Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To już dziś termin porodu a tu nic się nie dzieje

Polecane posty

Gość gość

w nocy nie mogłam spać..wypiłam dwie melisy..i nasłuch**e..jestem tak zmęczona i wystraszona, że nie wiem co mam ze sobą zrobić..boję się okrutnie..wszystkiego bólu, komplikacji, nowej sytuacji...

Gość gość
wyluzuj :)

Gość gość
hah łatwo powiedzieć::) chciałabym, ale nie wiem jak..w nocy coś mnie bolało, coś uwierało, latałam non stop do łazienki..i w sumie nie wiem czy to we śnie było czy rzeczywiście jakieś skurczyki były..

Gość za bardzo sie wczułaś w role
ojej, mozesz jeszcze smialo 2 tygodnie chodzic w ciazy. Nie bój sie tylko szykuj na wielka walke .I spij ile mozesz, bo zoabczysz jak bedzie Ci tego za chwile brakowalo

Gość gość
Też mam termin na dziś :P

Gość gość
no to witaj w klubie..weź i śpij..chciałabym..ale myśli nie dają mi spokoju.. masz jakieś objawy ?

Gość gość
u mnie totalnie nic............

Gość gość
Termin porodu to nie znaczy, że już dziś musisz urodzić!

Gość gość
tak wiem, ale człowiek jakoś związuje się z tą datą i czeka..a jak wybija i nic się nie dzieje to jest dziwnie dlatego przeżywam

ja się mojej mamusi 10 dni po terminie urodziłam więc spokojnie ;)

Gość gość
Hehe, ja rodziłam 2 miesiące temu ;) W dniu porodu też miałam dużo objawów rozpoczynającej się akcji, myślę, że sama sobie je wymyślałam, bo urodziłam dopiero w 42 tygodniu :D Rada? Zrelaksuj się, nie wyczekuj i nie siedź jak na szpilkach, bo stres tylko wszystko zablokuje i spowolni. Idź na długi spacer, ogólnie dużo chodź. Ja swoją córkę wychodziłam w szpitalu, zaliczałam wszystkie piętra, schody. Tylko nie ruszaj się nigdzie sama. Powodzenia i cierpliwości :) Zrób sobie pyszny obiad, deser, to ostatni moment żeby zjeść i napić się tego, co uwielbiasz najbardziej, bo potem będziesz mogła o tym tylko pomarzyć, przynajmniej na początku :D

Gość gość
a ja dalej czekam..już przeterminowana.. wczoraj miałam KTG zero skurczy..a więc pewnie jeszcze chwila

Gość gość
sracie żarem, porodu nie sa nigdy o dokladnym dniu i odzinie, nie znasz godziny i dnia , hahahahahaha,powodzenia!

Gość gość
tak wiem, że nie znam..ale to czekanie jest masakryczne.. czy to już dziś ? czy jak zaraz pójdę do sklepu..i myśl obym nie była sama..

Gość gość
przezywasz jak mrowka okres, ile kobiet jest na twoim miejscu i co z tego , rodza w autach, domach , na dworcach , jak nie zdazysz to maz odbierze porod przez sluchawke razem z pogotowiem,

Gość gość
wiem ze nie jest llatwo ale sprobuj myslec o czym innym, proponuje kapiel w duzej ilosci wody, dlugi spacer, sprobuj sie wyspac chociaz w dzien, nie wiesz kiedy akcja porodowa sie zacznie, bedziesz bardzo zmeczona, a potrzebujesz sily, podkreslam ze to bardzo trudne bo sama mialam z tym problem ale probuj, ja tez urodzilam w 42 tyg, wczesniej nie mialam zadnych objawow porodu, poprostu zero, mialam termin 19.12, a do szpitala trafilam 26.12- porod mialam wywolany zakonczony cc bo malemu sie nie spieszylo, termin porodu masz na dzis i nic sie nie dzieje ale zauwaz ze jest dopuero rano :) Zycze spokoju, trzymam kciuki o zycze powodzenia

Gość gość
Na spokojnie, zacznie się w końcu :D Korzystaj z ostatnich chwil i przygotuj się mentalnie na ból hahahah :D

Gość gość
mnie wkurzaja takie osobki,wchodza na kafe i sie wyzalaja albo wyplakuja albo stresuja, wez kobieto wyjdz na spacer ,zjedz sniadanie albo idz do znajomych, a nire tylko tu miaczysz od rana na internecie

Gość porannarosaaa
ja miałam poród 3 razy wywoływany aż w koncu cesarke mi zrobili. Mój organizm nie chciał wydalić tego mojego diabła małego :D

Gość gość
tez podświadomie chciałabym cc

Gość porannarosaaa
dodam, że bylam już 10 dni po terminie :D

Gość gość
ja urodziłam 3 dni po terminie. Tez sie stresowałam. Poród boli jak cholera ale dasz rade:) nie ma sie co denerwować

Gość gość
Chcesz żeby się zaczęło to kochaj się z mężem najlepiej na pieska. To mi poradził lekarz mój. Prostaglandyna ze spermy pomaga w rozwarciu. Nastaw się pozytywnie. Rodzisz ty, a nie personel szpitala. Od ciebie bardzo dużo zależy. Pamiętaj ze pierwszy poród trwać może kilkanaście godzin, ale nie musi. położnej słuchaj i pros o rady jak oddychać. Ja urodzilam 2 tyg temu 2 dziecko.3 dni po terminie. Położna tak prowadziła mnie że nawet mnie nie nacięli tym razem (poprosiłam żeby nie robili tego). A karmienie piersią wcale nie wyklucza normalnego jedzenia o ile dziecko jest zdrowe. Ja w niczym się nie ograniczałam przy pierwszym dziecku ani teraz. Jesz śmiało wszystko i patrzysz czy wszystko ok. Inaczej wpadniesz w paranoję. Znam jedną co tylko ryż z marchewką jadła. Jak można tak jeść jak się karmi? Wszystko co zjesz z chemią albo alergizujące uodparnia na przyszłość malucha jak sam zacznie jeść. Truskawki latem, orzechy i mandarynki zimą. Położna środowiskowa która przyjedzie do domu po porodziepowinna pomóc.

Gość Sandrulla
Mnie moja Mama urodzila dokladnie 23 lata temu :)

Gość gość
nie wiem już sama czy chce przyspieszyć..ale czekanie i wsłuchiwanie się w swoje ciało męczy...wolałabym, żeby samo z siebie się zaczeło:)