Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sally  Brown

wypadające włosy po ciąży

Polecane posty

Gość Sally  Brown

mój syn ma 3 miesiące, a mnie od jakiegoś czasu zaczęły włosy wyłazić garściami. zawsze miałam mocne włosy i nie miałam z nimi problemu a teraz jest masakra! czy Wy też macie taki problem? czy któraś z Was zna jakiś skuteczny sposób na wypadanie włosów?

Gość gość
www.google.pl i poczytaj dlaczgo garściami włosy Ci wychodzą, po prostu w czasie ciąży wszystkie włosy były w fazie wzrostu non stop, a teraz wszystko wróciło do normy :) trzeba przeczekać

Gość gość
mialam to samo, bralam Vitapil, one sa bardzo silne, ale odrastaja nowe włosy, polecam pod warunkiem ,ze sie nie odchudzasz

Gość gość
rób raz-dwa razy w tygodniu sobie maseczkę z waxa, nakładasz maseczke, albo worek foliowy albo specjalny czepek, i w ręcznik i tak pół godziny-godzina, potem dokładnie spłukujesz. Jeszcze szampon seboradin pomaga

Gość gość
ja biore skrzyp strong i nic..a jestem 6 miesiecy po porodzie

Gość gość
mi też wypadały, tak od 3-5 miesiąca mojego maluszka. teraz ma 6 miesięcy i po wyłażeniu włosów ani śladu. brałam preparat ze skrzypem.

Gość gość
Wszystkie kobiety tak mają, ok 6 miesiąca dziecka powinny zacząć się regenerować

Gość gość
Mi wypadaly przez dwa miesiace bardzo. Mam bardzo geste wlosy a mimo to zrobily mi sie zakola. Teraz juz poodrastaly:-)

Gość gość
ok ale jak się czesać jak są zakoła albo przeswity? Napiszcie

Gość gość
szampon i odżywka WaX i zero odchudzania

a co ma do tego odchudzanie?? chyba zetnę na razie włosy na dość krótko, bo teraz wszędzie w domu one są, po prostu w każdym miejscu.

Gość gość
syn ma 5,5 mca i nadal mi wypadają, może wkrótce wreszcie przestaną :)

Gość gość
no właśnie co ma do tego odchudzanie ? ja biore vitapil i sie odchudzam

Gość gość
Nieprawda ze kazda kobieta tak ma bo ja jestem 9 mcy po porodzie a stan moich wlosow ciagle taki sam

Gość gość
Sally Brown aby się odchudzać trzeba być zdrowym o czym mało osób pamięta. Ja stosowałam słynną dietę dukana, jak była mega modna, jeszcze nawet o ciąży nie myślałam :) Obecnie: Podczas diety ujawniła mi się padaczka oraz tężyczka. Biorę 3 tabletki na śniadanie, 4 na kolacje. Wypadanie włosów, łamliwe paznokcie itp. sygnalizuje iż coś z naszym organizmem jest nie tak. Nie zwalajmy wszystkiego na ciąże-jak pisałam wyżej mi po porodzie nie wypadały wcale. Zbadaj sobie tarczyce, bo wypadanie włosów to pierwsza jej oznaka. Jeśli to będzie zły trop szukaj dalej.

Gość mamagość
hej, ja też już nie mam siły z tymi włosami, przy pierwszej ciąży ( urodziłam mając 22 lata ) nie wiedziałam co to wypadanie włosów !! a teraz przy drugiej (29 lat ) włosy wypadały od poczatku ciąży, nie mocno ale wypadały, przerzedziły się widocznie, teraz jestem 4,5 mieś po porodzie i jest jakaś masakra!! biore od początku ( czyli 4 mieś ) witaminy i suplementy i specjalistyczne szampony, maski, teraz nepogenic vichy i nic!! wypadają od dwóch tyg tak, że przy myciu prawie mdleję!! robiłam badania ( morfologa testosteron, tsh ft3 ft4 ) wszystko gra ! ile można się z tym męczyć, zamiast cieszyc sie maciezynstwem to ja mam juz obsesje jak nie depresje! bylam o dermatologa, mowi ze dzieci zabraly to co najlepsze a ja bylam za slaba i dtageo tak jest... ile to jeszcze potrfa?? czuje ze jest ich juz spoorooo mniej... co tu robic? aha bralam merz specjal 2 razy dziennie, teraz biore dermene 2 razy dziennie... I NIC !!!

Gość gość
Mam gosc, a masz anemie? Ja jestem w ciazy i boje sie zeby nie zaczely wypadac bo i tak sa cienkie. Szampon wbrew pozorom w koncu sie go zmywa ma bardzo duze znaczenie. Po hipp z rossmana prawie nie wypadaja, a wystarczy ze umyje innym i masakra.

Gość gość
Postaw na olejek rycynowy. Wcieraj w skore na wiele godz przed myciem , wytrzymaj kilka tygodni plus cebule wcinaj.

Gość gość
trzeba ściąć, kupić Vichy Dercos Aminexil, ampulki i szampon, jest te wszystkie skrzypy i witaminy i będzie dobrze. miałam włosy za łopatki, całe życie gęste, mocne i lśniące. po ciąży były lśniące :D ale już są w dobrej formie. polecam

Gość mamagość
ja łykam witaminy, od 4 mieś na włosy, i to większe dawki, własnie anemi nie mam, ani żadnych braków elaza magnezu itd itd, no nic. Od półtorej tygodnia stosuję vichy neogenic ale nie widzę jeszcze? / narazie? żadnych rezulatatów... ja rozumiem wypadanie włosów po ciązy, że hormony skaczą i wogóle, ale żeby aż tak??!! :(

Mi nic nie pomogło.Trzy miesiące po porodzie tak mi zaczęły wypadać,że myślałam,że wyłysieję.W całym domu było pełno moich kudłów.Nawet kilka razy wyjmowałam je małemu z buzi.Koszmar!!!Po mniej więcej trzech miesiącach zaczęło wszystko wracać do normy.

Gość Siuup
To jest normalne i musisz to przetrwać. Taki stan może utrzymać się nawet do 6ciu miesięcy ;/ Organizm się musi zregenerować to zacznie wracać do normy :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI