Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wozek dla wczesniaka i poltoraroczniaka

Polecane posty

Gość gość

Jaki wózek dla takiej parki. Musi być wyjątkowo wygodny dla wczesniaka. Nie wiem czym się kierować. Myslalam o freestyle twini. Ale nie iem czy 82cm to nie za szeroki wózek. Ale te jeden za drugim wydają mi się malo wygodne dla wczesniaka. Bo starsze wiadomo juz tak na to nie patrzy woli latac

Gość gość
Ostatnio ogladalam rozne tego typu i spodobaly mi sie xlander xtwin, albo z takich jeden za drugim wozki chicco. Tylko w tych chicco niestety kola piankowe.

Oj kochana co ja się naszukałam tych wózków....różnica 17 miesięcy między dziećmi tylko że ten plus że córa w maju urodzona...ale wózek ostatecznie kupiłam i coo platon duo...rewelacja jak dla mnie..poza tym dokupiłam też gondolę i jak na spacery z mężem to biorę tylko gondolę bo ten wózek można jednym ruchem na pojedynczy przerobić...a jak wychodzę sama to bliźniaczy:)Polecam Ci bardzo serdecznie!!!

Gość gość
ja mam wcześniaka, ale to moje pierwsze dziecko, kocha wózek zipp adbor, tzn kochał :P bo teraz mamy spacerówkę ritmo, z którego tc wcześniak?

Gość gość
Z 29 TC... boje się strasznie kiedy ja wypuszcza do domu. Z drugiej strony bardzo na to czekam... jest taka malutka mimo ze wazy juz 2600 to nadal taki okruszek w porównaniu do poprzednich moich dzieciaczkow nowonarodzonych. Ech jak to jest z wczesniaczkiem w domu? Czy to tylko tak ze strach ma wielkie oczy? Wydaje mi się ze mamy o tyle więcej szczęścia ze malutka jest zdrowa. Tylko męczy się szybko i wtedy potrzebuje tlenu

gość, niestety wyjście ze szpitala to nie koniec, trzeba być pod opieką okulisty, neurologa i mnóstwa innych specjalostów, do tego rehabilitacje...:( :( Oby Twoja córeczka jak najlepiej się rozwijała ale nie jest łatwo rodzicom wcześniaków.Moja pierwsza az 36 tydzień ciąży a i tak wiecznie się czepiali że "wcześniak" i powinnam jeździć na rehabilitacje...według mnie nie była konieczna bo wagę miała 3100, 10 pnk otrzymała i wszystko było jak należy....szybko chodziła, mówiła , rozwijała się znacznie szybciej niż równieśnicy...ale to 7 tygodni dłużej była w brzuszku niż Twoja córcia:(

Gość gość
Moja dostala 8 pkt. Nie miala wylewów. Jak narazie retinopatia ja ominela... orientujesz się może jak to jest. Czy jak do tej pory nie miala retino i wylewów to juz nie będzie miala? Ma juz 2 miesiace

Jestem troszkę na bieżąco bo moja przyjaciółka ma wcześniaka, mała ma już prawie dwa latka...prawie półtora roku jeździła na rehbilitacje, neurolodzy właśnie na bieżąco, retinopatia na szczęście też ją ominęła.. to był 30 tydzień więc niewiele więcej ...mała rozwija się świetnie ale naprawdę dzięki rehabilitacji bo początkowo była mocno w tyle...na roczek jednak chodziła i wszystko było ok:) Także głowa do góry:):)

Gość gość
Moja dostala 8 pkt. Nie miala wylewów. Jak narazie retinopatia ja ominela... orientujesz się może jak to jest. Czy jak do tej pory nie miala retino i wylewów to juz nie będzie miala? Ma juz 2 miesiace

