Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tootsiee

oddalenie sie koleżanek po urodzeniu dzieci

Polecane posty

Gość tootsiee

ja nie mam dzieci, ale zauwazyłam pewna prawidłowość: z koleżankami, które urodziły/ dzieci tracimy kontakt...I to nei chodzi o ich zmęczenie, zabieganie, obowiązki itd. Chyba tak sie zmienia nam życie ze nawzajem nie mamy ze sobą o czym rozmaiac. Z mojej strony - juz nie chodzimy na wspólne piwo, kawe w babskim nawet gronie bo dziecko, nie mówie juz o imprezach, wypadach itd - impreze większe, Sylwestry, wakacje (!) - odpadaj bo dziecko, - zakupy, ciuchy - odpadaja, teraz na topei Smyk itp Z jej strony (jedna mi powiedziała) - bo nie chce mnei zamęczac zupkamki, kupkami itd...bo ja nie mam dzieci, wiec mnei to nei interesuje... w sumie TAK ale... ciągle jestesmy kolezankami, chyba można sie czasem spotkac, pogadac....dziwnie tak teraz. U was też tak jest???/

Gość gość
Ja mam dwójkę dzieci i z dobrymi koleżankami kontakt pozostał mi przyzwoity. Oczywiście nie mam tyle czasu co wcześniej ale potrafię wyrwać się z domu i mówić o czymś innym niż o dziecku. Z drugiej strony koleżanki (dwie bezdzietne) są zainteresowane moimi sprawami, same zagajają o dzieci a fakt, ze czasem ciągam je ze sobą zupełnie im nie przeszkadza. Oczywiście z jakąś tam ilością znajomych kontakt mi się urwał. Szczególnie z tymi, z którymi spotykałam się tylko przy okazji podczas jakiejś imprezy czy wspólnego wyjścia. Ale Te dziewczyny, które były mi zawsze bliskie, takimi pozostały- mimo, ze mam teraz zdecydowanie mniej czasu dla nich

Gość gość
Normalne. Jak masz dzieci to masz inne kolezanki, tez dzieciate, moze ie robic wspolne imprezy rodzinne z dzieciakami, ja tez nie bardzo lubie jak mnie niedzieciaci znajomi odwiedzaja bo oni nie wiedza w jakiej ja rzeczywistosci zyje. Z malymi dziecmi juz zawsze bedzie inaczej.

Gość gość
No tak coś w tym faktycznie jest....

Gość gość
Autorko urodzisz to zrozumiesz.Jak dziecko jest malutkie to pikuś bo można wszystko łącznie z kawkami i zakupami ale teraz gdy mój młody ma półtora roku już nie jest tak kolorowo.Jeśli chcesz się przekonać o czym mówię to weź dziecko którejś koleżanki,które jest w tym właśnie wieku i idź z nim kupić sobie jakiś ciuch-jeśli myślisz,że będzie cierpliwie czekał z tobą w przymierzalni to jesteś w błędzie.Potem spotkaj się z koleżankami i zamówcie sobie kawkę i poplotkujcie-zapewniam cię,że dziecko będzie miało gdzieś,że ty chcesz sobie w spokoju porozmawiać i będzie szło tam gdzie jemu będzie pasowało a nie tam gdzie wy siedzicie.Widzę,że nie wiesz jeszcze zbyt wiele na ten temat ale wszystko przed tobą:)