Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madźź

czy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość madźź

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy jestem w ciąży ponieważ okres mi się spóźnia 6 dzień dodam, że mam okres reguralny 27-28 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 4 października. W dnia spodziewanego okresu dostałam zauważyłam u siebie dziwną wydzielinę biała serowata z grudkami bezzapachowa nie wiem z chlopakiem co sie ze mna dzieje, owszem czesto mam grzybice pochwy ktora lubi sobie powracac. Robiłam 3 testy ciążowe i wyszly wszystkie pozytywnie. Czytałam że testy też wykrywają jakieś choroby i tak włąśnie sie zastanawiam otóż dwa dni pobolewalo mnie podbrzusze a szczególnie prawy jajnik, natomiast po tym już było wszystko dobrze nic mnie nie boli oprócz piersi, które pobolewają. Proszę mi powiedzieć czy jestem w ciąży czy raczej to jakies chorobsko? do lekarza ide w następnym tygodniu.

Gość gość
najprawdopodobniej jestes w ciazy skoro testy pozytywne. Tez miałam 27-28 dni miesiaczke. Obecnie jestem w ciąży:) zrob beta hcg bedziesz biedziala na 100 procent

Gość gość
Moim zdaniem jesteś w ciąży, idź do ginekologa :) i gratuluje :)

Gość madźź
ehh oby to byłą ciąża a nie np torbiel jajnika tak sie o tym naczytalam i cały czas chodzi mi po głowie czy to czy może to... chociaż nigdy u mnie nie stwierdzono torbieli ani nic innego. a powiedzcie mi jak myslicie co mogl oznaczac ten śluz dziwny? znowu grzybek czy tak ma być?

Gość gość
tak, grzybica

Gość gość
Kobieto, ale skąd my zwykli forowicze mamy wiedzieć czy to grzybica czy coś innego,,,powtarzam idź do lekarza, on wszystko wyjaśni zapewniam ! ;)

Gość madźź
no mozliwe ze grzybica :( ... tylko że taki śluz mi się pojawił tylko przez ok dwa dni a teraz juz jest normalny a mianowicie mleczny bez grudek itp...

Gość gość
Jestes w ciąży gratuluję i masz grzybicę ble! Jak można grzybicę miec w tych czasach? ?

Gość madźź
tak tylko że wizyte mam w nastepny czwartek i chcialam sie troche no nie wiem... uspokoic??:)

Gość gość
Aha, no ok teraz rozumiem :) jak to ? To grzybica nie występuje ? Założe się, że autorka jest zadbaną kobietą, ale grzybice mogą postawać z różnych powodów..ja mam koleżanka, zawsze zadbana itp ale grzybice jej się zaczeły pojawiać po tamponach, więc przestała ich używać...grzybica to choroba jak każda i nie bulwersuj się tutaj

Gość sfvefvdv
mozna.. u mnie wystarczy ze biore anytybiotyk, albo usiade na brudnej toalecie, podobno jak przeszlo sie przez grzybice raz to kolejne zalapac bardzo latwo, a tu gdzie mieszkam nie ma czegos takiego jak probiotyki, nie liczac actimelka;) autorko gratuluje ciazy,;)

Gość sfvefvdv
ah i jeszcze mi kiedys lekarka powiedziala ze jak juz biore prysznic rano to zebym nie podmywala sie pozniej jeszcze w dzien i wieczorem bo niszcze sobie flore bakteryjna..

Gość madźź
no wlasnie mozesz byc kolezanko pewna ze prowadze higieniczny tryb zycia a wrecz jestem ze tak powiem czyscioszek :) ale grzybica i tak sie pojawia i to chyba wlasnie z tamponow :( mialala ktoras z was torbiela na jajniku jak to jest i wg i czy ja moge miec cos takiego ? czy raczej nie?

Gość gość
Moim zdaniem to ciaza, proponuje zrobic bete :-) , gdyby to bylo chorobsko to piersi by Cie nie bolaly, to objawy ciazy lub zblizajaxej sie miesiaczki, ale wedlug mnie to ciaza:-)

Gość gość
ale po co pytasz o torbiel, skoro 3 testy masz pozytywne, to jesteś w ciąży, więc idz do lekarza

Gość gość
Moim zdaniem to ciaza, proponuje zrobic bete :-) , gdyby to bylo chorobsko to piersi by Cie nie bolaly, to objawy ciazy lub zblizajaxej sie miesiaczki, ale wedlug mnie to ciaza:-)

Gość madźź
pytam o torbiel poniewaz wyczytalam ze testy ciazowe nie tylko wykrywaja ciaze ale rowniez np torbiel jajnika i tak sie wlasnie martwie :( i musze czekac z ta odp do nastepnego tyg:( dlatego sie pytam czy ktoras miala to choróbsko?

Gość gość
miewam torbiele bardzo często i jeszcze ani razu test nie był pozytywny

Gość gość
Mi też się okres spóźnia a test negatywny i bądź tu mądry.

Gość madźź
ja test zrobiłam 2 dni po spodziewanym okresie i ku mojemu zaskoczeniu wyszedl pozytywnie ale po tym co sie naczytalam to sama nie wiem czy jestem w ciazy czy moze to jakies chorobsko...

Gość gość
Autorko wyluzuj, nie czytaj neta, zaraz zaczniesz sie martwic ze moze poronisz, to glupota, bola Cie piersi, nie masz miesiaczki i test pozytywny, co wiecej Ci trzeba, jesres w ciazy i tyle, zrob sobie jutro bete w labolatorium i bedziesz miala 100% pewnosci, prosze nie czytaj neta, powodzenia

Gość madźź
dziekuje za slowa otuchy:-)