Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie cytologiczne

Polecane posty

Gość gość

Czy podczas badania cytologicznego moze bycobecny mąż , partner.?

Gość gość
pewnie ze moze jesli chcesz

Gość d69
a po co? nic tam nie zobaczy przeciez

Gość gość
tak

Gość gość
to zalezy od lekarza ale watpie. z reszta po cholere maz ma ci w cipsko zagladac jak pobieraja material ?

Gość gość
d69 raczej chodziło mi o wsparcie psyhiczne

Gość d69
wiesz na czym to badanie polega?;/ po co ci tam wsparcie? to tak jakby szedl z toba na pobranie krwi- chciaz tam przynajmniej mozna zemdlec

Gość huwawey
wsparcie psychiczne? :D:D:D a do dentysty tez z tobą chodzi? bo juz szybciej zabarałabym meża do dentysty niz do ginekologa na RUTYNOWE badanie cyt. które trwa 30 sekund :D ile ty masz lat?

Gość gość
"to zalezy od lekarza ale watpie. z reszta po cholere maz ma ci w cipsko zagladac jak pobieraja material ?" w świetle obowiązującego prawa to nie lekarz, a pacjent decyduje o tym, czy i kto ma być obecny przy badaniu. Lekarz nie ma nic do powiedzenia (wyjątkiem są operacje ale i coraz częściej dopuszcza się obecność męża podczas cesarki)

Gość balabina
pracuje w pryw. gab. ginekologicznym, szef nie pozwala aby podczas badania w gab. prebywał partner pacjentki :) w czasie rozmowy, przy badaniu usg ciąży, tak, jesli pacjentka sobi ezyczy. ALe nie przy badaniu (pobieraniu cyt.)

Gość gość
a po co? Przecież to włożenie patyczka i wyjęcie go? Jakie wsparcie?

Gość gość
przy okazji tematu mam do wszystkich dziewczyn apel. nie róbcie tradycyjnej cytologii tylko cytologię cienkowarstwową LBC. Wiarygodność zwykłej cytologii wynosi w porywach 60%, zakładając że wszystkie warunki poboru materiału zostały w 100% zachowane, a to niestety nieczęsto się zdarza.

Gość gość
Oczywiście ,że wiemy na czym polega to badanie. Każde badanie to ryzyko zakażeń!.Maz moze patrzeć na ręce lekarza.dlaczego mam sie krępować męża a ginekologa nie to chore podejście zwłaszcza jak sie kochamy

Gość gość
wyjaśnij mi jakie jest ryzyko zakażenia sterylną szczoteczką?

Gość gość
Oczywiście ,że wiemy na czym polega to badanie. Każde badanie to ryzyko zakażeń!.Maz moze patrzeć na ręce lekarza.dlaczego mam sie krępować męża a ginekologa nie to chore podejście zwłaszcza jak sie kochamy

Gość d69
ej a jak robisz kupe to tez maz jest bo sie kochacie?;/ dla mnie to dziwne i nie widze koniecznosci partnera przy cytologii. nie ufasz lekarzowi- zmien

Gość gość
d69 twoje atki sa dziwne. To źle ze sie z męzem przyjaźnimy, ufamy sobe i chce zeby mnie za reke potrzymał pod czas badania. Kazdy ma inne potrzeby i nikomu nic do tego. Chciał wiedziec czy jest taka mozliwość czy nie to wszystko, nie prosiłam o ocene naszej decyzji.

Gość GRUBASKSSAA
Nie pytasz o opinie ale wiesz, to jest nienormalne żeby facet trzymal cie za reke podczas cytologii, no ludziee.... tak to jest jak cale życie mamusia za rączke prowadziła