Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość objawy

ciąza obajawy 5 tc

Polecane posty

Ja miałam mdłości o każdej porze dnia. Szczególnie pamiętam jak miałam smaka na kanapkę z złotym serem jakoś mnie tak naszlo na żółty ser a dla mnie kanapka z serem bez ketchupu nie istnieje :-P ale coś mi średnio smakowala. Zrobiłam druga bez ketchupu smakowalo wyśmienicie. Codziennie rano moje śniadanie składało się właśnie z takich kanapek aż pewnego pięknego dnia je zwrocilam i skończył mi się na nie smak. Pamiętam że w ciąży dosłownie kilogramami jadlam cytryny oraz kiwi. Cytryne obieralam i jadłam jak jabłko kiwi to samo ;-) wszystko co kwaśne jadłam. W ogóle w ciąży miałam dziwne zachcianki

Gość gość
5 tydz i wszysTKO ci siue rozciąga???? Hahaha padlam ze śmiechu ty jesteś jakieś 2-3 tyg od zapłodnienia to rozciąga ci się chyba tylko Malý mózg. Bol brzucha w ciazy nie jest normalny na żadnym etapie. A objawy ciazy typu mdłości wymioty mogą być lub nie i u każdej występują w innym tyg ale zazwyczaj od 7-8 dopiero. 5 tydz i juz l4 ??? I co sie dziwic ze w polsce nikt kobiet nie zatrudnia w uk i w dewszystkie pracuja do 8 mies zwolnienie tylko gdy ciaza jest zagrozona i lezaca i nie w domu tylko w szpitalu. NIkt tam zwolnienia nie ma w ciuaxy siedzac w domu a w pl obiboki od 5 tyg leza i tyja bo ksiezniczka w ciaxy zwymiotowala tol4 trzeba. Cale szczesvie nie mieszkań w chorym kraju gdzie baba w cuiaxy d 5 tyg na zwolnieniu leży nic nie robi a w 9 mies z 30-40 kg więcej i chodzą zaniedbane maciory a mężom AZ ślina leci jak widza inne kobiety, a sfrustrowana mamuska z nadwaga nie pracująca i zrzedzaca wylewa żale na kafe . Czasem tu wchodze bo jakiś 1-2 d% to faktycznie na temat ciaxy reszta to bzdury znudzonych mamusiek

Gość gość
do poprzedniej pani - ból brzucha owszem może występować, bo macica się rozciąga. To, że Ty go nie miałaś nie świadczy o tym, że jest nienormalny. Ja jestem w 6 tyg i ból odczuwam. Przeczytalam na wielu stronach internetowych, gdzie wypowiadają się lekarze, że jest to normalne. Nie ma się czym martwić. I o trochę grzeczniejszy ton wypowiedzi proszę.

Gość gość
Jezu...Kobiety wezcie się za siebie. Czemu w innych krajach ciąża to nie choroba a tu od5 tyg masa objawów ( doszukujecie się ich na sile)wyrozumiały z siebie pokutnice. Racjonalnie patrzac statystyczna polska od 5 tyg na zwolnieniu boli ja wszystko mdloscvi wymioty i zero zdolnosci do funkcjonowania nawet do opieki nad drugim dzieckiem potrzebuje tescviowej nie ugotuje nie posprzata do pracy hie wraca maz na nia robi po 12 godz a ona lezy. Po ciazy dresy zerto makijazu otyla brzydka nudna, a madry mazt szuka kochanki. A mamusia sflustrowana fochy awantury bo juz nikt nie biega kolo niej i dzieckiem trzrba sdie zajac a weyglad sie posypal. A np kobieta w ciazy w Niemczech; pracuje mimo iz objawy tez ma ( szef to rozumie bo nie ma plagi na zwolnienia jak w pl wiec i szef jest eyrozumialy) Do 8 mies pracuje coza tym idzie jest w ruchy nie tyje po 30 kg, jest zmotywowana do zrobienia makijazxu włosów ładny ubiór. Zarabia wiec maz nie z********a po 12 godz tylko o 16 sa razem w domu maja czas na przyjemnosvi. Po urodzeniu kobieta zajmuje sie dzieckiem ale nie dfo3 lat wynajmuje nianie wraca do pracy jest zadbana i nie sflustrowana bo nie prosi meza o kase na buty nie liczy grosza na chleb, zarabia wiec stać ja na przyjemności ubrania kosmetyki fryzjer dzięki czemu maz nie szuka kochanki i sa szczęśliwi i nie SA biedni. A wy lezcie sovbie dalej i meczcie mezow i wszystkichbo wy mdlosvi macie i jeczycie haha a faceci na mysl ze musza dfo was wracac tez mdlosvi dostaja

