Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marion_Silver

Wyprawka dla niemowlęcia

Polecane posty

Gość Marion_Silver

Kochani ile przeznaczacie pieniędzy na wyprawkę dla Maluszka? Jeśli wliczać w nią łóżeczko i to wszystko co jest potrzebne oprócz wózka (bo tu rozstrzał cen jest ogromny) Co sądzicie też o takiej torbie chicco, gdzie są juz buteleczki, smoczki i przewijak? Przyda się? http://www.ceneo.pl/12865586

Gość gość
ta torba mi nie lezy. Ja mam fajną do wózka i mi styka. A butelki mam innej firmy. Za wyprawkę bez ubrań i wózka dałam 3-4 tys

Gość gość
Za wyprawie bez wózka DSLAM około 5 tys z tym ze mam tez sporo ubrań kupionych juz na 62-68 także będą myślę na dłużej niż 3 mies:-)

Gość gość
Ciężko wyliczyć ile kasy Ci pójdzie bo zależy co będziesz kupować, wiadomo. Ja nic od nikogo nie dostałam, wszystko musiałam kupić. Jedynie wózek kupiła moja mama. Mam blisko do DE więc tam kupowałam do 1,5 roku wszelkie ciuszki. Za 50euro miałam zawsze nakupowane przynajmniej na pół roku rzeczy i nie raz czegoś nawet nie zdązyłam założyć. Ogólnie bez wózka to zmieściłam się chyba na pewno w 1tyś zł.

Gość gość
w sumie ok 3 tys w tym wózek lozeczko ubrana kosmetyki i rzeczy do pielegnacji

Gość gość
daliśmy jakieś 200zł za wszystko. W tym, że wózek dostaliśmy, ubranka też, kołderki i kocyki też, łóżeczko mąż odnowił moje drewniane. Buteleczkę, smoczek i szampon dostaliśmy w niebieskiej paczce ze szpitala. LĘ KOSZT OKOŁO 100ZŁ. ICZNĄ HULĘ KU Zabawki dostALIŚMY, KUPIŁAM TYLKO MAGWanienka około 30zł, dokupiliśmy kołderkę,ubranko, które niepotrzebnie bo dziecko do 6 miesiąca rośnie błyskawicznie, że niektórych ciuszków nie założyła a inne może po dwa razy teraz na bieżąco pieluszki i gerberk, proszek.

przy pierwszym dziecku wydalam kolo 2tys bez wozka.. niestety, wypawka to okropnie droga rzecz...

Gość gość
ja w tej chwili jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem, 37 tc i w sobote wlasnie kupowalam wyprawke... nie wiem co te mamy nakupowaly dziecku bez wozka i ubran za 5 tys zl ?!?!?! prosze powiedzcie,bo naprawde w glowie mi sie to nie miesci. ja wydalam ok. 700zl nie wyliczajac w to wozka i lozeczka i ubran, ale to jest 700zl a nie 5 kołą..... I mam wszystko oprocz podstawowych kosmetykow dla maluszka ,ale za to w tym 700zl kupilam juz dla siebie wkladki laktacyjne,podklady po porodzie majtki jednorazowe... i dodam ,ze w ogole nie zalowalam i nie oszczedzalam na niczym....

Gość gość
wyprawka bez ubrań i wózka 3-4 tys ??? czyli co kupiłaś za tą kasę Sorry , nie pytam z ciekawości lecz praktycznie . Też kompletuje wyprawkę. Bez wózka i ubrań to zostaje łóżeczko , pampersy, kosmetyki, wanienka. Chyba , że jest jeszcze coś co mi nie przyszło do głowy a potrzebne , to napisz.

Gość gość
przy pierwszym dziecku bez wózka i mebelków wydałam 2tys, przy drugim dziecku duzo mniej bo wiedzialam juz co i jak ;)

Gość gość
moze napisze ja, co wydalalm ok 700zl -4 kocyki -1 komplet poscieli (drugi bede miala z lozeczkiem) -przewijak + 2 przescieradelka na niego -termometr bezdotykowy -2 smoczki uspokajajace -2 butelki -pieluchy tetrowe (11 sztuk) -pieluchy flanel (5szt) -2 reczniki za kapturkiem -rozek -nozyczki do paznocki dla maluszka -szczotka do wlosow dla maluszka -aspirator do nosa dla siebie -podklady poprodowe -majtki siateczkowe -wkladki laktacyjne

Gość gość
ja za cala wyprawke w tym wozek lozeczko materac fotelik samochodowy z tych wiekszych po wszystkie d**erele ubrania smoczki butelki itd wydalam okolo 7 tys przy czym sam wozek plus lozeczko plus fotelik samochodowy wynioslo 4500

Gość gość
No trzeba kredyt wziąść.

no ale w tej wyprawce nie ma w sumie ważnych rzeczy: wanienka? pieluchy jednorazowe? Leżaczek? Mata edukacyjna? Łóżeczko turystyczne? Pokrowce na materacyk? Karuzelę na łóżeczko? Dodatkowe prześcieradła? jak to wszytsko doliczysz to wyjdzie ci znacznie więcej

Gość gość
na ch*j mi lozeczko turystyczne?:O

dla niektórych, którzy mają duży dom albo dużo podróżują jest niezbędne:P podejrzewam, ze na całą wyprawkę wydam ok 3tyś bez wózka i łóżeczka ktoś napisze, że za dużo, ale każdy ma inne potrzeby:P

Gość gość
bez przesady ja mam mieszkanie 60m2 i nie potrzebuje lozecz\ka drewnianego i turystycznego .....

napisałam duży dom 60m to nie jest dużo, ja mam ponad 90m więc też nie za dużo, ale z Mężem dużo podrózujemy więc będzie nam z takim łóżeczkiem wygodniej:)

Gość gość
dokładnie, każdy ma inne potrzeby jedne potrzebują przewijaka, mi jest on zupełnie zbędny mój w ogóle nie używa smoczka, nie chce i tyle więc zakup zbędny:) ręczniki z kapturem...... ja używałam zwykłych za to własnie łóżeczko turystyczne zrobiło u mnie furorę bo mam domek i dzięki niemu nie musiałam non stop latać po schodach:)