Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore dziecko blagam o jakąś pomoc

Polecane posty

Gość gość

Dziecko wczoraj wrocilo z przedszkola i oczy świecące jak świeczki i skarżylo się że się źle czuje glowa je boli. Dalam paracetamol. Calą noc kaszlalo przerażliwie podalam flawamed potem diphergan bo kaszel byl tak ostry ze zaczelo je zbierać na wymioty. Dotrwaliśmy do rana i mąż pojechał na calodobową ale lekarz zbadał dziecko i powiedzial ze czysto w plucach i oskrzelach i gardlo blade i zupełnie tu choroby nie widzi. Po powrocie dziecko zwymiotowało dwa razy ale nie po kaszlu ale kaszle nadal. Mąż pojechal na drugą calodobówkę i znó to samo. Czysto brzych miękki gardlo blade żadnych oznak infekcji. Teraz dziecko znów zwymiotowało znów kaszle i skarży się na ból glowy. Leży na łóżku i nawet nie wstaje. Co ja mam robić? Podalam smekte na te wymioty i poje przegotowaną wodą i herbatą z cytryną bo tak mi lekarze kazali zeby zakwasić żołądek. Dalam jedną saszetkę nawadniającą do tej wody. Jeść nie chce wcale ostatnio jadlo wczoraj w przedszkolu ale nie zmuszam jak nie chce. Kazali podać paracetamol ale on podrażnia żolądek wiec po nim na 100% zwymiotuje. Na kaszel też nic nie mogę dać. Mięte parze i rumianek do pojenia. Nie wiem co mam robić.Prosze o jakieś porady.

Gość ex_debill_znowu_po
pewnie wirus jakiś, nurofen podaj jak paracetamol nie leży... na kaszel zrób syrop z cebuli, czosnku i cukru, dużo płynów, obserwuj i zapisuj - pomiary temp. wymioty itepe na razie nic więcej nie zrobisz

Gość gość
Nie podam syropu bo zwymiotuje. Ciągnie go na wymioty nawet po herbacie a co dopiero po syropie. Nie gorączkuje jak na razie tylko kaszle i wymiotuje. Postawić bańki? Lekarz powiedział ze jak potrafie to mogę stawiać. Czasem mu przeziębienia mu po samych bańkach przechodziły, ale nie wiem czy przy wymiotach się stawia?

Gość ex_debill_znowu_po
a jeszcze można podawać paracetamol w czopku jak masz

Gość ex_debill_znowu_po
jaki to kaszel? suchy, mokry?

Gość gość
nie mam w czopku tylko w syropie. Musze kupić. Kaszel wydaje mi się że taki mieszany. W przewadze suchy ale od czasu do czasu się coś odrywa. U niego takim kaszlem się zaczyna każda infekcja ale nigdy nie bylo przy tym wymiotów i bólu brzucha więc dawałam syropy na kaszel, bańki, maści rozgrzewające, inhalacje z soli i ten paracetamol i przechodziło.

Gość gość
nie daje się flavamedu w nocy, on wywołuje kaszel

Gość gość
Brzuch go boli bo ladujesz w niego leki, herbatki a nic nie je, ten sam moze byc powod wymiotow skoro nie je a przyjmuje lekarstwa to zbiera go na wymioty, to normalne, do tego dochodzi flegma jaka sie odrywa i dziecko tez pewnie to polyka na pusty zoladek i zwraca, w pierwszej kolejnosci zajmij sie kaszlem u niego. Mozesz podac tez nurofen ale w czopku, nurofen dziala przeciwzapalnie.

Gość ex_debill_znowu_po
moja właśnie podobnie się rozwinęła, miała kaszel od dwóch dni, ale dziś od rana wymioty i teraz temperatura doszła, gorzej, że ma apetyt... no nic, położyłam spać póki co, w czwartek była w przedszkolu, pewnie coś przyniosła, wszak sezon

Gość gość
U mojego też temp rośnie już 37,3. Postawilam te bańki i dalam leki. Jesć nie chce wcale. Dalam dwa gryzy bulki na sile żeby cokolwiek w tym żolądku bylo ale wiecej nie będę wmuszać. Pije calkiem dobrze. Też myślę ze to jakiś wirus. Zastanawialam się nad jakimś zatruciem ale raczej mi nie wygląda.

Gość gość
Jelitówka, mój załapał w przedszkolu i poczęstował wirusem wszystkich w domu. Jak zaczął wymiotować o 18 to skończył o 4 rano, też miał potworny kaszel przy tym. Ja leżałam plackiem całą noc i cały dzień wczoraj.

Gość gość
jakiś wirus panuje u nas też. ja pierwsza go złapałam ale miałam zawalone zatoki, od tego bolała głowa i uszy, katar, mąż to samo zaraz po mnie. gorączka tylko jeden dzień i jeden dzień biegunka. na koniec córka złapała identycznie. teraz całej trójce został tylko katar. a zaraz przed nami sąsiad z rodzina tak chorowali. tydzien czasu zanim coś przeszło.

Gość gość
U nas to samo w tym tyg było. Najpierw gorączka 39stopni, potem kaszel na końcu katar a w międzyczasie jeszcze biegunka.

Gość gość
nie wiem, czy ktoś tu słyszał o czyms takim jak ambulatorium, lekarz?

Gość ex_debill_znowu_po
nosz kura, zawsze chciałam takiego wirusa złapać, ale nie teraz!

Gość gość
smecta nie jest na wymioty tylko na biegunkę tępa kobieto!!! czytasz chociaz jakas ulotke leku ktory podajesz? flavamed w nocy??? to syrop wykrztusny ciemnoto nic dziwnego,ze dziecko kaszle jak wsciekłe!!!!! k****a skad sie biora takie debilki?????????????

Gość gość
w ambulatorium calodobowym bylam dwa razy jakby ktoś nie doczytał. Sory nie flavamed tylko sinecod dalam. Smecta jest na ból brzucha i lekarz z ambulatorium kazal ją podać.

Gość gość
U nas ostatnio bylo to samo kaszel, wymioty a po 3 dniach doszla biegunka. u nas jeden dzien a dziecko tydzien sie meczylo do tego goraczka. lekarz na dyzurze mi powiedzial ze dziecko przy zatruciu badz jelitowce moze miec kaszel a nawet katar wiec nie kazal mi przez dwa dni pierwsze podawac syropu dopiero potem jak nie ustapi i sam przeszedl.nawadniaj dziecko i dawaj male lekkie posilki co 3,4 godziny a jezeli nie chce jesc to nie zmuszaj, wazne zeby duzo pilo.