Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaraz mi chyba brzuch pęknie 4 miesiąc ciąży POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Może to trochę dziwne..ale mam strasznie nadęty brzuch..mam wrażenie, że zaraz pęknie chyba, dziwne samopoczucie..jestem w 4 miesiącu ciąży

Gość gość
wez nospe albo asmag. powinno przejsc.

Gość gość
Pewnie to wzdecia.

Gość gość
tez tak miałam czasem,ale nie brałam zadnych swinstw w ciąży/lek to lek w ciąży nie wskazny

Gość gość
Wzięłam nospe, mam nadzieje, że coś to pomoże

Gość gość
Też tak miałam, i to nie żadne wzdęcia. Brzuch mi się strasznie napinał (zaczęło się pod koniec 4 miesiąca), również miałam wrażenie, że zaraz pęknie. Lekarz powiedział, że mogę brać na to nospę, ona jest bezpieczna w ciąży. I brałam zawsze jak mnie to dopadało. Ale powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie, ponieważ czasami takie stawianie brzucha może oznaczać skurcze. Jak pierwszy raz tak mi się brzuch napinał, przestraszyłam się i następnego dnia poszłam do lekarza, a on wziął mnie do szpitala na obserwację czy to właśnie nie oznacza przedwczesnych skurczów. Na szczęście okazało się, że wszystko jest w porządku, i tylko od czasu do czasu brałam tą nospę.

Gość gość
Dziewczyny! No spa w ciązy jest szkodliwa! W klinice uniwersyteckiej na Kopernika gdzie prowadzi się najnowsze badania żaden lekarz nie podaje no spy w ciązy. Powoduje ona zwiotczenie szyjki macicy a co w konsekwencji może doprowadzic do jej rozwarcia! Podobną wiedzę przekazuje sie studentom farmacji. Mnie równiez lekarz zapisywał no spę ponieważ miałam skurcze macicy i skracającą się szyjkę (24tc) ale jak się o tym wszystkim dowiedziałam to odstawiłam no spę i zmieniłam lekarza. Widocznie część lekarzy stosuje metody sprzed 20 lat i nie chce im się zajrzeć do najnowszej literatury medycznej. Myślą widocznie że można przez całe życie lecieć na reputacji która sobie wypracowali wiele lat temu.

Gość gość
Zarówno ja, jak i moje znajome brałyśmy od czasu do czasu nospę w ciąży, i żadnej z nas nic się nie stało, wszystkie donosiłyśmy szczęśliwie ciąże do końca.

Gość gość
To ja chyba pójde do lekarza :( teraz się zaczęłam martwić

Gość gość
Wzięłam tą nospe..narazie nic nie pomaga..

Gość gość
Pomoże, tylko chwilę trzeba odczekać.

Gość gość
a masz moze asmag?

Gość gość
Mam, ale asmag to chyba tylko magnez ? mam racje?

Gość gość
Poczekam 15 minut jak nie przejdzie to wezme

Gość gość
ja tez mialam ostatnio takie napiecia i troche bolalo ale juz nie wiem czy to skurcze czy wzdecia byly.bralam no spe i bylo ok.w poprzedniej ciazy tez bralam i szczesliwie donosilam a mialam skrocona szyjke i rozwarcie od 4 mies.ach kobieta w ciazy to sie zawsze musi tyle nastresowac;/