Gość gość
No. Nie ma wyjścia trzeba stawić czola wszystkiemu. Zastanawialam się tez nad rehabilitacja. Wiele razy czytalam ze juz w szpitalu ćwiczą dzieci ale nic mi nie wiadomo żeby z moja ćwiczyli. Raczej by poinformowali chyba o tym fakcie. Musze się zapytać. .. teraz jeszcze jak na zlosc cala rodzina chora i nie mam jak iść do malej do szpitala. Bidulka tydzień jest sama i mam wyrzuty. Jednak lepsze to niżby miala się zarazic

Jakby wiedzieli to nawet Cie nie wpuszczą ale może pozwolą popatrzeć zza szyby???Ja bym tyle nie wytrzymała chyba...:(:( Jak będziecie wychodzić do domu to dostaniesz cały zestaw przykazań co gdzie i kiedy:)

Gość gość
zza szyby nawet nie da rady spojrzec bo ten oddzial tak dziwnie jest rozplanowany ze bedac przy szybie juz jestem w czesci z maluchami. Nie chce ryzykowac. 5 minut sie naciesze a pozniej mala bedzie chorowala. A wracajac do tematu. To mysle o wozku kolcraft conturous czy jakos tak. Ale nie moge znalesc opinii. Moze cos slyszalas o nim?

wiesz co, oglądałam ale według mnie niewypał dla dzieci rok po roku:(Po pierwsze siedzenia są kubełkowe...no to takie maleństwo nigdy w pozycji na płasko nie pojeździ:(Zawsze wygięte....no i starszemu może być też średnio wygodnie bo zobacz że on ma taką pozycję lekko pół leżącą, nie da się bardziej do pionu!!....DLa mnie nie bardzo:(

Gość gość
tak tez myslalam, czyli potwierdzilo sie to co uwazalam za wade. Chcialabym zeby to byl model jeden za drugim ale zeby to nie byl tandem typu graco gdzie noworodek lezy tylem do mnie. Mala musze miec twarza do mnie bo bede sie schizowala ze nie oddycha :( a z kolei wozek jeden obok drugiego odpada bo pewnie starszak by malej dokuczal... A bebecar vector? Albo duettte peg perego

Gość gość
tak tez myslalam, czyli potwierdzilo sie to co uwazalam za wade. Chcialabym zeby to byl model jeden za drugim ale zeby to nie byl tandem typu graco gdzie noworodek lezy tylem do mnie. Mala musze miec twarza do mnie bo bede sie schizowala ze nie oddycha :( a z kolei wozek jeden obok drugiego odpada bo pewnie starszak by malej dokuczal... A bebecar vector? Albo duettte peg perego

a szukałaś tego co wyżej pisałam??? i coo platon duo?? Ja jestem bardzo zadowolona w szczególności na zimę:) i można gondolę dokupić a jak się uparłam to zamontowałam ją przodem do mnie...a za nią spacerówkę dla starszego...tylko była mocno pionowo jeśli chodzi o oparcie...

bebecar już lepiej ale te kółka mnie odstraszyły, według mnie za małe są i po prostu może telepać:)hi hi A peg perego jak najbardziej tylko też wersja z większymi kółkami:)

Gość gość
platon o ile sie orientuje nie ma skretnych kol z przodu? Ja wole zeby sie skrecaly. Po za tym nigdzie nie widzialam jak wyglada z gondola. A na allegro tylko ktos z tablicy sprzedaje, a zdjecia bardzo niewyrazne. jednak ten wozek wlascie w typie tych co podalam, ale tamte maja skredne kola, wiec latwiej nimi manewrowac.

Ale on ma przednie skrętne , wprawdzie nie tak jak te małe obrotowe ale skrętne są:):)Tez nie dałabym rady z takimi sztywnymi bo makabra!!!! No ja mam gondolę też...jakby co możesz mi wysłać maila to jutro fotki porobię i Ci prześlę..ocenisz sobie...ja kupowałam też używany z allegro i jak przyszedł byłam w szoku jaki to porządny wózek!!! W sensie żadnej tandety, marnych plastików, no po prostu super, jeszcze dostałam dwa śpiworki zimowe do kompletu właśnie i coo i są świetne!!!!

