Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pomóc mojemu bratu Źle się uczy

Polecane posty

Gość gość

tak jak wyzej. brat jest w 2 klasie lo. za rok matura- ta nowa, trudna, popieprzona. ale od początku roku szkolnego w ogóle się nie uczy. wprowadzono w tym roku e dzienniki, wiec wszystko jest jak na dłoni. no z mamą jesteśmy załamane. a to spóźnienia, a to nie był na dwóch ostatnich lekcjach... z ocenami to w ogóle już masakra. nie ma wielu przedmiotów, bo no biologie i chemie sprowadzono do jednego. z matmy dzisiaj piąta jedynka... gdyby był jakimś patolem, nie dziwiłabym się tak. ale to jest naprawde inteligentny chłopak, może gdzies sie pogubił. ma korki z matmy, chodzi na zajęcia dod do szkoły językowej. i nic z tego nie wychodzi! na próby rozmowy reaguje alergicznie. same 'przestan', 'nara', 'nie chce mi sie gadać' do mnie i do mamy. robi z siebie ofiarę, bo to nauczyciele są źli. np. dziś miał wyniki z klasówki z matmy. dostał jedynkę. ale oczywiście napisał ją na 3... a czemu taka ocena? bo dla niego pewne obliczenia były banalne i nie musiał ich zapisywać. no szkoda, ze tego wymagała nauczycielka... ma taką pomoc, to dlaczego takie wyniki? sama mam 20 lat, jestem na studiach ekonomicznych. z matmy niestety mu nie pomogę, bo nie jestem geniuszem z tego przedmiotu. po prostu przyłożyłam się do matury i dostalam tam gdzie chciałam. moja mama wyjechała na tydzień za granicę. zostałam z nim sama. między nami jest róznica 3 lat, a ja sama trochę czuje się jak matka. ma czytać lekturę itp. posunęłysmy sie z mamą do radykalnych środków i na komputerach są hasła, których nie zna. bo zamiast robic pracę domową, po prostu siedzi na kompie i maniaczy. trochę to obciach dla 17 latka, no ale co robić? juz nie mam pojęcia... mama z bezsilności co raz więcej na niego krzyczy. z paru przedmiotów na półrocze moze mieć jedynki... ma ktoś jakieś pomysły? czy może po prostu olać to? że przekona się na własnej skórze, gdy stanie przed faktem dokonanym...

Gość gość
pomooocy