Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ten okres jest normalny czy to plamienia przy początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam problem, ale opisze wam wszystko od początku. Mam już drugi okres, który przyszedł za wcześnie- ok 4 dni. Ten pierwszy był dziwny, mało obfity bez skrzepów. Dodam ,że ostatnio zaczęłam współżyć, może to ma na to wpływ. Dwa dni temu dostałam ten drugi, znów za wczenie, jest skąpy. Był poprzedzony brudzeniem, ale tak krótką chwilę przed właściwym. Nie wiem czy to okres czy może początki ciąży. Czytałam na forach ,że można miec okres lub plamić podczas 3/4 pierwszych miesiącach ciąży. Boję się. Po tym pierwszym okrsie który mnie zaniepokoił zrobiłam test, wyszedł negatywny. Ale z kolei czytałam ,że wcale może nie wykryć ciąży jeśli jest pozamaciczna. Nie wiem już co robić.. jestem załamana.

Gość gość
Test ciążowy wykrywa ciążę pozamaciczną tak samo jak prawidłową ciążę. Powtórz test w celu wykluczenia ciąży. Może to zaburzenia hormonalne.

Gość gość
A czy mogę go wykonać teraz w czasie okresu? O ile to okres.. :(

Gość gość
Zrób beta HCG z krwi i wszystko jasne

Gość gość
Tą betę to muszę iść np do przychodni, tak jak zwykle robiłam morfologię, tylko że zaznaczyć betę. Tak? Faktycznie, ponoć jest pewniejsza od testu.

Gość gość
Super czuła jest beta!W przychodni do zrobienia - płatne

Gość gość
Zrobię betę i kolejny test również. Chciałam jeszcze zapytać czy w czasie okresu moge go zrobić? Nie jestem pewna czy to okres, ale jednak krew jest. Myślicie ,że duże jest w moim przypadku prawdopodobieństwo ciaży?