Gość gość
no wlasnie. Racja. Jak to dobrze ze mozna z kims pogadac. Moj facet wogole sie nie interesuje wozkiem :( nie mam sie kogo poradzic. A zalezy mi zeby zrobic dobry zakup. Zeby dzieciom bylo wygodnie i zebym ja mogla spokojnie zrobic zakupy albo isc na spacer. Mialam pliko p3 i bylam zadowolona. Mam zaufanie do peg perego. Mam tez parasolke m&p tempo deluxe i tez jestem bardzo zadowolona, a to jedna marka. Wiec chyba wybiore blizniaka peg perego. Mam tylko nadzieje ze dobrze sie go prowadzi, bo ma jakas kierownice zamiast raczki

No ta kierownica dziwna jakaś:):) a myślisz że mój mąż się wózkiem zajmował????Nawet nie wiedział że wybierał...po prostu go zobaczył i tyle...:)Jak to facet , silnika nie ma i nie jeździ 200 km/h to nie wart spojrzenia:) hi hi

A ja miałam dla starszego wcześniej spacerówkę trójkołową...cholerka nie pamiętam nazwy, w garażu stoi ale tez z tych nowocześniejszych...super był tylko że dość ciężkawy a jak zaszłam w ciąże to nie chciałam dźwigać żeby do auta pakować i kupiłam parasolkę graco...tez jest super:)

Gość gość
bede ci wdzieczna za zdjecia w temacie... Musze konczyc. Bo maly z placzem wstal. Czekam do jutra i dzieki za poswiecenie czasu.

Gość gość
witaj, odczytałam tylko twoją odpowiedź na moją wypowiedź. Mój jak się urodził 2800, jak wychodził 2920. Wcale nie potrzebował specjalnego wózka :) Nie miałam wcześniej dzieci, leżałam z nim w szpitalu dopóki go nie wypisali. Pytasz czy strach ma wielkie oczy? Nie wiem, ja nie brałam pod uwagę, że coś może być nie tak, że może coś się wydarzyć. Dla mnie było jedno "na pewno będzie oki" posłuchaj jeśli jesteś z Wrocławia to polecam neurolog w tej chwili nie pamiętam nazwiska, kobitka przyjmuje na Armii Krajowej i jest specjalistką od wcześniaków, byłam w promyku słońca i ze "zdrowego" dziecka ta cudowna pani neurolog zrobiła na szczęście tylko opinią zrobiła dziecko niepełnosprawne, jeśli potrzebujesz coś więcej się dowiedzieć zapraszam na stronę na fb którą niedawno założyłam rodzice wcześniaków lub email rodzice_wczesniakow@o2.pl Ja tu rzadko zaglądam ale tam Ci pomogę, jak nie ja to inni :)

Gość gość
aha i jeszcze-wózek gdzie są obok siebie jest niewypałem bo nigdzie z nim nie wejdziesz, znajoma ma bliźniaki, też taki kupiła a potem klęła jak wściekła-nawet do sklepu nie mogła wejść :/ a że tak spytam, Mała leży na Brochowie we Wrocławiu? Odezwij się na maila, którego Ci podałam, chciałabym Ci pomóc :)

Gość gość
u mnie 1,5 roku różnicy i starszy chodził piechotą, drugi wózek był "parasolką" na wszelki wypadek, ale rzadko korzystaliśmy

Gość gość
Ok... ja tez mam Sajgon. Jeżeli chodzi o puszczenie luzem poltoraroczniaka to nie ma mowy. On niestety ma niespozyta energie. Jak go nie wepne do wózka to zakupów nie zrobię :). A mam jeszcze starsza córkę 3,5 letnia która tez nie zawsze ma ochotę na to co ja