Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AKT URODZENIA DZIECKA

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 4 letniego syna, ojciec biologiczny nie byl nigdy wpisany gdy maly mial 6 miesiecy rozstalismy sie i kontakt sie urwal. On nie interesuje sie dzieckiem nie placi nic. Od tego czasu jestem z teraz obcenym juz mężem, maly ma 4 lata, biologiczny ojciec dalej sie nie odzywal wiec poszlam z mezem do usc i powiedzielismy ze to on kjest biologicznym ojcem dziecka. Teraz mam metlik w glowie ze mozemy kiedys miec przez to powazne problemy? Nie chcielismy zakladac sprawy o przysposobienie bo nie chcielismy malego w to wciagac psycholodzy jakies badania itd. Z tym ze to byloby chyba lepsze rozwiazanie?

Gość gość
czy ktoś normalny może się wypowiedzieć?

Gość gość
lepiej byłoby gdybyście to zrobili jak trzeba, bo przecież biologiczny ojciec może "obudzić się" za parę lat

Gość gość
no właśnie i wtedy zrobi testy dna i moze powiedziec ze nawet nie wiedzial ze to jest jego syn i bedzie mial przyznane prawa ! A jesli bysmy zlozyli pismo o przysposobienie i by sie udalo to co wtedy jak biologiczny ojciec za pare lat sie obudzi? Moze cos zrobic czy wtedy juz nic?

Gość gość
biologiczny ojciec musiałby się zrzec praw do dziecka przed sądem.

Gość gość
no ale biologiczny nie jest wpisany. Teraz jest wpisany moj maz ktory nie jest biologicznym, I nie wiem co dalej robic

Gość gość
teraz idź do prawnika i zapytaj co zrobić z tym fantem, żeby Twój mąż mógł przysposobić dziecko

Gość gość
według mnie wszystko jest zrobione prawidłowo. ojciec biologiczny niczego nie musiał się zrzekać bo nigdzie nie figurował. obecny mąż nadał twojemu dziecku nazwisko i to jest zgodne z prawem. możesz spytać prawnika ale według mnie wszystko jest dobrze.