Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katalonia

odchudzanie z rozmiaru 42

Polecane posty

Gość Katalonia

Witam! Przez całe życie tyję i odchudzam się a winą jest zwykłe łakomstwo. Uwielbiam słodycze i dobre, kaloryczne jedzonko także mimo aktywnego trybu życia i tak często przyjmuję zbyt dużą liczbę kalori... a to lody, a to pizza, a to domowy obiadek, na deser ciastko kremowe a może dwa... :) i wiecie jak to jest! Teraz w dodatku wróciłam zza granicy, a tam jeszcze więcej tych słodkości, przytyłam 10 kg przez parę miesięcy i teraz czas znów się ogarnąć. Generalnie na przestrzeni ostatnich 5 lat moja waga skacze pomiędzy 64 - 80. Wiem, straszna różnica... i sama dziwię się, że nie mam wiszącej skóry albo ogromnego celluitisu(dobrze napisałam? :P), ale to chyba za sprawą sportu:) Obecnie ważę 77 kg :/ przy 168cm wzrostu. I noszę ciuchy w rozmiarze 40/42. czyli L/XL Mój pierwszy cel to zejść do 70kg!! ważąc 70 i mniej noszę spokojnie 38-40 a ważąc 64 kupiłam nawet dwie pary spodni w rozmiarze 36 :) Także zaczynam walkę... Co planuję zmienić? - jeść regularnie - jeść mniej - ograniczyć cukier - wykluczyć słodycze / ew, raz w tygodniu jakaś jedna "nagroda" za tydzień diety. - dużo zielonej herbaty i wody niegazowanej - nie jeść po godzinie 19. - dużo owoców, warzyw, zdrowej żywności ( aczkolwiek używam słodzika, który niestety zdrowy już nie jest :/) - jeść urozmaicone dania, eksperymentować i szukać różnych zdrowych i niskokalorycznych przepisów o których będe tutaj pisała!! :) - raz w tygodniu mierzenie cm i ważenie na czczo - regularne wpisy nt zjedzonych rzeczy - aktywność fizyczna wskazana :) Jeżeli chcecie dołączyć - zapraszam! Pomóżmy sobie wzajemnie i motywujmy, wymieniajmy przepisami itd! :) Co do mojego dzisiejszego dnia to na śniadanie owsianka o godzinie 10. o godzinie 12 kiść winogrona, o godzinie 15 4 plasterki szynki z sosem czosnkowym i zupa cebulowa. przewiduję jeszcze owoc/warzywa o 17 i kolacja o 19 - prawdopoodbnie serek wiejski z pomidorem, cebulą i świeżą

Część. Ja mam 23 lata . 176 wzrostu i 78 kg wagi i też nosze rozmiar 42 . Odchudzam się od 5 listopada. Wpadaj do nas na temat coś o wielorybach czy tam waleniach nie pamiętam dokładnie założyła go vanne :D na pewno znajdziesz. Jest tam parę fajnych dziewczyn możesz się przyłączyć będzie nam bardzo milo:D