li-cil matke(czasami roznymi przedmiotami) a ona i jej rodzenstwo musieli na to patrzec.druga historia jaka znam,to kobieta,dzis juz starsza pani,gdy skonczyla 18 lat,ojciec przyprowadzil kolege do domu i oswiadczyl,ze bedzie pracowala w Niemczech w burdelu.kolega byl alfonsem.

Gość gość
Boże drogi to straszne.

Gość gość
Najgorsze wspomnienia mam z rajstopami. Do końca podstawówki zimą musiałem chodzić w rajstopach. Zaraz po wstaniu było mycie i w rajstopy. Po powrocie ze szkoły spodnie musiałem zdejmować i zostawałem w rajstopach. W soboty, niedziele i w ferie cały dzień w domu w rajstopach. Gdy rodzina przyjeżdżała z wizytą ze swoimi dziećmi dużo młodszymi ode mnie to one pod spodniami nie miały rajstop a ja musiałem w nich paradować. Do dziś mam zdjęcia z 14 urodzin gdzie przyjmuję życzenia w rajstopach. Tak samo ze świąt jako najstarszy z rodzeństwa ciotecznego jedyny na zdjęciach jestem w rajstopach przy choince czy z mikołajem.

Gość gość
A ja też chodziłem w rajstopach jeszcze w klasie 6 i jakoś żadnej traumy z tego powodu nie mam. Zresztą wszyscy moi koledzy też chodzili w rajtkach, oczywiście w szkole to pod spodniami ale na wf się zdejmowało i po nim zakładało i nikt z tego problemu nie robił. A w domu to zawsze było wiadomo, że po powrocie ze szkoły zdejmowało się spodnie i do wieczora już tylko w rajstopach. Nawet jak się szło do kolegi to na klatce nikt się nie dziwił, że chłopak idzie w rajstopach. Zresztą jak się zachodziło to kolega też był tylko w samych rajtkach.

Gość gość
Ludzie czasem sie zastanawiaja czy jest diabeł, diabeł to ludzie, ci o ktorych piszecie :(

Gość gość
W piątej albo w szóstej klasie przed samym półroczem pobiłem się z kolegą w szkole. Pani napisała uwagi w dzienniczkach do rodziców z zaznaczeniem, że będziemy mieli obniżone sprawowanie i kazała podpisać. Po powrocie do domu podałem mamie dzienniczek do podpisu. Oczywiście chciałem się wybielić i całą winę zrzucić na kolegę. Na nic to się zdało bo mama postanowiła mi wymierzyć lanie. I oczywiście dostałem kilkanaście pasów w tyłek. Gdy z pracy wrócił tata mama pokazała mu dzienniczek. Tacie też tłumaczyłem, że wszystkiemu jest winny kolega i że już mama mi wlała pasem. Tata postanowił zrobić konfrontację. Zadzwonił do rodziców kolegi i poprosił, aby z nim przyszli do nas aby wyjaśnić sprawę. Po jakimś czasie kolega wraz z rodzicami zawitali u nas w domu. Zaraz po wejściu jego tata poinformował, że z Przemkiem już załatwił sprawę, że wymierzył mu lanie sznurem na gołe dupsko i kazał koledze rozebrać się i pokazać ślady na nogach i tyłku. Kolega poczerwieniał i nie za bardzo chciał spełnić nakaz ojca, zwłaszcza, że do pokoju przyszło moje rodzeństwo - młodszy brat i siostra, ale gdy ten zagroził, że zaraz będzie powtórka, z ociąganiem spuścił spodnie i stojąc w rajstopach błagalnym wzrokiem spojrzał na ojca, lecz ten kazał spuścić rajstopy i majtki. Gdy Przemek z płaczem ściągnął rajtki zobaczyłem na jego nogach czerwono - sine okrągłe pręgi po kablu. A gdy spuścił majtki zobaczyłem cały tyłek w pręgach. Biedaczysko ryczał jakby dostawał drugie lanie. Gdy zasłonił swojego siurka, rodzice kazali mu podnieść ręce do góry i okręcić się dokoła. W tym momencie nie wiedziałem jeszcze co mnie czeka. Byłem zszokowany laniem Przemka. Wtedy moja mama powiedziała, że też dostałem od niej lanie i kazała mi się rozebrać. Podobnie jak Przemek już ze łzami w oczach spuściłem spodnie i stojąc w rajtkach prosiłem: mamo nie... Ale tato włączył się do dyskusji i powiedział, że chciałby zobaczyć dzieło mamy. Z płaczem spuściłem też rajstopy i majtki i podobnie jak kolega zasłoniłem siurka. Okazało się, że po moim laniu niewiele śladów zostało. Tato postanowił zrobić poprawkę i kazał mi zupełnie zdjąć spadnie, rajtuzy i majtki. Sam zaś wyszedł do kuchni i wrócił ze sznurem od prodiża. Gdy wrócił zacząłem na kolanach ze złożonymi rękami prosić, aby mnie nie bił, że już dostałem od mamy. Tato stwierdził, że lanie pasem przez spodnie i rajstopy było za słabe, że mój tyłek ma wyglądać jak u Przemka i zaczął mnie okładać sznurem po nogach i gołym dupsku.

