Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co to robicie

Czemu wklejacie linki ze zdjęciami dzieci

Polecane posty

Gość po co to robicie

Dlaczego nie dbacie o prywatność swoich dzieci i wklejacie na forach i innych portalach społecznościowych zdjęcia swoich dzieci? Szczególnie teraz, kiedy tyle się mówi o problemie pedofilii, powinnyście być wyczulone na ten problem. Nie rozumiem matek, które upubliczniają wizerunek swoich dzieci. Zacznijcie je szanować.

Gość gość
prywatność a co to jest hehe naiwny jesteś użytkowniku jak w coś takiego wierzysz :) xx ja nie rozumiem kobiet które zakładają takie durne tematy ... dodam że ja zdjęć dziecka w internecie nie umieszczam ale każdy robi co chce i tak to mniej głupie niż pisanie takich durnych postów jak Ty autorko :)

Gość gość
Dla mnie to normalne ze na fb czy nk dodaje sie zdjecia dzieci. Oczywiscie normalne zdjecia a nie jakies na golasa.

Gość po co to robicie
Dlaczego mnie obrażasz? poczułaś się urażona tym, że zwróciłam uwagę na niebezpieczne działanie rodziców? Uważam, że dzieci trzeba chronić. Może ktoś to przeczyta i się zastanowi. Masz fatalny poziom. Żegnam

Gość gość
zapisz się to jakiejś organizacji głupim tematem na cafe niczego nie osiągniesz - po prostu śmieszna jesteś i tyle

Gość gość
08.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość bo lepiej jest zakładać milion takich samych tematów co lepsze sn czy cc? albo kp czy mm? albo milion tematów "czy mogę być w ciąży, pomóżcie"

Gość gość
Ja też leje jak ludzie na fb albo nk dodają różne fotki np:dzieci,auta,nowego futra albo gdzie było się na wakacjach masakra jakaś!!!!

Gość matki na kafe są najmądrzejsze
temat głupi dla wszystkich co mają zdjęcia dzieci w necie

Gość gość
Matce wydaje sie ze wszyscy sie tak zachwyca dzieckiem jak ona. Tez mam dziecko ale sie nim nie chwale mimo ze jest z******te :D

Gość gość
a co Cię to obchodzi ?? ps nie mam nawet konta na nk alni fb

Gość gość
A jak wychodzisz z dzieckiem na plac zabaw to zakladasz mu worek na glowe by ochronic przed pedofilami. Ja nie rozumiem nie blokowania kont, dodawania zdjec na golasa, nocniku, umazanych dzieci jogurtem itp I zakladania kont dzieciom. Jesli jednak rodzice robia cos z glowa to prawdopodobienstwo za przeproszeniem " zwalenia konia " przez pedofila jest taka sama na placu zabaw za krzakami jak I przed komputerem

Gość gość
Niech sobie pedofil zwala konia i trze gałę do czerwoności przed komputerem skoro jest chory psychicznie, wazne by jednak z dzieckiem realnie nie miał nic w spólnego. Ja też jestem przeciwniczką wystawiania zdjęć rodzinnych na nk, fb itp i pamiętam że musiałam ostro teściowej powiedzieć by wykasowała galerię na nk (z radości powstawiała zdjęcia córki jeszcze z szpitala i pierwszych dni).

Gość gość
jesli nie chcesz zeby realnie pedofile nie mieli okazji gapic sie na twoje dziecko i doprowadzac sie na ich widok do orgazmu to musialabys przestac wychodzic z dzieckiem z domu.niestety dziecka nie uchronisz czy to w parku czy w internecie. jak widze mamusie wstawiajace zdjecia swoich dzieci rozwalonych na reczniku z opisem " moj maly siurek po kapieli " to az sie noz w kieszeni otwiera. to dziecko dorasta ,wchodzi w swiat doroslych a wszystkie kolezanki mamy i ich dzieci maja i w pamieci i w internecie obraz tego siurka.tu nie chodzi tylko o pedofilow ale o godnosc dziecka rowniez.

Gość po co to robicie
Dokładnie, zgadzam się z ostatnim wpisem. Jedna sprawa to bezpieczeństwo dziecka, a druga to poszanowanie jego godności. Nie przekonuje mnie argument z placem zabaw. Jasne, że dziecka pod kloszem nie da się trzymać, ale wstawianie zdjęć to nie jest żaden przymus i nic to dziecku nie daje, nie rozwija go itd. Na plac zabaw idziemy, żeby dziecko poznało inne dzieci i nauczyło się interakcji społecznych, dla rozwoju fizycznego itd. A co daje galeria zdjęć małego dziecka w podpisie mamuśki z forum? Nic, odbiera dziecięcą prywatność i może być źródłem problemu. Przykro mi, że ten temat tak niektórych bulwersuje, ale miałam nadzieję, że po prostu będzie do przemyślenia. Niektórzy rodzice nie myślą o konsekwencjach wstawienia zdjęcia, a tak, może się zastanowią.Tyle tutaj tematów podobnych do siebie, zakładanych co chwilę i o tym samym. Może warto zastanowić się/podyskutować o czymś nowym? Nie trzeba zaraz obrażać innych (ale to już chyba domena tego forum)..

Gość gość
trzeba było napisać posta w tonie ostatniej wypowiedzi a nie atakować i rzucać lekko abstrakcyjne argumenty dotyczące pedofilów itp czego się spodziewałaś

Gość po co to robicie
08.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość trzeba było napisać posta w tonie ostatniej wypowiedzi a nie atakować i rzucać lekko abstrakcyjne argumenty dotyczące pedofilów itp czego się spodziewałaś xxxxxxx Zaatakowałam kogoś? Nie przypominam sobie. Krytyka = atak? Mam inne pojęcie na ten temat. Argument o pedofilii jest dla Ciebie abstrakcyjny???????? Jestem w szoku............ Mam nadzieję, że nie masz dzieci. Spodziewałam się normalnej dyskusji, ale widzę, że żaden wątek na kafe nie może obyć się bez awantur. gościu

Gość gość
Ja wstawiam zjecia dziecka .a fb. Mieszkam zagranica i mam duzo znajomych i rodziny ktorzy pytaja o syna i o jakies nego zdjecia wiec wstawiam na fb. Ale fb mam zablokowany, dostepne zdjecia tylko dla znajomych. Zdjecia sa nkrmalne, nie ma golevo syna bo sama bym nie chciala dorastajac dowiedziec sie ze moja mama rozprzestrzeniala moje nagie zdjecia. Na fodach zadnych nie dodaje ani swoich ani.dziscka zdjec bo nie widze takiej potrzeby. To moja prywatnosc a chwalic sie dzieckiem nie musze.