Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazaaja

buraczki na ciepło najpierw gotowac czy piec w piekarniku

Polecane posty

Gość kazaaja

? jesli w piekarniku to owinąć w folię i jak długo piec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kazaaja
chodzi mi o zachowanie wartości odżywczych z buraczków. jeśli w piekarniku to blachę wysmarować by nie przywarły czy bezpośrednio na blachę i na to folie aluminiowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pozawijaj każdy w folię aluminiową posmarowaną olejem. upiecz do miękkości, ostudzone obierz i zetrzyj na tarce. Wtedy przypraw jak lubisz ( sól, cukier, sok z cytryny, ew czosnek, pieprz) i przysmaż najlepiej na maśle klarowanym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kazaaja
dobra dzięki, a jeszcze jedno potem jak długo je przysmażać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie przysmarzam wogole po co skrop oliwa dosmakuj i po sprawie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bambaryłek
Ja nie daję oliwy, jest moim zdaniem zbyt gorzka do słodkich buraków. Wolę dać neutralny w smaku olej rzepakowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jakąś badziewną oliwę kupujesz, spamerze. Dobra oliwa jest pyszna nawet tak po prostu na kawałku chleba (i tak się ją testuje).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×