Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hashimotka

Pogadamy o Hasimoto

Polecane posty

Gość kasiek1234
gość dokładnie na skórę też mam emolium tylko ja stosuję emulsję do ciałam Bardzo mi pomaga ale oczywiście stosowane regularnie bo w naszej chorobie niestety skóra jest bardzo sucha. Ja biorę eythyrox 125 i 150mg i czuję się bardzo różnie raz lepiej raz gorzej. W poniedziałek idę na usg tarczycy kontrolne bo ostatnio nie było najlepsze i lekarz chce sprawdzić czy nie jest gorzej. Masakra :)

Gość gość
ja za jakis czas tez bede musiala zrobic usg zeby te guzki kontrolowac :/ jeszcze jedna rzecz, ktora mi dokucza to wahania nastroju przed miesiaczka.. czasami dostaje napadow szalu, na drugi dzien mam dola i tak przez tydzien.. mam dlugie i bolesne napiecie przedmiesiaczkowe... no i oczywiescie zaburzenia miesiaczkowania - tydzien to minimum mi sie spoznia okres...

Gość gość
tez mam hasimto. o chorobie dowiedzialam sie po ciazy. ponoc czesto sie zdarza ze po ciazy i porodzie kobiety maja problemy z tarczyca. to bylo prawie 5lat temu. od tego czasu caly czas biore euthyrox 50, chormony caly czas mam w normie, jak narazie od tego czasu zadnych szalenstw hormonow nie mialam. czuje sie b.dobrze, zupelnie normalnie. gdyby nie to ze codziennie biore 1 tabletke, to w ogole bym nie pamietala o chorobie:) teraz jestem w kolejnej ciazy, zaszlam za pierwszym razem:) niestety trzeba oprocz to ginekologa to jeszcze dodatkwo do endokrynologa chodzic cala ciaze, robic podwojne badania. jest to naprawde meczace i czasochlonne, zwlaszcza jak sie ma prace i zobowiazania rodzinne. ale czego nie robi sie dla zdrowia:) pozdrawiam wszystkie hasimotki!glowa do gory!

Gość gość
hormony*, a nie "chormony":/

Gość gość
DIETA EWY DĄMBROWSKIEJ LECZY HASIMOTO

Gość kasiek1234
gościu a czy ty ją stosowałeś i jest to sprawdzone jakoś?