Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesiąc i już taki brzuch

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem na początku 4 miesiąca ciąży i już mam dosyć spoty brzuszek, już na początku 3- ciego misiąca był widoczny..czy to normalne ? :) kiedy Wam zaczeły rosnąć brzuszki ??

Gość gość
Ja także jestem w 4 miesiącu ciąży i brzuszek jest już widoczny, natomiast widze go tylko ja :D reszta znajomych twierdzi, że przesadzam mówiąc, że jest duży :) a przed ciążą miałam sześciopak na brzuchu :D już w pierwszym miesiącu mięśnie zaczeły zanikać, ale brzuch nie wydaje sie szybko rosnąć :)

Gość gość
No właśnie mi rodzina i znajomi zwracają uwagę..o już widać ! Ostatnio byłam u ciotki i chociaż byłam w luźnej sukience w drobne kwiatuszki i mi się wydawało, że nic nie widać to ta od progu zaczełą mnie głaskać po brzuchu i mówić oo już widać itp

Gość gość
nieważne ważne żeby dzidzia była zdrowa, mi było widać dopiero od 7 miesiąca

Gość gość
No właśnie jak ja rozmawiam z koleżankami to też mówią, a w 6 mi zaczął rosnąć, w 7 a tak to nic nie było widać itp...a tu dopiero 4 i już mi zwracają uwagę

Gość SZCZĘLIWA MAMA
jak ja byłam w ciąży to dopiero pod koniec 6 mc "pokazał" mi się brzuch a byłam szczupła przed ciażą jednak później do porodu już "urosłam" i nie miałam malutkiego brzuszka ale też nie ogromny.

Gość gość
Ja przed ciąża też byłam szczupła do tej pory porzytyłam ok 1 kg go 2..

Gość gość
U mnie w 3 miesiącu juz było widać. Każda kobieta przechodzi to inaczej :)

Gość gość
Tak jak pisałam mi też w 3 było widać,,aż się mama z babcią dziwiły, że tak wcześnie..

Gość piixaadaeee
a co? jesteś w ciąży i chciałabyś mieć może płaski brzuch? jezuuuuuu... może jeszcze powiesz, że się wstydzisz mieć widoczny brzuch w ciąży? :O co za głupie laski tu siedzą

Gość gość
ja w 4 miesiącu byłam na weselu u sis i brzuch był już bardzo duży ( niektóre nawet w 6 miesiącu takiego nie mają :( ) przez całą ciążę obstawiali mi bliźniaki a synek nie urodził się wcale jakiś wielki

Gość gość
sorry ale wydaje ci sie. moze cos tam widac dla innych ale minimalnie, sama to widzisz pewnie juz od poczatku. Ja pamietam jak na bylam w 3-4 miesiacu oczywiscie uwazalam, ze mam wielki brzuch i dziwilam sie jak ktos mogl nie widziec. Teraz jestem w 8 miesiacu i paradoksalnie nie czuje sie duza :D ale patrzac na zdjecia z 4 miesiaca kiedy myslalam, ze jest wielki chce mi sie smiac bo tam ledwo cos odstawalo. Takze wyluzujcie, nie ma ciazy w ktorej w 4 miesiacu ma sie mega brzuch. Same zrozumiecie pozniej. Brzuszek taki prawdziwie ciazowy rosnie duzo pozniej

Gość gość
to raczej nie brzuch ciążowy,a wzdęcia. Ja w zasadzie od samego początku drugiej ciąży miałam "brzuch" z tym,że miałam potworne wzdęcia.

Gość gość
jak ktos wie ze jestes w ciazy to widzi brzuch bo chce go widziec a jak nie wie to nawet nie zwroci uwagi

Gość gość
hej, ja jestem w 4 miesiącu ciąży i przytyłam już 4 kg. Brzuch tak na prawdę zaczął być widoczny dopiero w ostatnim czasie, tydzień-dwa. Ale jest malutki, taki że jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to się nie zorientuje. Ale jak czytam, że niektóre laski przytyły w tym samym czasie 1 kg to masakra...Mam nadzieję, że nie dobiję do jakiejś monstrualnej wagi. Także ten mój brzuch taki malutki póki co

Gość hej7777
Każda kobieta jest inna. Ja jak "tyłam" w ciąży to w pracy dopiero tak w okolicach 6 m-ca zauważyli niektórzy. Ale ja widziałam go dużo wcześniej, jestem szczupła, ale mam piersi i pupę i zawsze miałam duże wcięcie w talii i w 1 m-cach miałam wrażenie, że po prostu "tracę talię", rósł mi tylko brzuch i jak ubrałam coś luźniejszego to dłuuuugo nie było widać. ALE JA WIDZIAŁAM:) Choć do końca brzucha wielkiego nie miałam - porównywalanie do niektórych kobiet w 7m-cu, może 8.. Jak rodziłam i czekałam na przyjęcie do szpitala ze skurczami to jedna kobieta zapytała się mnie "Który m-c?" A ja jej mówię: 9, właśnie rodzę. To była w szoku. A wagowo właśnie przytałam najwięcej w 1 trymestrze i w 2, a 3 chyba tylko kilko:)

Gość gość
Jestem w 23 tygodniu a wyglądam jakbym miała lekkie wzdęcia :P Ale mam głeboko i wysoko osadzoną macicę więc czuję, że będzie jak w poprzednich dwóch ciążach kiedy to ludzie pod koniec 7msc sie orientowali, że jestem w ciąży. Zresztą 4 dni przed planowanym porodem pierwszej córki spotkałam się z koleżanką z podstawówki której nie widziałam od ukończenia szkoły. Lidka była w 5msc, spojrzała się na mnie i mówi "Bedziemy chyba rodziły razem". Nie sprawdziło się, bo następnego dnia popołudniu miałam córę na ręcach :D

Gość gość
Bardzo możliwe, że to od wzdęć lub zaparć, bo z tym mam problem...i już nie mam pojęcia ajk go rozwiązać