Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pięciolatki w zerówce

Polecane posty

Gość gość

Mamy 5 - latków, które chodzą obecnie do zerówki, jak sobie radzą Wasze dzieci ?

Gość cztery z plusem
Mój chodzi do zerówki zlożonej z samych 5 latków. Z tego co rozmawialam z paniami to calkiem nieźle sobie radzi bo podoba mu się praca z ksiażką i potrafi się skupić, a bałam się bardzo jak to będzie bo do niedawna na widok ksiazki uciekał. Więcej dowiem się niebawem bo mamy spotkania z psychologiem indywidualnie każdy z rodziców i będzie przedstawiał nam co zaobserwował oglądając przez 2 miesiace poczynania naszych dzieci i czy widzi u nich gotowość do obowiazku szkolnego.

Gość gość
myslalam ze bedzie gorzej ale widze ze niezle sobie radzi.juz sie oswoilam z mysla ze za rok do szkoly;)

Gość gość
Moja corka radzi sobie bardzo dobrze, ale ona akurat garnie sie do nauki, panie chwala ja jaka to ona mila, grzeczna i ladnie robi zadania w ksiazkach. Akurat sama mala lubi sie uczyc, wiec ja w domu poswiecalam jej czas na zabawy, rysowanie, literki-mala sama chciala. Co do zachowania, to zrobila sie w domu bardziej pyskata odkad chodzi do szkoly. Jednak w grupie corki sa dzieci, ktore sobie nie radza-pani nie moze ich okielznac, w ksiazkach bazgraja, bo chcialyby sie tylko bawic albo po prostu broic. Ostatnio pani zalila sie jednej mamie, ze jej corka sklamala-odniosla ksiazke, nasciemniala, ze ma zadanie zrobione by tylko moc zajac sie czyms innym.

Gość justyss
Moja też fajnie sobie radzi mimo iż Pani leci z programem i to baaardzo! Ale klasa spokojna i ostatnio Pani ich chwaliła że sa rozgadani (pod dobrym względem,że aktywni). Z jednym widzę że mamy tylko problem, z głoskami:/ Nie może pojąć syntezy czy jakoś tak - że ja głoskuję np Z U P A i ona ma powiedzieć co słyszy. Tego nie może pojąć:( Ale może zostać drugi rok bo jest z drugiej połowy 2008 więc mam nadzieje że wyćwiczy:)

Gość gość
Moj synek tez dobrze sobie radzi umie nawet dwa slowka po angielsku dynia i grzyb reszty nie pamieta;)

Gość cztery z plusem
O moj też tego gloskowania wlaśnie nie kuma i dlatego mimo ze litery zna to czytać nie potrafi. Ale starsza też dlugo to lapala a jak zalapala to potem w ciagu 2 tyg zaczela plynnie czytać. Myślę ze to przychodzi taki wiek ze dziecko zaskakuje a w sumie ta zerówka dopiero się zaczęla. Do czerwca penwie jeszcze zaskoczą.

Gość gość
Wszystkie dzieci raczej sobie świetnie radzą. Tak samo jest z sześciolatkami w szkole. Tylko nie potrzebny stres dzieciom i rodzicom.