Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada tak się ubrać na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

Szykujemy się do ochrzczenia synka, myślałam żeby ubrać beżową sukienkę w takie czarne ciapki na ramiączka, na to czarne bolerko i cieliste szpilki. No i właśnie czy na taką porę roku to wypada jeszcze takie szpilki założyć czy raczej czarne kozaki? Wiem że to głupie i dziecinne pytanie ale bardzo chciałam tak się ubrać jak chrzciny miały być wcześniej, ale musieliśmy przełożyć na listopad,a to jest takie pogranicze jesieni i zimy.

Gość gość
nie, niestety nie możesz, nie pozwalam Ci.

Gość gość
kozaki...bo glupio wygldaja szpilki w oloerze letnim na taka pore... kozaki a ta sukienke zbolerkiem jak najbardzije tak.. wszytskiego dobrego dla maluszka

Gość gość
weź sie lepiej zastanów nad płaszczem jakimś, bo w sukience na ramionczkach i bolerku o tej porze roku będziesz wyglądała nieco komicznie

Gość gość
no autorka napewno zalozy jakis plaszcz ale w kosciele sciagnij plaszcz badz w bolerku...zaden problem..tylko kozaki zdecydowania kozaki..

Gość gość
No to że będę miała płaszcz to oczywiste, w samej takiej kiecce bym nie poszła :) Chodziło mi tylko o buty czy jeszcze wypada czy nie bo miałam wątpliwości.

Gość gość
kozaki:) Wszystkiego dobrego dla dzieciatka.. a kjak ma dziecitko na imie?

Gość gość
szpilki,niewazne ze zimno

Gość gość
do odświetnej sukienki w zadnym wypadku nie zalozylabym kozakow, nie wazne czy byloby 20 na minusie, po prostu nie wazne jakie fajne ale kozaki nie pasuje, a jak chcesz wygladac jak wiesniara to zaloz, ja na pewno nie zalozylabym kozakow,

Gość gość
Ja też założyłabym szpilki. Droga, którą pokonasz pieszo pewnie tylko przejście z samochodu do kościoła, więc szpilki jak najbardziej! Nie pada jeszcze śnieg, nie jest tak zimno, więc nic nie stoi na przeszkodzie.

Gość gość
zgadzam sie z opinia wyzej, tymbardziej kozaki do sukienki eleganckiej, kojarzy mi sie ze wsią, moja kolezanka tak zrobila w pazdzierniku , od j****a sie jak stroz w boze cialo i czarne kozaki, bleee ,nieelegancko, twoj wybor,my tylko doradzamy,

Gość gość
ja bym zalozyla szpilki, zakladasz ja na konkretna impreze a nie na co dzien, moim zdaniem to nie jest glupie, tym bardziej ze w niedziele widzialam kobiete w takich butach i wogole zle nie wygladala

Gość gość
Tylko i wyłącznie szpilki

Gość gość
zaloz kozaki i ekstra kiecke, bedziesz wygladala jak stroz w boze cialo, i polewa na maxa!

Gość gość
wez buty na zmiane tzn te szpilki

Gość gość
jasne, że szpilki, nie ma jeszcze śniegu, a przecież nie będziesz paradowała gdzieś po dworzu , tylko szybko do kościoła, a potem impreza w lokalu/ domu

Gość gość
A gdy latem albo wiosną jest tyle stopni co teraz bo przecież też zdarzają się takie dni to też zakładasz kozaki?Zakładaj szpilki i bez gadania.

Gość gość
A ty zamierzasz ochrzcić dziecko? czy na pokaz mody idziesz?

Gość gość
Ja bym do płaszcza brała kozaki, koniecznie, zwłaszcza jeśli to taki wełniany płaszczyk czy z dzianiny, jak zwykły bawełniany to szpilki ok. A w lokalu można zawsze zmienić buty, bo do sukienki z bolerkiem faktycznie kozaki średnio pasują.

Gość gość
to ktoś nosi jeszcze bolerka?! nie masz kobieto marynarki?! kiecka plus bolerko- wieś tańczy i śpiewa..

Gość gość
nie wypada. kosciół to nie rewia mody, kazdy bedzie nie patrzył na ciebie nie jak na rodzicachcacego ochżcic syna a jak hmmm laleczke urwana z choinki taka odstrojoną i jeszcze jakieś ciapki. ubierz się jak człowiek, w płaszcz kozaki, tak jak nalezy na ta pore.

Gość gość
Ochżcić?Chodziłaś do szkoły czy nie po drodze było?

Gość gość
Na te pore roku ujda jedynie czolenka na obcasie np granatowe lub czarne do kryjcych czarnych rajstop.proponuje np lakierowane z lekko spiczatym czubkiem wlasnie granatowe czarne rajstopy i sukienke chanelke chociazby czarna albo biala ale wtedy musi byc zgodnosc koloru buta z kryjacymu butami. Ecru absolutnie odpada.Bolerka tez sa wiejskie. Pamuetaj zeby dopasowac kolor lakieru do paznokci do butow.

my chrzciliśmy synka 24 listopada tamtego roku i miałam tez czarne szpilki i płaszczyk i większosc gosci (kobiet ) była w szpilkach dlatego jak najbardziej szpilki założ :)

Gość gość
Na te pore roku ujda jedynie czolenka na obcasie np granatowe lub czarne do kryjcych czarnych rajstop.proponuje np lakierowane z lekko spiczatym czubkiem wlasnie granatowe czarne rajstopy i sukienke chanelke chociazby czarna albo biala ale wtedy musi byc zgodnosc koloru buta z kryjacymu butami. Ecru absolutnie odpada.Bolerka tez sa wiejskie. Pamuetaj zeby dopasowac kolor lakieru do paznokci do butow.