Gość terapia przez pisanie Dla Was
Kochani,to ja autorka tematu,niestety hasla nie pamietam...tak jak pisalam,ze zaloze fundacje dla kobiet(i nie tylko)i wlasnie to robie:)niestety,jak to bywa,nie jest latwo...moj projekt to:wykorzystywanie seksualne w rodzinie,niechciana ciaza,rowniez z gw/at/lu,tego w malzenstiwe rowniez(TEMAT TABU-CHOCIAZ NIESLUSZNIE)...czy macie jeszcze jakies pomysly?cos co wazne i moglabym dodac do projektu?czekam na odpowiedzi´´starych´´bywalcow topiku,ale i na nowyxch rowniez:)pozdrawiam i zycze duzo ciepla w Waszych seduszkach:)

Gość gość
Autorki skontaktuj się z Halszką Opfer niech ona się wypowie.

Gość gość
Mieszkalismy w poblizu remizy osp. Wydawac by sie moglo , ze na wsi spokoj jest. Moze i tak , gdy sie mieszka w szczerym polu lub pod lasem. Ale nigdy w sasiedztwie sklepu monopolowego i ochydnej remizy osp. Ciagle pod domem panoszyly sie pijaki. W remizie tez albo chlali kolesie z osp albo weselnicy. Smietnik, tluczone na drodze szklo, to takie dodatki. Na dodatek brame zastawiali pijacy. Wyjechac ciezko lub niemozna bylo. Smoluchy za glupie byly , by wpasc na to , ze brama do czegos sluzy. Trzeba bylo policje wzywac i nerwy sobie psuc. Teraz mieszkamy w ladnej i spokojnej okolicy. A pijakow ze sklepu i z osp szlak wzial. Bo po zamykali oba budynki. Najgorsze sasiedztwo jakie mozna sobie wyobrazic!

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
podnosze

Gość gość osp
Bydlo na wsi , pijacy i ich dzieci. Czyli cholota bez kultury.

Gość ktos komu
ja zostalem w wieku 7 lat zabrany do domu dziecka, wrocilem jako 10 latek i wtedy zaczelo sie pieklo, moj ojczym narkoman samotny wzial zemnie zrobil sobie zabawke, wozil mnie do kolegow gdzie mialem w pokoju zostac zgwalcony. Sadzilem ze jak zapytam go czego chce dowiem sie, 36letni wysoki brunet odpowiedzial krotko, chce zabawic sie z toba i wykorzystujac sile zlapal mnie g****il w usta a potem analnie, znioslem 4godz zamkniety z nim w pokoju gdy mial dosc zapytal, podoba sie? zaraz przyjdzie ktos inny dzisiaj zrobisz mnostwo razy to cozemna. Nieklamal ponim wszedl kolejny a potym nastepny wykorzystujac mnie do seksu powodujac bol i placz powoli *****nego ponad 8dni pokolei przez trojke zbokow, jego metody sprawily ze moglem nawet plakac a mosialem mowic ze jest super, dopadnieto mnie w tym na koncu korytarza wlekac za ciuchy do pokoju w ktorym jest lozko kajdanki i mialem zostac zakuty. Spanikowalem i probowalem uciec ale zlapal mnie karajac bolesnie pokazujac ze jestem ich sexzabawka i kontynujac to zapadlem w zmowe milczenia bo az wstyd komus mowic wiec bezkarny okrutnie traktujacy mnie jak zero kopal mnie po d***e pytajac mam bic czy ****** moze jedno i drogie, lekko 3 lata znosilem jego i zajecie jakie mi pokazal. Samotnym panom mnie do pieknych chwil wynajmowal wiedzac ze nagminnie jestem wykorzystywany do prostytucji bedac ofiara pedofili ktorzy mieszkali w mym domu

Gość Agata30123456
Ja gdy bylam w liceum to ojciec do czasu matury zamiast mi tlumaczyc matme to odrazu sie wydzieral bil mnie piesciami po rekach i kolanach. Mialam siniaka na rece i nie moglam nia ruszac dwa dni. Tak mnie pchnal ze uderzylam glowa w sciane i dal mi z liscia . Wyzywal mnie . Kiedys o 2 w nocy mnie zdarl z lozka bo nie narysowalam rysunku . Spalam trzy godziny przez niego. Tyran ham pajac. Nie nawidze go . Do tej pory mnie wyzywa szmaci gnoi poniza i jest zlosliwy. Nie mam zadnego wsparcia od niego. Mam tego dosyc. Chcialby tylko rzadzic ale ja mam 30 lat meza i core. Jak bedzie trzeba to go nagram. Nie nawidze go jak nic. Zaluje ze mam takiego ojca. Byl bity przez matke i na mnie to probowal potem. Sciskal rece i wykrecal. Caly czas przez niego plakalam i teraz tez .

Szanowni Państwo, 
Mam na imię Kinga. Jestem doktorantką na Uniwersytecie Warszawskim. Podjęłam się bardzo trudnego zadania i mam nadzieję, że dzięki Państwa pomocy uda mi się je zrealizować. W ramach swojej pracy doktorskiej planuję przeprowadzić badania na temat doświadczeń życiowych dorosłych dzieci osób osadzonych, których rodzice przebywali bądź przebywają nadal w zakładach karnych. Głównym celem badań jest wieloaspektowa analiza ich sytuacji społecznej. Obecnie problem dzieci osób osadzonych jest marginalizowany przez instytucje rządowe, jak i pozarządowe. Mam nadzieję, że dzięki Państwa uda nam się to zmienić. Poszukuję osób, które doświadczyły "uwięzionego dzieciństwa" i zechciałby poświęcić mi chwilę i o tym opowiedzieć. Byłabym NIEZWYKLE WDZIĘCZNA ZA POMOC! 

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam!