Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość25

uczulenie u niemowlaka pomocy

Polecane posty

Gość gość25

Proszę o pomoc już nie wiem co mam myśleć, mój synek ma 7 tygodni ostatnio dostał uczulenia na pupie i twarzy podobno na chusteczki mokre klinic-a, przyszła lekarka dała maść- uczulenie na pupie zeszło. Niestety na twarzy ma je nadal, stosujemy fenistil, ale uczulenie nadal jest. Mój lekarz twierdzi że nie jest źle, ale buźka jest cała pokryta kaszką, wygląda nie zbyt ciekawie. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest skaza białkowa, mały jest na mm bebilon. co wy na to?

Gość gość25
up

Gość gość
a może to po prostu trądzik niemowlęcy?? teraz wszyscy tylko: skaza, skaza, skaza :o:o

Gość gość25
nie mam pojęcia, ma wysypkę i tylko tyle wiem. Właśnie nie pasuje mi to na skazę białkową bo na bebilonie jest od 1tż więc już wcześniej by się objawiło to uczulenie. A jak można się pozbyć tego paskudztwa?

Gość gość
tez to córcia miała w podobnym tygodniu Lekarz przepisał taką małą maść w białej tubce i pomogło. Udaj się jeszcze raz do lekarza.

Gość gość
Myj w emulsji do kapieli Allerco.

Gość gość25
mały jest kompany w oliatum bo ma uczulenie na oliwki kremy itp. moja lekarka twierdzi że to nic takiego, heeh dla niej może to nic, a mi przeszkadza taka szorstka i chropowata skóra na buzi u maluszka.

Buzię po kąpieli sporo natłuszczaj ale absolutnie nie oliwką...najlepiej właśnie emolium, ja dla alergików polecam physiogel do twarzy...jest bardzo skuteczny:)mam męża z ostrym azs więc alergie to norma...aczkolwiek dzieci nie są alergikami... A czy została Ci maść przepisana przez lekarza??? Czy był to lek robiony???

Gość gość25
dostał lek robiony, na tyłasek pomogl ale z twarzyczka jest problem. Kupie jutro physiogel i zobaczymy :) dziekuje za pomoc

Gość gość
mój tez tak miał, nikt newiedział od czego dostał maśc z wit a i e do zrobienia potem byliśmy u dermatologa i tez nie pomogł za wiele kupiłam krem cetaphil i on dopiero zniwelował szorstką buzie.

Ten robiony lek z pewnością był właśnie wit. a plus e i dodatkowo hydrocortisonum...steryd ale świetnie działający na tego typu alergiczne wysypki, nie wolno jednak nadużywać...ale skoro mówisz że nie zadziałało::(:(Ja bym postawiła właśnie na odpowiednie natłuszczenie skóry lub przynajmniej nawilżenie , Physiogel właśnie według mnie najlepszy będzie:)

Gość gość
mój synek miał to samo, okazało się ,że był przebiałkowany ale ja karmiłam piersią...to trochę potrwa zanim zejdzie z buzi.

Gość gość25
zobaczymy co będzie a jutro kupie w aptece te kremiki nawilżające... dziękuje za odpowiedzi bardzo mi pomogłyście :)

Gość gość
Dwojka moich dzieci tak miala i to byla nietolerancja laktozy