Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koszt śniadan i kolacji

Polecane posty

Gość gość

Czy 300 zł na same śniadania (II śniadania do pracy) i kolacje wystarczy na miesiąc dla dwóch osób?

Gość gość
ok. 2 bochenki chleba dziennie - zakładając że kupujesz po 2zł 30x2 = 60zł ok. 3 margaryny po 4 zł - 12zł na oko liczę 20 kromek chleba dziennie 2 +2 na śniadanie, 2+2 na kolację, 6+6 do pracy. jedno opakowanie szynki to ok 4-5zł, średnio 10 plastów, czyli potrzeba Ci 2

Gość gość
no i codziennie nie będziesz jadła kanapek. Czasem zrobisz jakąś sałatkę, czasem kupisz jakiś jogurt czy sok. Jeśli robicie tzw. ciepłą kolację to koszty wzrastają

Gość gość
to ma być dla gości weselnych ,czy jak

Gość gość
czyli 5 zł na osobę? Na normalne jedzenie nie starczy, na wegetację tak.

Gość gość
pomyśl zanim coś napiszesz,jak dla gości weselnych? 2 osoby na miesiąc

Gość gość
Jak ktoś się chce zapychać chlebem z margaryną i smętnym plasterkiem pseudoszynki to może i wystarczy, ale na zdrowe i urozmaicone posiłki na pewno nie.

Gość gość
Dodałam przez pomyłkę w innym dziale, ale tu też są ludzie więc może pomogą:) śniadania zawsze miałam dość monotonne. Jadałam np. płatki na mleku, jajecznice, albo kanapki z szynką/serem/warzywem. Nie wiem tylko jak to się na koszta przekładało. Bardziej urozmaicać nie będę, bo nie ma czasu na przygotowywanie kolacji na ciepło. No i nie mówię tu o obiadach w tych 300 zł tylko o śniadaniach/kolacji i kanapkach do pracy.

Gość gość
Ciekawa jestem co do pierwszej odpowiedzi. Jak 2 osoby mogą zjeść 2 bochenki chleba dziennie. Ile wy jecie ludzie?

Gość gość
Mogą, jeśli jedzą praktycznie tylko ten chleb, zauważ, że dla wielu osób kanapka to jak ktoś wyzej napisał: kroma (a jeszcze lepiej 2) chleba, margaryna i "rachityczny" plasterek wędliny. Dla mnie to jest też nie wyobrażalne, bo dla mnie smaczna kanapka to cieniutki kawałek chleba, sporo dobrej jakości wędliny, ciut MASŁA (żadnej paskudnej margaryny), i sporo warzyw, kiełków... Tak jest zdrowo i pysznie, ale nie tanio...

Gość gość
ile jemy? Przykładowo ja na śniadanie i kolację po 2 kromki chleba (czyli 4) Mój facet po 3 (czyli 6). Do pracy biorę 6 (3 złożone), mój facet też. Razem wychodzi ok. 20 kromek. I tak się robią 2 bochenki