Gość objawy
do pani atakującej: jesli dla Ciebie kobieta która pracuje w systemie 4 zmiany na hali produkcyjnej w szkodliwych warunkach(ze względu na unoszące się w powietrzu związki metali oraz innych świństw) w będąca po poronieniu to dla Ciebie leń to ja nie zazdroszczę Ci twojej empatii i wrażliwości... I jeśli chciałaś sobie polepszyć parszywy humor dołując mnie to powiem Ci że niestety Ci się nie udało bo nie zamierzam się przejmować bo dziecko jest dla mnie najważniejsze Twoja opinia...

autorko nie przejmuj się gadaniem innych. Jak widać po wypowiedziach to właśnie takie kobiety piszą jakie opisane są wyżej i strasznie skrzywdzone przez los z skaczacym gulem że ktoś wcześniej poszedł na zwolnienie. Kogo to obchodzi ? Jedną kobieta ma taka pracę że nawet do dnia porodu może pracować a inna taka że chcąc nie chcąc musi iść na zwolnienie że względu na czynniki które mogą zaszkodzić ciąży pomimo tego iż dobrze się czuje i nie ma tu co dyskutować. Dla jednej kobiety Bicza to "choroba" będzie 9 miesięcy Wymiotowac mieć zgage źle się czuć itd a inna nawet nie odczuje ciąży do dnia porodu. A tak nawiasem to dlaczego każdy ucaluje kobiety po porodzie stereotypówo wrzucając je do jednego worka? Ją jestem po porodzie dbam o siebie codziennie nam makijaż mimo iż czasami z domu nie wychodzę i w dresach po domu nie latam. Nikt mi przy dziecku nie pomaga a już na pewno nie teściowa. Mąż na w domu codziennie posprzatane ugotowane i jakoś nie Leze cyckami do góry i nie narzekam na swój żywot. Nie przytylam w ciąży 30-40 kg tylko 14 i już waze mniej jak przed ciążą (córka na 2.5 miesiąca). Kiedyś rzeczywiście kobiety mniej dbały o siebie w ciąży a raczej pozwalały sobie na pewne grzeszki ale takich kobiet już coraz mniej sie obserwuje. Sama chodząc na szkole rodzenia widziałam kobiety w ciąży zadbane i szczupłe jak na swój stan . 1 na 10 pozwala sobie na więcej niż powinna. To jest chore myślenie pustych kobiet że matka już nie może / nie chce być atrakcyjna i robi z siebie wieszak na dresy.

Gość gość
Matko do tej debilki u gory.Sama jestem prawie w 6 tygodniu.Mieszkam w Belgii od wczoraj na zwolnieniu, w pracy prawie zemdlalam.Mam silne uderzenia gorąca i zimne dreszcze mdlosci przez caly dzień. To skutek duzego progesteronu.Moja praca nie jest siedzaca!W poprzedniej ciazy pracowalam do 7 miesiaca, bo dobrze sie czulam.Boli mnie brzuch lekko, mam ciagniecia w pachwinach.Kazda ciaza jest inna i kazda kobieta jest inna.Nie pisz glupot tutaj egoistko jedna.Krew mnie zalewa jak czytam takie wypociny jakiejs bezplodnej krowy.

No tak to jest kiedy kobieta która nigdy nie była w ciąży komentuje inne kobiety albo jak jej ciążą przebiegala bez żadnych dolegliwości.

Gość gość
autorko - brzuch może pobolewać, szczególnie na początku ciąży, około 4 tyg. następuje implantacja zarodka i to powoduje bóle podobne do miesiączkowych. Jest to normalne. Niewielkie plamienia również mogą się pojawić i nie muszą być oznaką niczego złego. Oczywiście, że macica się rozciąga już teraz! Powiększa się, chociażby ze względu na zwiększone ukrwienie! Z mdłościami i innymi objawami zależy od kobiety. Jedne nie mają właściwie żadnych objawów (ja tak miałam) inne chorują wręcz ciężko (znam dziewczynę, która wymiotowała jeszcze na porodówce, na początku ciąży musiała kroplówki dostawać, bo się odwadniała od tych wymiotów).