Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia kasiaaa2

prosze o pomoc czy jest smoczek na krzywiące się zęby u dziecka

Polecane posty

Gość mamusia kasiaaa2

czy istnieje jakis smoczek aby zgryz nie pogłębiał się?? corka nie chce za nic oddać smoczka nie chce na siłe zabierać już próbowałam ona go traktuje jako pocieszyciela, bardzo rzadko i do spania po czym wypluwa ale musi być.. interesuje mnie smoczek dla starszego dziecka. do 36 miesiąca najlepiej

Gość gość
w jakim wieku jest corka?

Gość mamusia kasiaaa2
2,5 :( juz chcialam zabrac ale narazie nie dam rady, probowalam wszystkiego to nie czas jeszcze i martwie się

Gość gość
Kochana zabirz jje ten smoczek bo pozniej bezie coraz gprzej .Schowaj i powiedz ze zabral inny dzidzius. Poplacze 2 nocki i przejdzie .

Gość gość
Radzilabym Ci jako mama wlasnie takiego dziecka,czym predzej zabrac smoczek.Bedzie placz,kilka nocy nieprzespanych ale i tak za dlugo juz korzysta ze smoczka.Moje dziecko tez nie chcialo sie rozstac z "przyjacielem",zabralam stanowczo w wieku 3 lat.Teraz moja corka ma prawie 9 lat i od 3 lat co miesiac jestesmy u ortodonty...nosi aparat,a wada ogromna.Z drugim dzieckiem nie popelnilam juz takiego bledu.

Gość gość
Zabierz ten smoczek . Za 2 dni zapomni ze go miala.

Gość gość
Moja córka jeszcze w wieku 4 lat czasami po kryjomu używała skoczka. Chwała sie za kanapę bo jej wstyd było. Mleczaki ma piękne ale boje sie co będzie ze stałymi zębami. Miała wadę wymowy, problem z głosami szumiacymi, na szczęście logopeda pomógł. Nie wiadomo czy to nie przez smoczek. U nas sie oduczyla bo sie zgubił i nikt nie wiedział gdzie przepadł.

Gość gość
moja siostra dzimdziała smoczka do 3 roku życie i ma zeby krzywe że aż szkoda patrzeć ma prawie 40 więc już jej sie nie chce bawić w aparaty itp ale mamie jeszcze czasem wypomni, nie bądź wygodna zabierz jej smoczka

Gość gość
Kretynka woli żeby dziecko miało krzywe zęby niż odebrać smoczek, 2,5 roku i szuka smoczka do 3 lat, że facet jej nie przywali w ten pusty łeb :-O

Gość gość
Spróbuj zrobić dziurkę w smoczku. Tak aby dziecko nie widzialo. Nie będzie juz tak smakować i corka wyrzuci. Albo metoda jaka zrobila moja siostra. Tłumaczyła, ze za kilka dni przyjdzie wróżka zebuszka, zabierze smoczka i da prezent.