Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorenco

za dużo chili

Polecane posty

Gość lorenco

co zrobić gdy do zupy lub gulaszu doda się zbyt wiele chili da się zneutralizować jakoś bez dolewania wody ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bambaryłek
Ostry smak dość dobrze neutralizuje śmietana. Ale nie do wszystkiego można ją dodawać..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dosolić, oczywiście też bez przesady w drugą stronę. Sól trochę neutralizuje. A do niektórych dań można dodać soku z limonki czy cytryny i zostawić chwilę, też przegryza chilli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×