Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z koncentracją

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem dlaczego tak jest, ale od zawsze mam problemy z koncentracją i pamięcią. już w dzieciństwie plagą było zapominanie prac domowych do szkoły itd. itp. potrafię całkiem szybko zapamiętać duże partie materiału, ale szybko je też zapominam. Na wykładach nie potrafię się skupić tak żeby przez 1,5 h podążać za prowadzącym, zawsze kiedy się staram to i tak coś nagle wybija mnie z rytmu i jestem myślami gdzieś indziej, i tak non stop. Podobnie jest kiedy jadę samochodem, zapominam o znakach i zdaża mi się jakiegoś nie zauważyć... :/ Co jest ze mną nie tak?

Gość venessa2777
mam podobnie. Zapominanie czegoś to nieodłączna część mnie. Ma to różną postać - a to zapominam do koleżanki zadzwonić, choć obiecałam. Zapominam oddać komuś przysługę. Jak czytam książkę to nie pamiętam co przed chwilą czytałam. Sądzę, że kiedyś miałam lepszą pamięć, a teraz mam 27 lat i nawet zapominam imiona ludzi :( Poza tym jak czytam jakieś instrukcje obsługi, to jak czytam kolejną linijkę to nie pamiętam już co było w poprzedniej.

Gość gość
no jakbym o sobie czytała - też zapominam przy czytaniu co czytałam linijkę wcześniej :(

Gość venessa2777
wiesz, teraz to nawet nie pamiętam co napisałam na początku pierwszej wiadomości :) Naprawdę. A masz tak, że jak ktoś Ci coś opowiada to nie pamiętasz szczegółów? Ja się nie mogę nawet skoncentrować na tym co ktoś do mnie mówi. Nie znoszę jak ktoś mówi do mnie za szybko, bo nie zapamiętuję niczego.

Gość gość
ja mam raczej tak, że nie słyszę nawet tego co ktoś do mnie mówi, jeżeli mówi długo, bo nie potrafię się skupić na tym... ciągle bujam w chmurach i odpływam gdzieś myślami... zwłaszcza jak jadę samochodem... to aż niebezpieczne, ale nie pamiętam jakie znaki mijałam. Jak czytam książkę to po godzinie już jestem zmęczona, bo muszę ciągle wracać do czegoś, czytać 2 razy jakiś akapit, bo akurat jak czytałam go wcześniej to byłam rozkojarzona

Gość venessa2777
mam to samo, że jak ktoś długo do mnie mówi, to odpływam. Jak ktoś długo do mnie mówi, to mnie to zaczyna irytować, bo nie mogę zapamiętać tych wszystkich informacji. Czuję się jakbym musiała przyswoić w jednej chwili książkę wielkości encyklopedii i wszystko zapamiętać. Mam problem też za zrozumieniem nowo poznanych osób - mija sporo czasu, zanim zgram się z tokiem ich myślenia i zaczaję o co im chodzi. Mam też trochę kłopotów gdy na ulicy podejdzie ktoś do mnie z ankietą czy czymś podobnym i zacznie opowiadać o jakimś produkcie, to też się gubię, nie pamiętam co mówił na początku. Zdarza się też, że nie pamiętam co robiłam minutę wcześniej - np. chcę odłożyć jakąś rzecz na swoje miejsce, a okazuje się, że już ją tam odłożyłam. Ale najgorzej jest z czytaniem, nie mogę zapamiętać jakichś szczegółów. A od kiedy masz takie problemy z koncentracją?

Gość gość
od dzieciństwa :/ a jak ty sobie z tym radzisz?

Gość venessa2777
wiesz, jak czytam, to staram się skoncentrować mocno na każdym słowie. Czasem czytam je sobie na głos. Staram się dużo czytać, żeby sobie polepszyć pamięć. Czasem jak muszę coś zapamiętać to staram się sobie mocno wmówić, że "muszę to zapamiętać na długo". Poza tym staram się codziennie znaleźć chwilę relaksu czy to posłuchać muzyki czy obejrzeć coś w tv. Jak jesteś zrelaksowana to później lepiej zapamiętujesz niektóre rzeczy. Słyszałam, że rozwiązywania sudoku też polepsza pamięć. A czy Ty w jakiś sposób polepszasz sobie pamięć?

Gość gość
ja mam jeden niezawodny sposób - zapisywać wszystko i wszędzie... ale nie wszystko da się zapisać... najgorzej jest jak się nie pamięta nic z wykładów, a trzeba się nauczyć do egzaminu :/

Gość OlgaNej
Kup sobie jakieś tabletki na lepsze myślenie i koncentrację. Ja używam Formentor Plus i nie narzekam :) Mam stresującą pracę, a do tego studiuję zaocznie, ale nie marudzę tylko działam:) Poszukaj na necie odpowiednich suplementów i żyj... szkoda czasu na marudzenie.

Gość gość
Jeśli już o tabletkach mowa to ja polecam Revitalum Mind. Stosowałam miesiąc teraz mam przerwę ale chcę do tego wrócić powoli. Lepsze to niż te tabletki naturalne na uspokojenie co brałam wcześniej.

Gość meffisia
Na uspokojenie? Temat jest przecież o poprawie koncentracji i tutaj polecam suplement, który nosi nazwę Mind Up! Swojego czasu nie mogłam się skupić na niczym byłam rozkojarzona i "bujałam w obłokach" czy to w pracy czy po pracy. Ten suplement znacznie mi pomógł, a co najlepsze mam pewność, że jego skład ma sprawdzoną recepturę opartą na naturalnych składnikach :)

Gość gość Sandra T
Moim zdaniem w przypadku problemów z koncentracją, jednym z najlepszych środków jest Mind Up, który można bez problemu kupic na stronie grinday.com lub Allegro