Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mięśnie brzucha są i tłuszczyk też

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ćwiczę od 8 tygodni z Mel B 10 minutowy trening brzucha - staram się codziennie, ale zdarza mi się zrobić 1-2 dni przerwy. Straciłam kilka cm (jestem szczupłą dziewczyną, ale wypadałoby spalić ten tłuszczyk na brzuchu, prawda?) z brzucha, a teraz mięśnie twardnieją, a te 3 cm tłuszczyku które zostały wciąż są. Czy robię coś nie tak? Nie chcę mieć 6 paku na brzuchu, tylko zwykły, płaski brzuch. Co robię nie tak, co dodać, ująć? Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Gość gość
tak to niestety jest, ze cwiczenia brzucha raczej powoduje rzeżbienie mięśni brzucha niz spalanie tłuszczu z jego okolicy. jeśli chcesz zrzucic tłuszcz, to jedz mniej węglowodanów.

Gość gość
na spalenie tego jest dobre : jazda na rowerze, bieganie, spacery, norking walking

Gość gość
Brzuszki nie spalają tłuszczu! W ogóle nie ma ćwiczeń na pozbycie się tłuszczu w konkretnym miejscu. Tak jak radzą wyżej - odpowiednia dieta plus długotrwały wysiłek aerobowy: spacery, bieg, pływanie, orbitrek, rower. Tłuszcz zejdzie z całego ciała, w tym z brzucha.

Gość bambaryłek
dokładnie, na zrzucanie tłuszczu potrzebne są ćwiczenia tzw. cardio, mel b to raczej ćwiczenia wzmacniające i budujące mięśnie.

Gość Olcia Dubicka
Przede wszystkim to organizm spala tłuszcz z całego ciała równomiernie a nie tylko z brzucha. To że robisz brzuszki nie ma nic wspólnego ze spalaniem mięśni brzucha. Musisz zadbać o całe ciało to i na brzuchu zobaczysz efekty, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu tam gdzie chcesz czy tam gdzie będziesz ćwiczyć. Ćwiczenia to też nie wszystko, musisz dostarczać organizmowi odpowiednie posiłki bo inaczej nic nie zdziałasz a jedynie spalisz wodę z organizmu ;/ Mnie kobieta dla której zajmuję się potomkami zachwalała preparaty odchudzające Forever Slim, nabyłam od niej pierwsze pojemnik w upominku a też można je dostać na allegro. Jako że najlepiej jest łykać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w mniejszej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrowym odżywianiem. I już w miesiąc straciłam 9 pierwszych kilogramów ;) A z treningu to tyle co spacery z maluchami którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Przed tym byłam na samej odpowiedniej diecie ale wcześniej nie było takich rezultatów ;) Tabletki zostały dopuszczone do obrotu na terenie PL przez głównego inspektora sanitarnego. Nie ma w nich też żadnej zabójczej chemii tylko naturalne składniki co dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo