Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam Wysokie ciśnienie powinnam się martwić

Polecane posty

Gość gość

Mam ciśnienie 140/75 puls 90 i strasznie ciężko się oddycha Powinnam się martwić? Mam tak już nie pierwszy raz nie raz w Nocy zle mi sie oddycha czuje że serce wali jak młot a jak zmierze ciśnienie mam 120/80 puls 68. A W południe podnosi się.

Gość prawictwo pospolite125
ile ważysz .. 10 kg wagi wiecej oznacza srednio cisnienie o 5 wieksze..

Gość gość
Najlepiej pójsć do lekarza, zrobi ci wszystkie badania i będziesz spokojniejsza

Gość gość
Twoje ciśnienie nie jest wysokie, lecz podwyzszone.I to nie duzo podwyzszone.O wysokim cisnieniu mówimy wtedy kiedy mierzysz codziennie i jest wysokie.Zalezy tez ile masz lat.

Gość gość
Mam 21 Lat. Waże ok 70kg. Byłam u lekarza Przepisał mi Milokardin na serce robili EKG wyszło w porządku to nie chodzi tylko o tą zmiane ciśnienia tylko że strasznie się czuje jak chociaż troche się podniesie lekarz powiedział że to na tle nerwowym, ale ja się niczym nie denerwuje. Już sama nie wiem. Ciśnienie mam w cały świat już któraś noc nie przespana. I Nie raz zdarza się tak że aż udeża do głowy i później przez dwa dni boli mnie strasznie głowa dostałam raz zastrzyk Ketonal nawet nie pomógł. Lekarze nie wiedzą od czego u mnie w rodzinie nikt tego nie miał.

Gość gość
jesli schudniesz do 60 kg - to cisnienie spadnie ci z 140 do 135

zdecydowanie polecam diete.

Gość gość
nie pij kawy, coli, alko, papierosow

tabletki działaja tylko doraznie ..zrzucenie kilkunastu kg moze spowodować , ze cisnienie będzie w gorynch granicach normy i pozbędziesz sie problemu z oddychaniem

poza dietą jedz dużo pomidorów unikaj krakersów , słodyczy, paluszków, chipsów - to wszystko powoduje wzrost cisnienia

pomidory , kasza gryczana , ziemniaki , kakao - to stabilizuje prace serca.. Powinnas przynajmniej połowe z tych produktów uwzględnić w diecie

Gość gość
Dziękuję za uwagę fakt waże 70kg nie obżeram się specjalnie, ale tak to jest dojadanie po dziecku fakt "słodycze" lubie, warzywa jadam często ale też jem bardzo nie regularnie rzadko jadam śniadania... No nic bede próbować. Dzisiaj mierzyłam ciśnienie 130/80 puls 92. Jutro mam wizyte u lekarza zobaczymy co mi powie. Pozdrawiam was i dziękuję :)