Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piętnastolatka

Polecacie oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość Piętnastolatka

Chodzicie na nie regularnie? Jak efekty? Moja twarz to jakaś porażka,cała w pryszczach,wągrach,nie no może przesadzam ale na nosie,brodzie oraz czole jest tego paskudztwa pełno.Czy po oczyszczaniu twarzy to zniknie (nie bd miała tego w ogóle)? Jak często po tym zabiegu bd musiała chodzić do kosmetyczki,żeby to nie powróciło ? Co trzy miesiące wystarczy? (mam cerę mieszaną,wrażliwą i jestem nastolatką) Po ilu dniach te zaczerwienienie zniknie? Tak się zastanawiam,żeby się wybrać w piątek na te oczyszczanie twarzy,bo dopiero wtedy do szkoły idziemy we wtorek.

Gość gość
NIE. Jak chcesz coś robić to zabiegi kwasami.

Gość gość
TAK. Ale samo oczyszczanie nie wystarczy. Najlepiej robić oczyszczanie a tydzień później złuszczanie. Efekty będą ale nie od razu, nie licz, że po jednym razie będziesz mieć ładną buzię i zaskórniki nie wrócą. Na to potrzeba dużo czasu.

Gość gość
Nie. Oczyszczanie mechaniczne tylko pobudza wydzielanie łoju i tworzenie zaskórników i pryszczy. W poście wyżej podałam ciekawe dla osób z takim problemem linki: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-t usta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html ** www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwycza jny-porcja-teorii ,t1069.html ** www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojoto k-a-dieta ,t1012.html

Gość gość
znam wiele osób, które chodzą na oczyszczanie od wielu miesięcy i efekty są świetne. Dobre oczyszczanie u dobrej kosmetyczki na pewno coś pomoze.

Gość gość
Gdyby te osoby potrafiły zadbać o skórę w odpowiedni sposób i chodziły do mądrych kosmetyczek to by takiego maltretowania skóry w ogóle nie potrzebowały.

Gość gość
nie zawsze tak jest. Mam znajomą, która miała bardzo głębokie zanieczyszczenia, dopiero porządne oczyszczanie i chyba kwasy potem jej pomogły. Bez przesady, że to maltretowanie skóry, wiadomo, że na oczyszczanie nie powinno się chodzić zbyt często.