Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarnaaa

polowa ciazy

Polecane posty

Gość ciezarnaaa

jak sie czujecie?ta gorsza polowa za nami;)znacie płec dziecka?

Gość Pola122
Nie powiedziałabym, że gorsza. Ja co prawda jestem już w 9 m-cu i dopiero teraz jest ciężko.

Gość młoda smutna mamusia
hehe zobaczysz jeszcze tą drugą połowę, to zmienisz zdanie :D co Cię czeka ? - pojawiające się w szalonym tempie rozstępy - bolące, puchnące nogi i kręgosłup - zaparcia co niemiara - zgaga - chodzenie zastąpisz "toczeniem" i wiele wiele innych :D nie mniej jednak zaczniesz czuć jak cudownie dziecko się rusza całym ciałem, jak kopie - te momenty rekompensują całe zło ;)

Gość ciezarnaaa
wydaje mi sie ze pierwsza polowa lepsza bo z mniejszym brzuszkiem;)i pewnie coraz bardziej bedzie sie czas dłuzyc.ale wiadomo ze da sie przezyc;)

Gość ciezarnaaa
mam tez troche obaw bo w poprzedniej ciazy szyjka mi sie skracala.na razie jest ok ale uraz jest.a rozstepy to wiem mam ich pelno;)

Gość gość
Za mna juz prawie polowa, za tydzien ide na usg polowkowe i moze poznam plec. Mi pierwsza polowa uplynela super, troche typowych dolegliwosci, ale i tak to jest nic w porownaniu z tym co sie bedzie dzialo teraz. Z pierwszej ciazy bardzo zle wspominam ostanietrzy miesiace. Po prostu koszmar, twardniejacy brzuch, napieranie na kosci lonowe, puchniecie spojenia lonowego, bole kregoslupa, budzenie sie w nocy na siku, puchniecie stop i kostek, niewygodnie w kazdej pozycji. Pewnienie nie kazda tak zle to znosi,ale ja juz sie powoli przygotowuje ze niedlugo zacznie sie najgorsze i tylko odliczanie do konca.

Gość ciezarnaaa
no wlasnie ja juz czuje ze mi brzuch twardnieje.a zima bedzie sie dluzyc.to moja 3 ciaza.druga byla zagrozona.lezalam tydzien w szpitalu(na szczescie tylko tydzien)i nie wyobrazam sobie teraz lezec.mam nadzieje ze to sie nie powtorzy.tez bym chciala plec poznac ale moj lekarz mi nie powie;/chyba pojde gdzies prywatnie;)

Gość gość
połowa jak to liczycie który to tydzień